Acasă Actualitate Investiţii în 2009 la Complexul Energetic Craiova

Investiţii în 2009 la Complexul Energetic Craiova

Complexul Energetic Craiova a aprobat pentru 2009 un program de investiţii de 407,9 milioane lei, defalcat pe cele trei sucursale, Sucursala Electrocentrale (SE) Işalniţa, SE Craiova II şi Sucursala Minieră Prigoria, potrivit datelor furnizate de companie şi citate de NewsIn.
"Programul de investiţii este structurat în investiţii de mediu şi modernizări. Pentru anul 2009, sunt programate investiţii cu valoare totală de 407,9 milioane lei. Programul de investiţii aprobat pentru anul 2009 este defalcat pe cele trei sucursale: SE Işalniţa, SE Craiova II şi Sucursala Minieră Prigoria", potrivit CE Craiova.
Astfel, investiţiile la SE Işalniţa presupun mărirea stabilităţii depozitului de zgură şi cenuşă pe malul drept şi malul stâng al Jiului, folosind tehnologia fluidului dens, reducerea emisiilor de Nox la cazanele de abur MAN bl. 7 şi modernizarea bl. 7. La SE Craiova II, va fi mărită stabilitatea depozitului de zgură şi cenuşă folosind tehnologia fluidului autoîntăritor de zgură şi cenuşă, reducerea emisiilor de Nox la cazanele de abur 525 t/h, la bl. 1 şi 2 şi va fi construită o instalaţie comună de desuflurare la bl. 1 şi 2,  dar şi alte modernizări.
"În strategia societăţii pe termen mediu există planuri de dezvoltare privind promovarea unor proiecte “Green Brown field” pentru construcţia de noi capacităţi energetice în amplasamentele SE Işalniţa şi SE Craiova II, precum şi pentru extinderea activităţii miniere a SM Prigoria pe amplasamentul Bustuchin. Aceste investiţii vor putea fi puse în practică prin parteneriate cu investitori strategici selectaţi pentru înfiinţarea unor societăţi de tip IPP (Independent Private Producer)", au mai anunţat reprezentanţii companiei.

Exit mobile version