Acasă Actualitate Craiova: Măsuri de ordine publică cu ocazia alegerilor parlamentare şi Zilei de...

Craiova: Măsuri de ordine publică cu ocazia alegerilor parlamentare şi Zilei de 1 Decembrie

Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova va constitui o rezervă de intervenţie pentru ziua de 29.11.2008, care va acţiona în sprijinul Inspectoratelor de Jandarmi Judeţene din zonă de rasponsabilitate a unităţii(celelalte 7 judeţe), o  altă rezervă care va acţiona, în funcţie de situaţia operativă, în judeţul Dolj şi echipaje mobile de jandarmi care vor asigura intervenţia în zona secţiilor de votare în sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj.
Pentru ziua de 30.11.2008, Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, pe lângă efectivele amintite, va mai constitui o rezervă care va fi dispusă în zona Prefecturii judeţului Dolj şi  echipaje mobile de jandarmi care  se vor constitui în rezerve de intervenţie, în localităţile Strehaia şi Vînju Mare, din judeţul Mehedinţi.
Efectivele de jandarmi angrenate în aceste misiuni vor acţiona pentru asigurarea unui climat corespunzător desfăşurării acestor activităţi, iar în situaţia în care ordinea publică a fost tulburată, prin orice fel de acţiuni sau fapte care contravin legilor în vigoare, vor interveni pentru restabilirea acesteia. La solicitarea preşedinţilor secţiilor de votare efective de jandarmi din cadrul rezervelor sau echipajelor mobile constituite vor interveni în cel mai scurt timp pentru luarea măsurilor legale împotriva celor care încalcă legea.
În această perioadă se va realiza o cooperare permanentă cu instituţiile implicate în asigurarea măsurilor de ordine publică, în vederea cunoaşterii imediate a evenimentelor produse în legătură cu campania electorală şi alegerile parlamentare, pentru a se realiza intervenţia şi soluţionarea acestora potrivit legii.
De asemenea, efective din cadrul unităţii de jandarmi Craiova vor sigura măsurile de ordine publică, în ziua de 28 noiembrie, la manifestările cultural-artistice desfăşurate în localitatea Calafat, activităţi cuprinse în cadrul campaniei electorale a Partidului Naţional Liberal.
În ziua de 1 decembrie, între orele 17.00-22.30, se vor desfăşura, pe strada A. I. Cuza, din Craiova, o serie de activităţi cultural-artistice dedicate Zilei Naţionale a României. Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova va asigura măsurile de ordine publică la aceste manifestări astfel încât, activităţile respective să se desfăşoare în condiţii optime de siguranţă.

Exit mobile version