11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Zece radare fixe

Proiectul de implementare a radarelor fixe pe drumurile din Dolj este la un pas de finalizare. Zece aparate radar vor fi montate în primă fază pe patru drumuri europene şi naţionale, în apropierea Craiovei. Dispeceratul care va gestiona aparatele este amenajat în proporţie de 90%, o parte din aparatură a sosit deja la Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Dolj, iar proiectul aşteaptă doar ştampila Inspectoratului General.

Pe drumul european Craiova – Filiaşi vor fi montate patru camere radar, în zona localităţii Brădeşti, două radare vor fi instalate pe sectorul de drum Craiova – Pieleşti, alte două la Perişor, pe DN 56 şi două în zona comunei Teasc, pe DN 55, potrivit Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) din cadrul IJP Dolj. „În ceea ce priveşte zonele care vor fi monitorizate de radare fixe, s-au avut în vedere drumurile naţionale, unde au avut loc cele mai multe accidente rutiere, respectiv «punctele negre»“, a declarat Marius Stamin, din cadrul SPR. Se estimează că toate cele zece radare fixe vor începe să funcţioneze în perioada februarie – martie 2009.

40 de procente din cuantumul amenzilor aplicate prin intermediul radarelor fixe suntdirecţionate către bugetele primăriilor din localităţile pe raza cărora acestea sunt montate, potrivit protocoalelor de colaborare între IJP Dolj şi consiliile locale din localităţile respective.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII