5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTăriceanu a făcut apel către populaţie să meargă la vot

Tăriceanu a făcut apel către populaţie să meargă la vot

Premierul a făcut un inventar al prezenţei la vot în anii anteriori pe care l-a comparat cu cifrele prezenţei la vot de la alegerile de astăzi.
"Fac un apel către toţi cetăţenii să înţeleagă că în acest moment, în care  pentru România a intervenit o schimbare importantă a sistemului electoral, parlamentul capătă statutul de instituţie cu cea mai largă reprezentativitate pentru toţi românii. În Parlamentul României se vor regăsi opţiunile tuturor românilor, dar evident că se vor regăsi numai cele ale românilor care au votat.  Absenteismul care pare să caractzerizeze această zi de vot până în acest moment îi va face pe mulţi români să fie nemulţumiţi de rezultatele votului pentru simplul fapt că în această zi nu au decis să nu îşi exercite acest drept fundamental dat de Constituţie", a spus Călin Popescu Tăriceanu care a explicat că votul este pentru fiecare român "o obligaţie civică importantă".
"Pentru fiecare român care doreşte să îşi desemneze viitorul, conform proriilor aspiraţii, este decisiv să meargă la vot astăzi", a adăugat premierul.
"Fac un apel respectos către toţi românii să înţeleagă că pentru viitorul lor este foarte important să meargă la vot şi să voteze candidaţii care exprimă cel mai bine opţiunile lor politice.  Cred că ar fi extrem de benefic în favoarea României şi a cetăţenilor ei ca în această seară să meargă cât mai mulţi oameni la vot", a concluzionat Tăriceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS