7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVirgil Măgureanu, suspect de şpagă

Virgil Măgureanu, suspect de şpagă

Fostul director al Serviciului Român de Informaţii, Virgil Măgureanu, este cercetat penal de procurorii anticorupţie, pentru că ar fi primit, în anul 1995, de la mai mulţi oameni de afaceri italieni, un autoturism de lux, un aparat de bronzat şi un ceas de firmă, conform unor surse judiciare citate de NewsIn. Măgureanu susţine însă că toate aceste acuzaţii sunt doar nişte „bazaconii“.

Dosarul, în care fostul şef al SRI are, deocamdată, calitatea de martor, a fost disjuns din cel al colonelului (r) Corneliu Păltânea, fostul şef al SRI Prahova, trimis în judecată în februarie 2006, pentru luare de mită şi trafic cu produse petroliere.

 

Cadouri de la un mafiot

 

Măgureanu le-ar fi făcut legătura unor „investitori“ italieni cu Corneliu Păltânea, pentru a le facilita înfiinţarea la Târgovişte şi, ulterior, la Ploieşti a firmei
SC Blind Construcţii Blindaje SRL, care avea ca acţionari şi cetăţeni români. Ulterior, Virgil Măgureanu şi Corneliu Păltânea au intervenit pe lângă conducerile a şapte bănci pentru a determina achiziţia de maşini blindate pentru transport valori, fără licitaţie, de la firma italiană. În scurt timp, SC Blind a obţinut 100 de contracte pentru tot atâtea maşini blindate. După ce au încasat banii în avans, investitorii italieni s-au făcut nevăzuţi, nu înainte de a răsplăti intervenţiile celor doi ofiţeri SRI. Cea mai mare pagubă a fost la BNR, care a contractat 50 de astfel de autoturisme blindate, însă nu a primit nici măcar o maşină.

Conform declaraţiilor din dosar, Virgil Măgureanu ar fi primit pentru serviciile făcute italienilor un autoturism Mercedes Coupe, un aparat de bronzat şi un ceas de firmă. Maşina ar fi ajuns la fiul lui Măgureanu, care ar fi vândut-o după cinci ani. Pentru a i se şterge urma, autoturismul ar fi fost înmatriculat pe numele unei persoane din Caraş-Severin, iar aparatul de bronzat ar fi fost montat de italieni într-o vilă a lui Măgureanu. Păltânea ar fi primit, totodată, 12 maşini de lux pe care le-a vândut, ulterior, la mai multe persoane, două dintre autoturisme fiind introduse în gestiunea SRI fără documente.

Cea mai mare parte din banii încasaţi de la cele şapte bănci româneşti ar fi ajuns la italianul Michele Pizzato, un fost deţinut, condamnat în baza Legii antimafia din Italia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS