Aleluuuuuuia monument!

Autori


Craiova a mai pierdut un monument istoric. Gardul Bisericii „Sfânta Treime“, datând de la 1906, a fost pus la pământ de buldozerele trimise de primarul Antonie Solomon. În dispreţul legilor, edilul-şef a declarat că ansamblul arhitectural îl încurca la peisaj.

Dând dovadă de o hărnicie suspectă, câteva zeci de muncitori însoţiţi de utilaje de demolare s-au năpustit ieri până la ziuă pe gardul Bisericii „Sfânta Treime“, construită în urmă cu 102 ani în faţa Colegiului Naţional „Carol I“. În câteva ore n-a mai rămas nimic din gardul locaşului construit din blocuri de granit şi fier forjat. Împreună cu clopotniţa şi casa parohială, acesta alcătuia Ansamblul Bisericii „Sfânta Treime“, aflat la poziţia 246 pe lista monumentelor istorice a judeţului Dolj.

După ce utilajele au început să muşte din ziduri, specialiştii de la Direcţia de cultură, culte şi patrimoniu cultural naţional au început să se agite neputincioşi pe lângă dărâmături.

„Este un abuz ceea ce se întâmplă. Aici este un monument istoric şi, pentru a-l demola, primăria avea nevoie de autorizaţie şi de avizul nostru. Au trimis acum un an un simulacru de proiect, dar noi le-am refuzat avizul. Se pare că nu au renunţat. În proiectul centrului nu este prevăzută demolarea gardului, aşa că mă uit şi nu-mi vine să cred. Am fost la primărie şi am încercat să vorbesc cu ei despre nenorocirea pe care au făcut-o, dar toată lumea dă din umeri. Nu mi-au arătat nici un document. Cum să aperi monumentele istorice din Craiova dacă acela care este ales pentru a respecta legea o calcă în picioare?“, a spus Marcel Berendei, arhitect consilier în cadrul Direcţiei.

Mitropolia Olteniei, sub talpa Consiliului parohial

La un asemenea atac asupra locaşurilor de cult ortodoxe, fără precedent în istoria postdecembristă, ne-am aşteptat ca Mitropolia Olteniei să ia atitudine, şi nu numai! Oficialii Înaltpreasfinţitului Irineu s-au spălat pe mâini de orice fel de responsabilitate şi au pasat problema Consiliului parohial al bisericii.

„Mitropolia nu are un punct de vedere de fiecare dată când o parohie îşi administrează propriile bunuri. Nu este direct răspunzătoare. Acest lucru ţine de Consiliul parohial, care are putere de decizie“, a spus părintele Adrian Ivan, purtător de cuvânt al Mitropoliei Olteniei. Alt lucrător din cadrul biroului de relaţii publice al Mitropoliei, Gheorghe Cioiu, a declarat că a existat un acord între Consiliul parohial şi Primăria Craiova, prin care cel dintâi era de acord cu dărâmarea gardului, monument istoric.

Dacă în viaţa clericală lucrurile sunt ordonate aşa, atunci putem să ne aştepăm ca oricând „onorata“ adunare a Consiliului parohial să dispună ca o biserică să fie demolată dacă încurcă planurile peisagistice ale vreunui muritor! „Ce fac, domn’e, iar dărâmă ăştia biserici?! Ce, a înviat Ceauşescu?“, a spus ieri un trecător, care rămăsese cu gura căscată în faţa „lucrării Domnului“.

„Să mi se spună mie Demolatorul!“


Marcat de propriul său eveniment, sărbătorirea zilei de naştere, Antonie Solomon a recunoscut că a dispus demolarea gardului fără aviz din partea Direcţiei de specialitate şi fără autorizaţie de demolare aşa cum solicită de fiecare dată celorlalţi muritori. „Cine sunt, mă, ăştia de la Direcţie? Berendei? Cine este ăsta? Dacă aş putea, aş desfiinţa Direcţia asta de cultură, că nu sunt buni de nimic. Nu ştiu pe ce îşi iau banii. Le dărâm şi Răscoala din 1907 şi pun în loc «Asta-i muzica ce-mi place». Ce sunt, mă, ăştia? Se opun de trei ani la centrul modern al Craiovei. Ce monument, mă? E un zid pe care-l dărâm eu! Să mi se spună mie Demolatorul! Nu mi-e frică de nimic, că lângă mine sunt Teoctist şi Nestor. Dumnezeu mă încurajează pentru ce fac. Lăsaţi-mă cu autorizaţia aia a voastră! Craiova trebuie să fie un oraş modern. Ce monument? Lângă gardul ăla îşi făceau nevoile câinii. Acum biserica se încadrează în peisaj“, a spus Antonie Solomon, vădit deranjat de întrebările ziariştilor.

Pentru că demolarea gardului bisericii a atras foarte multă lume, printre toţi cei care s-au strâns s-a aflat şi un poliţist din cadrul Biroului patrimoniu al inspectoratului de Poliţie Judeţean, care s-a mulţumit ca mai toţi curioşii să facă poze. Încercând să aflăm punctul de vedere al Inspectoratului care şi-a trimis om specializat la faţa locului, nu am putut afla de la purtătorul de cuvânt al instituţiei decât că omul lor fusese în misiune. Nici o clipă nu l-am bănuit de vagabondaj şi sperăm că pozele făcute nu o să poposească în albumul de familie al Domniei sale!

Ce spune Legea monumentelor istorice

Art. 48. – Primarul are următoarele atribuţii specifice:

     a) verifică existenţa tuturor avizelor de specialitate în domeniul monumentelor istorice şi conformitatea autorizaţiei cu prevederile acestora, precum şi îndeplinirea dispoziţiilor cuprinse în Obligaţia privind folosinţa monumentului istoric, conform prevederilor legale, asigură menţionarea în autorizaţie a tuturor condiţiilor conţinute în avize la autorizarea lucrărilor asupra monumentelor istorice şi asupra imobilelor situate în zona lor de protecţie, respectiv la eliberarea pentru acestea a autorizaţiei de funcţionare.

Art. 55. (1) Desfiinţarea neautorizată, distrugerea parţială sau totală, exproprierea fără avizul Ministerului Culturii şi Cultelor, degradarea, precum şi profanarea monumentelor istorice constituie infracţiuni şi se sancţionează conform legii.

      (2) În toate cazurile prevăzute la alin. (1) făptuitorul este obligat la recuperarea materialului degradat şi la reconstituirea monumentului sau a părţilor de monument lezat, conform avizelor prevăzute de prezenta lege.

 Comenteaza acum

179 Comentarii

 1. daniel said:

  si biserica de ce a mai lasat o? m am uiat de sus din mercur e totul chel acuma.dom primar darmati si biserica sa faceti o parcare ce ziceti nu ar fi o idee buna? solomon = ceausescu ???

 2. nenea said:

  pai ce ma nu erati toti in oragasm cu solomon la alegeri??? ca a facut ca a dres ….primar ales dupa chipul si asemanarea alegatorilor rrom lautar

 3. euu said:

  Vorba lu’ Daniel … mai bine dadea jos si biserica … si nu cred ca facea o parcare … era mai bine o fantana arteziana … io asa zic :))))

 4. Nok said:

  Cui ii pasa ba de un gard nenorocit cind acolo se pot face parcari, se poate fluidiza traficu etc. Cu ce ma incalzeste ****u ala de biserica? S-o fi darimat si pe ea si sa faca o parcare multietajata in schimb. Yeah!

 5. Eu said:

  Bä Nok dupä ce cä esti ateu esti si prost.Cum ar fi dacä ar demola unul din peretii casei tale si am vedea-o toti pe mäta sugånd cucul?! Arici cu patine ce esti!

 6. craiovean get beget said:

  bai voi chiar sunteti timpiti ceea ce face primarul nostru face foarte bine ce vreti sa traiti ca in sec. 19 duceti-va la tara bai retardatilor si timpitilor ce sunteti daca pune un alt gard mai frumos sau face o schimbare in bine ce ,nu va este clar sau poate voi sunteti toti aia care atunci cand s-a apucat de centrul craiovei ati spus ca nu face bine iar acuma nu va mai deslipiti vara de langa fantana de parca ati fii lipiti cu poxipol

 7. jingo said:

  Autorizatia exista? Daca da nici o problema!!!
  Dar daca nu…???!!!

 8. Eu said:

  10 puncte pt Andrei iar pt craiovean get beget: bäiatule cred cä tu confunzi monumentele istorice cu locurile de distractie.si apropo..de unde stii k vara e plin de tärani la fåntånä? Cred cä esti unul dintre ei,deci ìncearcä alt nickname-ce zici de TÄRAN GET BEGET?!

 9. Perplex said:

  In viata mea nu-l voi vota pe acest solomon si nici pe nimeni din partidul lui! Ce declaratie da! El face ce vrea in orasu’ asta! Incredibil! Ce primar nenorocit!

 10. ultras said:

  ce tot aveti mah cu solomon???era mai bine cu bulucea??asta a facut o gramada de strazi a facut centru acum se implica si sa faca tabela la stadion ce vreti mah sa va faca???comunistilor

 11. gicas said:

  Ma nene acuma serios era cam sinistru gardu ala si nici nu stiai ca exista biseric acolo.acum e parca altceva.Sau un gard nou nu strica niciodata.Era ansol daca demola biserica!!!

 12. cristi said:

  daca nu darama si poarta Bisericii nu a rezolvat nimic …cum ar fi acolo o scena pentru lautari ?…idee geniala ,maine apare excavatoru’!……. “„Cine sunt, mă, ăştia de la Direcţie? Berendei? Cine este ăsta? Dacă aş putea, aş desfiinţa Direcţia asta de cultură, că nu sunt buni de nimic. Nu ştiu pe ce îşi iau banii. Le dărâm şi Răscoala din 1907 şi pun în loc «Asta-i muzica ce-mi place». Ce sunt, mă, ăştia? Se opun de trei ani la centrul modern al Craiovei. Ce monument, mă? E un zid pe care-l dărâm eu! Să mi se spună mie Demolatorul!”…… …..ACESTA ESTE LIMBAJUL PRIMARULUI ORASULUI CRAIOVA !!!!!!…..IN 2008!!!!!……asa ne trebuie !

 13. mutu said:

  ba eu asa as zice:) sa darame si biserica…si-asa au furat destul 2.000 de ani si crestinii astia:) eu zic sa darame si craiovita..si fata luncii si 1 mai si restu cartierelor …ce desert frumos ar fi pe aici:)
  asa ca hai solomon:) baga buldozeru tati..rade tot si-asa e totu kitch..gardulete prin fata blocului sudate de vecinu de la parter sa nu`i fuga gainile..blocuri facute stramb de frica lu ceausescu nevopsite de zeci de ani si izolate acum in febra polistirenului de mantuiala..:) cred ca putina dinamita ar ajuta! da pe la 3 noaptea cand dorm bastinasii! ne plangem ca pizdele pentru un gard la o biserica, si-asa nu servea decat ca afisier electoral! da..si eu sunt deacord ca monumentele trebuie pastrate..sunt deacord si ca asta era un monument.! dar asta este! s-a dus..!**** mea…sa speram ca nu se opreste aici Aurel Escavator:D:)

 14. cristi de la pozitia 15 said:

  “maaa” aurele…sa chinuira stramosii nostrii ‘ma’!!….sa faca gardu ala ‘maaa’!….si fu’ facut bine ‘ma’!!!…rezistaa sute de ani ‘ma’!!!!…..si-ti bagasi u p**a in el ‘ma’!!!!????…dai ce va ‘ma’ dom’ primar??dau un pont!!!!!!….da ‘ma’ dom’ primar jos si gardu’ de la puscarie!!! …..cine scapa de-acolo ori da ceva de “beut” ori canta ceva “live’ si esti fericit!!!!!……es ti tare bre’ dom’ primar!!!! sa ne traiesti!!!!…….C A MORCO’VU!!!

 15. FEDAYN said:

  ARATA MULT MAI BINE FARA GARD. CEI CARE AU FOST IN FRANTA, ITALIA, SPANIA ISI DAUS EAMA CA ASTFEL, FARA GARD, BISERICA ESTE SCOASA IN EVIDENTA SI ESTE PUSA IN VALOARE FRUMUSETEA EI. CAT DESPRE CELEBRUL GARD, DUCA-SE. NU ERA MONUMENT ISTORIC SAU VREUN OBIECTIV TURISTIC. HAI SA INVATAM SA EXPLOATAM SI NOI CE TREBUIE SI SA NE LEPADAM DE ORGOLII PROTESTI, CE-?? EU DACA AM UN BOLOVAN DE ACUM 100 DE ANI INSEMANA CA E MAI FRUMOS CA ACUM 100 DE ANI?? CREDETI CA LUME ACARE-L VEDE REMARCA FAPTUL CA E VECHI DE 100 DE ANI?? VRAJELI ABURELI. …JOS GARDUL!!!

 16. mda! said:

  Doamne cum pot gandi unii:)) pe bune e de ras!unii nu au iesit in afara Romaniei sa vada ce sunt alea MONUMENTE ISTORICE si cum sau daca sunt imprejmuite cu vre`un GARD!mai plimbati`va si voi noaptea prin oras si admirati acea biserica care acum se vede din fata Primariei;)dar de…adevarul este k turistii care veneau in Craiova chiar isi faceau poze cu acel GARD k doar atat era un simplu gard ce ocupa mult spatiu:(TRAGIC K UNII NICI IN ZIUA DE AZI NU RENUNTA LA STADIUL PE CARE`L AU!Plimbati`va si voi prin lume pt k sincer este fabulos ce vezi in alta parte decat unde traiesti!in loc sa sperati la mai bine voi vreti sa ramaneti pe loc sau sa stagnati:(

 17. Un credincios said:

  O intrebare:La ce folosea acel gard inestetic?Cred ca multi care comenteaza aici nu stiu ce este monument istoric.Acest gard a fost facut de aldoilea preot pe care l-avut biserica ,era un chefliu si pentru a nu se vedea chefurile a inprejmuit biserica.Dar in toate orasele bisericelenu sant imprejmuite ,trebuie sa se vada monumentul nu gardul.Este foarte bine fara gard monumentul BISERICA iese in evidenta.Stati linistiti.

 18. drakull said:

  mah retardatilor…mai intai sa vb mai ganditi-va ce a afcut acest om in orasul CRAIOVA…care alt primar a avut curajul sa demareze aceste lucrari….cu bune cu rele a tot facut atat ptr noi cat si ptr el..asa ca lasati explicatile…voi care nici consilier la primarie nu sunteti in stare sa ajungeti …dar stiti bn sa criticati pe cei care tot mai fac ceva ptr noi…cand a fost BULUCEA..ce a ramas in urma lui…mai raudecat cand apreluat primaria..asa ca lasati omul in pace si vedeti ce mancati la casele voastre…

 19. de gicu said:

  Trebue demolata si biserica pentru ca e cu spatele la primarie (vezi statuia MIHAI VITEAZUL) . Sa fim seriosi trebue sa scoata banii dati la partid pentru campanie.

 20. antonio said:

  Mai sunt garduri la Primarie ,palatul Jean Mihail, fosta Banca Nationala si lista gardurilor care se opun punerii in valoare a unor deificii, ar putea continua . Uitasem ,la Sarbatoarea cand te duci , pe partea dreapta este un gard maaare si frumos; dati-l jos si pe acela jos !

 21. ciuciu said:

  mitropolia nu zice nimik.pai cum darak sa zica cand ei construiesc fara autorizatie de constructie?veniti dragi ziaristi sa vedeti cum se construieste biserica si azil prin craiovita in spatele cinematografului peste tevile de apa,peste tevile de gaze

 22. chinezu said:

  In China avem un zid vechi de cateva mii de ani Solomoane so pe el…Numai tu ai metode “democratice” cu pdlistii tai de demolare si care va bateti in piept ca numai voi respectati legile tarii. Si scapa si oltenasii de alesul lor.

 23. ion ion said:

  Asa au facut si cu gardul de la parcul Bibescu l-au dat jos pe cel de valoare istorica (care a mers la vreo vila a parvenitilor) si l-au inlocuit cu unul de toata jena.Si acum ne indeamna sa votam echipa lui Solomon sa faca ce vrea muschiul lor ca nu le ajunge ce au distrus.

 24. Cititor said:

  PACAT! Mare pacat! Asa-zisul gard facea parte dintr-un intreg complex arhitectural construit de unul dintre cei mai marii arhitecti francezi, Viollet Leconte de Noy. Acum monumentul arata de parca i s-ar fi amputat o mana. Oare ar trebui daramata si clopotnita (ca si ea facea parte diin ansamblu) si pus in locul ei o chestie electronica cu manele? Craiova e un oras vechi de peste 500 de ani iar eu unul ma mandresc cu asta (atuci America abia era descoperita, nu?) de ce nu vrem sa ii pastram traditiile, cultura si specificul? Cei care se bucura de disparitia zidului sunt in general tineri si foarte tineri. Le doresc ca amintirea gardului sa dainuie in mintea si chiar in sufletul lor Peste 20 – 30 de ani vor gandi altfel . Palmieri si gazon poate avea orice localitate, le puteti vedea peste tot. Unde veti mai vedea un ansamblu vechi , frumos si elegant ca cel distrus acum? La Petrograd (fostul Leningrad) se mandresc cu niste garduri superbe . Pana si la Versailles exista gard Vorba lui Antonnio, vedeti ca au mai ramas cateva garduri frumoase, daramati-le si pe alea. Nu sunt de acord cu idee ca in Occident nu sunt garduri fiindca asta nu e un termen de comparatie Monumentul nostru e o biserica ortodoxa, nu o catedrala catolica. Ca sa nu mai vorbim de specificul local. In timp ce altii nu stiu cum sa isi conserve valorile, noi nu stim cum sa le distrugem. Parerea specialistilor chiar nu conteaza. Fluidizarea circulatiei? Chiar credeti ca o rezolva? In alte tari si in alte orase circulatia masinilor e interzisa in centrul istoric. Noi o sa ne ducem si la WC cu masina, scuzata fi-mi expresia Nu ne mai inchinam la Dumnezeu, ne inchinam la Zeul Automobilistic! Prea impulsiv si prea plin de sine primarul nostru. Nu zic, a facut si lucruri bune (dar oare nu de asta e platit din banii nostri, ai tuturor?), dar si greseli, iar asta e una din cele maii mari. Nu va lasati stapanit de zeul Demolator, nu o luati si dvs ca Ceausescu, domnule Primar, ca stiti cum a sfarsit. Mai sunt multe alte lucruri de facut in Craiova, sunt si locuri care efectiv se cer reamenajate. Lasati monumentele in pace! Ascultati si specialistii.

 25. VT said:

  Ca unul care-l cunoaste f. bine pe actualul Primar , as avea unele intrebari ( nu , nu pt. el ) : considerati ca prin felul cum a reactionat la atitudinea celor avizati despre aceasta actiune , acest Primar are respect pt. lege ? Indiferent daca era oportun sau nu ( personal , apreciez ca arata mai bine acum ) , insa daca ne exprimam astfel despre o lege care e in vigoare si te obliga sa iei toate avizele , nu putem sa mai spunem ca este un om care trebuie sa respecte legile ! In alta ordine deidei , de ce credeti ca Mitropolia Olteniei nu a luat atitudine impotriva lui Solomon ? Banuiesc ca stiti ca face parte din acel Comotet Eparhial si el stie cum sa “unga” unde trebuie !! In orice caz , amintind totusi ca s-a mai schimbat ceva in acest oras in ultimii ani , imbibarea , ingimfarea , infatuarea , i-au cam luat mintile acestui “demolator” al fostului ICSM , al tragerii in proprietate personala a acelei “parti a leului” , putini stiu amnunte despre cum seexprima el , atunci cind i se zice ca s-ar putea sa nu-l mai voteze craiovenii ( gen : da-i in …… mea , daca mai stau si acest mandat , nu-mi mai trebuie nimic !! ) ,Expresiile cele mai vulgare , la adresa craiovenilor ( si nu numai), nu cred ca suint demne de o asemenea functie , incredintata ” la schimb” , cu atentiile catre ei , si nu din buzunar propriu , pt. ca Dvs. nu cunoasteti cit se cotizeaza lunar , dinpartea Directorilor de regii , a acelora care au avut facilitati de la el !! Merita Craiova sa compare pe Solomon , cu predecesori de talia lui Romanescu ( cu care el se tot compara ) , a lui Petrache Triscu ( caruia i-au furat imobilul dindu-lui Badescu) ? Stiti Dvs. , ca si de la unele rude apropiate , carora le-a angajat copiii , dupa multe insistente , cei din esalonul 2 , n-au pregetat sa le ia “peschesul” ?! Este o Primarie condusa de un ageamiu in administtratie , dar care a stiut cum sa profite de craioveni ( de unii dintre ei , care , din nefericire , s-au lasat “cumparati” prea ieftin , fara sa aprecieze ca acele “realizari ” erau o obligatie de serviciu platita , din banii tuturor < in schimb , oameni onesti , tot asteapta de la acesta admionistratie , sa primeasca ce e al lor si nu al ...."unora" ( din pin , in aceasta Primarie , confundata din ce in ce mai mult cu o unitate comerciala , unde edilul actual se pricepe cel mai mult !!!

 26. Cititor said:

  De necrezut ce poate face acest “solomon”… dupa centrul te un kitsch total… cu granit negru si fantani arteziene luminate multicolor, a taiat copacii in jurul acestei biserici si acum a dat jos si gardul!
  Cat de frumoasa era zona inainte… si in ce hal arata acum… complet chel.. Si pentru ce se face aceasta demolare? Probabil ca in megalomania sa crede ca estetic o sa arata mai bine…
  Ma indoiesc profund de acest lucru. Pentru fluidizarea traficului?
  Poate ca acolo era mai bun un sens giratoriu mai micut, mai bine gandit, cu o insulita de verdeata cum s-a facut bine in fata Facultatii de medicima, si nu cu acea statuie foarte scumpa si pozitionata aiurea (nu zic urata) si care acopera fatada Teatrului Liric.
  Nu stiu cum se multumeste lumea cu astfel de lucruri… Sunt de acord ca s-au facut si lucruri bune, dar centrul Craiovei arata oribil, cred ca orice om cu putin gust il gandea mai bine decat arhitectul primariei.

 27. unu said:

  arata mai bine centrul inainte, nu?? personal ma bucur ca s-a demolat gardul acela urat si plin de afise electorale pe care se pisau toti cainii si betivii.

 28. CARNA said:

  La masa toarna asfalt si in CRAIOVA darima biserici!!!! Minte de oltean!!!

 29. sudistu' said:

  De ceva zeci de ani autoritatile darama…Intrebarea “Ce punem in loc?” nu preocupa…Impresia mea este ca s-a daramat/desfiintat ceva si s-a pus in loc altceva mult mai prost, inestetic, inutil…In fata magazinului Mercur era un parc iar acum este un kitsch…Respectiva investitie se putea realiza in alta parte, intr-un loc neamenajat, ca doar mai sunt si alte zone ale orasului care ar trebui amenajate…In fine…In urma lui Solomon ramane un oras “amputat” dar plin de zorzoane…

 30. Gigi Buzarnici said:

  Domnisoarele sau doamnele de la GDS (sau pe scurt “fatuci”, cum le-ar denumi pe buna dreptate, Cristoiu) ar trebui sa se informeze un pic mai bine. Din intamplare am date exacte ca gardul nu face si nici nu a facut parte din patrimoniul istoric aflat in grija directiei lui Berendei. Acel gard a fost refacut in totalitate pe la 1968 si n-avea nici un fel de stil sau valoare istorica. Singurele Parti ale ansamblului de cult respectiv care sunt monumente istorice sunt biserica si clopotnita. Nici macar aleile alea infundate si facute praf pe care le dati voi in filmulet ca sunt daramate cu excavatorul nu sunt monument istoric, daca va vine sa credeti.
  Asta e, traiti pe langa Romania (si mai ales pe langa realitate) si asta va cam ocupa tot timpul. De procesat informatii va ramane mai putin timp.
  Eu inteleg ca e campanie si sunt anti PDL din fire, da’ nici chiar asa.

 31. tangur said:

  Altii pastreaza orice ciot mai vechi si noi darmam….Asta primarul care l-am ales, a doua oara, si probabil il vom alege si a treia oara, dupa care nu se shtie daca ne vom da seama ca ne-a demolat istoria.

 32. unu said:

  ce parculet era in fata mercurului? erau niste boscheti plini de gunoaie, prezervative si de hartie igienica folosita. poate ati uitat cum aratau “aleile” …

 33. Inca un idiot oltean said:

  Va vad pe toti revoltati…mai putin pe aia cu IQ-u de maxim 2 cifre care nu stiu nici cum se scrie biserica! Atunci de ce nu facem nimik, il dam in judecata, dosar penal, macar il taram in noroi pe acest cioroi nenorocit.
  Spun asta chiat daca sunt ateu (n-are nici o legatura cu cultura si frumosul) si chiar membru PD-L dar pe acest cioban de la Leamna l-as juca in picioare, si l-as da cu capul de toate asfalturile pe care le-a facut el!
  Voi astia retarzilor cu masini de Bulgaria va bucurati de parcarile pt care nu platiti, pt soselele pt care iar nu platiti… De ce MM voastre aveti calculator! De ce aveti ochi, de ce va permiteti sa comentati de ceva care are o varsta mai mare decat bunicii vostrii… Voi in afara de constructia propriei idiotenii (stiu ca a fost greu dar ati facut o treaba nemaipomenita) nu ati pus nici macar un copac!
  Voi comentati retarzi si/sau colorati care l-ati votat si finantat pe babuinul asta! Care, pt fiecare lucru facut, strica 5: strazi, trotoare, MONUMENTE, copaci, parcurii…s.a.m.d!

  Ce stiti voi de viata, mai animalelor! Daca as putea v-as face rezervatie in parc ca oricum nu va ridicati cu inteligenta peste locuitoarele parcului!
  HUOOO retarzilor!
  Sper sa va dea Solomonica numai betoane in GURA; si va stropeasca pe toti cu jeturi, din “fantani” (ca falusul frustratului din PARC!)

 34. Cetateanul Turmentat said:

  acum nu va mai place ce a facut Dl Antonie Solomon? Ca pana cum vat`tzi dat peste kp shy atzi fcut tumbe knd a facut Centru asa cum arata acum…Zicetzi merci` k e singurul kre a facut ce a facut pentru orasu asta…va plangetzi k a daramat un gard…Plangetziva mai bine de ce se intampla in orashu` asta k dak stau maibine sa ma gandesc rata “criminalitatzii” e crescuta la 200%. Un gard pe care: Citez; ” Lângă gardul ăla îşi făceau nevoile câinii” . Si dak stau bine sa ma gandesc si ktziva elevi de la Carol I. Oameni buni…DESCHIDETZI OCHII SI LASATAZI POLITICA DAK NU E DE VOI…

 35. Mad said:

  Fratilor vai de mama noastra!!!!! In toate tarile civilizate din Europa asta, cladirile si monumentele istorice sunt integrate in peisajul modern al unui oras! La noi dau cu ele jos! Ce jigodie de primar avem! Si mai mult, a iesit din prima la alegeri cu o majoritate usturatoare! Nu-mi vine decat in minte la Milano cum draq au ocolit un zid ca era dupa vremea romanilor. Si nu s-au atins de el cu un tarnacop sau un picamar! Hai sa emigram toti ca vom ajunge ca la Napoli,bataia de joc a lumii!

 36. dumi said:

  dupa cum decurg treburile, si dupa lectia de legalitate data de dom’ primare, inseamna ca de maine incep sa construiesc o casa, pe pamantul meu, declarat de primarie zona verde (!!!!!!!!), fara sa mai cer aprobari. este lectia pe care am invatat-o azi. si sa nu vina vreun organ de control sa-mi ceara ceva, pentru ca-i trimit la dom’ primare. cand el, cel ales sa vegheze la aplicarea legii, isi baga picioarele in ea, eu, care sunt un nimeni, fac ceva pe legi. asa ca, cetateni ai craiovai, faceti ce vreti, construiti ce vreti si unde vreti, demolati ce vreti, ca este legal. ne-a aratat-o marele nostru primar, aparatorul legalitatii in craiova. (si l-am votat!!??!! Doamne, ce prost am fost!!! sper sa nu mai fiu la fel, sa ma destept, macar un pic!)

 37. John Romano said:

  FRATILOR, ACUM MI-E FOARTE CLAR CA PRIMARUL ASTA AL NOSTRU solomon antonie (PE CARE L-AM VOTAT PERSONAL CU TOT SUFLETUL …) NU E DECAT UN DERBEDEU PARVENIT CARE NICI MACAR NU MAI MIMEAZA CA RESTECTA LEGEA … E chiar un derbedeu … Sa ii fie rusine!!!

 38. alexx said:

  mai lasati ma impresiile astea cu “monument istoric” comunistilor nu vreti si voi sa va modernizati ? vreti sa traiti ca in evul mediu?era doar un gard care sincer nu se potrivea cu pesiajul ; acum ar insemna sa ne cumparam televizoare alb negru “diamant” sau ce firme mai erau vezi doamne ca sunt vechi ;

 39. zdocea said:

  pana la urma tot se darma gardul “NOK” este retardat… ideea e ca . gardul ala nu trebuia asa sa se darame spe putea face un monument ceva cu pietrele alea…

 40. Votati ! said:

  Bai, astia de l-ati votat pe Solomon, votati-l in continuare ! Tineti-o tot asa ! Si stati in continuare ca retardatii la fantani ! Maine poimaine parca vad cum sare apa din fantani pe manele. Mi-e sila.

 41. dumi said:

  ca era sau nu monument istoric, este o preblema. dar cea mai mare problema este ca nu s-a respectat legea. asta este. o persoana isi permite sa calce in picioare legea, fiindca asa vrea domnia sa. asta este marea problema. inseamna ca, oricand vrea, vine la oricare dintre noi, si ne demoleaza casele, fiindca acolo doreste dansul sa faca o fantana sau mai stiu eu ce, de care are impresia ca este in interes public. asta este problema: NERESPECTAREA LEGILOR de catre cel care este ales sa vegheze la respectarea lor. deja este groaznic.

 42. popescu said:

  DOSAR PENAL PENTRU DOMNUL PRIMAR! CRAIOVA ESTE PROPRIA LUI CURTE SI FACE CE VREA! NU MAI ARE NICI O LIMITA! TREBUIE SCUTURAT OMUL ASTA DIABOLIC. I S-A URCAT PUTEREA LA CAP! S-A AUTOSESIZAT VREO INSTITUTIE? ASTEPTAM EFECTELE. SPERANTA MOARE ULTIMA

 43. POVESTEA PROSTILOR said:

  MAH PE MARCEL ALA SI CUM PLM IL MAI CHEAMA DE LA MONUMENTE EU IL INTELEG CA ZBIARA CA PROSTUL PT CA VROIA SI EL O SPAGA CA SA ACCEPTE, DAR PE PROSTII ASTIA GRAMADA DE PE NET CHIAR NU-I INTELEG, LA EI E VORBA DOAR PROSTIE

 44. revoltata said:

  Am vizitat multe tari din Europa si am trait chiar in Franta 5 ani, unde am facut scoala primara si, deh, am si eu alta educatie, alta mentalitate….deci, nu sunt comunista daca spun ca asa ceva, sa darami monumentele istorice, nu am vazut niciodata, in nicio tara. Aveam o parere mai buna despre Domnu Primar, ca ne-a modernizat si pe noi, dar monumentele istorice…ce a avut cu gardul ala? Si ce-i cu trotoarele de la Ciuperca (nici aia nu mai exista ca nu o puteau renova)? Nu au loc decat doua persoane pe trotoar! Mergem la zid ca detinutii! Normal, hai sa incurajam oamenii sa cumpere cat mai multe masini. O sa fie la Craiova ca la Bucuresti! Pacat ca unii cred ca daca modernizam totul o sa uitam de comunism…tocmai, hai sa nu uitam de trecut ca sa nu se repete fraierilor ce sunteti!

 45. cristina bitu said:

  puteti consulta Lista monumentelor istorice pe site-ul Ministerului Culturii, http://www.cultura.ro. La pozitia 246 din lista monumentelor din judetul Dolj este trecut “Ansamblul Bisericii Sf Treime”, separat de “Biserica Sf Treime”, trecuta la pozitia 247. Tot aici specialistii au trecut si perioada constructiei Ansamblului, 1765-1768, refacut in 1906.

 46. sunteti penibili said:

  mai scoateti si voi capul in lume taranilor din craiovita aia a voastra, daca traia ceasca acum erati frumos muncitorii patriei, acum nu mai aveti de pe ce bea apa si zbierati de foame pe net

 47. VT said:

  Bravo , “dumi” ! Acesta era mesajul meu , tradus > Toti , luati exemplul celul ce trebuie sa aplice cit mai corect legile statului si nu va mai lasati pacaliti cu acea mult discutata ” zona verde” . Construiti-va pe proprietatile Dvs. , ceea e aveti in intentie , cu proiect , fara a fi o nota discoranta cu arhitectonica zonei, sa va dea ei – Primaria – in judecata pt. ca v-ati “permis” sa va folositi PROPRIETATEA GARANTATA SI APARATA DE CONSTITUTIE !Nu domniile voastre sa-i dati pe ei in judecata , ci invers.Asa trebuie sa faca absolut toti proprietarii, care ar fi trebuit de mult sa intre in posesia despagubirilor ! Ati mai auzit acum , ca se mai continua restituirea acestor despagubiri, cind in acel pavilion al ANRP , unde sunt angajati toti apropiatii puterii , cu salarii de mii si mii de euro pe luna , bani ce vin din cei pe care trebuiau sa vi-i deaDvs. , drept despagubiri , aceste cohorte de salariati-acoliti ai puterii , acum, in loc sa grabeasca dosarele d despagubiri , sunt in plina campanie electorala, realizati ca daca pierd alegerile , gata cu ….”papica” de zeci si zeci de milioane lei /lunar ?! Vedeti de ce zic , ca ar trebui un masiv vot de neincredere pe 30 noiembrie, impotriva tuturor celor din clasa politica actuala? Dar nu prin lipsa de la vot , ci dimpotriva , actionati ca si cind ar fi OBLIGATIVITATEA votului ( asa era normal) , pentru ca cei care pot cu adevarat schimba ceva, sunt acea mare masa de oameni dezamagiti , cu scurba si lehamite de politica post-decembrista !Nu-i vedeti cum au fugit prin acele colegii special facute ? Ia interesati-va si aflati cit au aruncat in campania electorala, impreuna , Zgonea , Petrescu( cel 1/2 din “LA FAMILI” ), Manda , Olguta Vasilescu , aflati si Dvs. cu cit se “cumpara” votul ( pungi cu o umbrela , un ceas , un pix si alte lucruri ) !! De ceoare si-au permis unii dintre ei ( gen – cei amintiti , plus Berceanu – cel mai mare mafiot post-decembrist al zonei – vai , ce bine se potriveste zicala ” cine se-aseamana , se aduna ” , cu Primarul -legis Solomon , ca si …..”tusea si junghiul” ), deci , de ce credeti ca arunca ei aprox. 100.000 euro in campania aceasta ? Cita lipsa de cunoastere este in politica aceasta “originala”, cita minciuna si – din nefericire – cita CREDULITATE , inca !! Unde sunteti , voi , romani , urmasi ai cel;or care stiati cum sa va aparati proprietatea, i urma cu sute si sute de ani , ori daca tot amintiram de monumentul pe care Solomon il vrea dat jos si nu a reusit macaraua ( uite ca si utilajele tin cu trecutul! ),cei care au dus la recent-sarbatoritul centenar al Rsacoalei de la 1907( centenar care n-a meritat atita atentie ca “Zilele Craiovei” , poate nici ca ….zilele Primarului )??!!

 48. IMI ESTE SILA said:

  SA II DUCEM PE ACESTI MODERNISTI CRAIOVENI LA SUCEAVA SA DARIME ZIDURILE CETATII CA SA POATA FI MAI BINE VAZUTA DIN magazinul mer cur,si de la fantanile lui solomon!!! Demolati mai avangardistilor si ce a mai ramas din vechiul centru al orasului darimati tot!! Vai de tine sarmana CRAIOVA pe mainile cui ai intrat!!!!

 49. daniel said:

  acum biserica se vede foarte frumos,gardul erea un obstacol,daca vrem o biserica deschisa sa se vada din toate unghiurile

 50. koko said:

  MA OAMENI BUNI … CE DRACU AVETI IAR ATI LUATO RAZNA ? ASA LATI INJURAT SI CIND A FACUT CENTRU SI ACUM SUNTETI TOATA ZIUA PRIN CENTRU . CE DRACU SA FACEM CU NISTE CARAMIZI ?CU CE DRACU VA INCANTA PE VOI CARAMIZILE ALEA ? FACETI ATATA VILVA DE PARCA VA ADUCEAU DE MANCARE CARAMIZILE ALEA . CE FRAIERI SUNTETI CUM CADETI VOI IN JOCUL ASTORA DE LA DIRECTIA DE CULTE SAU CUM DRACU LE MAI SPUN LOR , PAI DACA LE DADEA SOLOMN SI LOR NISTE BANI SA VEDETI CE REPEDE DADEAU AUTORIZATIA EXACT CUM AU FACUT CU CENTRUL .SE DADEAU DE CEASUL MORTI CA NU SUNT DEACORD DAR DEFAPT VROIAU BANI NICI DECUM CA IAR FI INTERESAT MANUMENTELE PUULLIIIIII .. I-MI DORESC CA TOTI CE AU SCRIS MAI JOS SI NU SUNT DEACORD CU CEA CE A FACUT SOLOM SA DEA O EXPLICATIE CONCRETE ADICA CU CE DRACU AI INCALZESC PE EI GARDU ALA ? CE ESTE MAI FRUMOS , GARDUL ALA VECHI SI INALT CA NU VEDEAI NIMIC DE EL PARCA ERA GARD DE PUSCARIE , SAU UN GARD MIC SI MODERN ? SAU FARA GARD SI SA FACA NISTE ALEI FRUMOASE SI CU NISTE FLORI ASA PUTEM SA VEDEM SI NOI BISERICA SI LINGA BISERICA UN PERCULET FRUMOS …….NUSTITI DECAT SA INJURATI DAR PARCA VA VAD LA VARA CUM VA PLIMBATI CU COPII PEACOLO… SI INCA CEVA NU MAI VORBITI IN NUMELE ALTORA ADICA DIN CEI 400 DE MII DE LOCUITORI EU FAC PARIU CA 350 DE MII SUNT DEACORD IAR 50 DE MII NU ASA CA ???????????????????? ?

 51. koko said:

  Cititi si recititi ce am scris putin mai sus ,celorlalti 50 000 ” CARE AU LUATO RAZNA” nu le mai ramane decat sa P L E C E!!

 52. demirel said:

  SA-I FIE RUSINE RUDARULUI-LAUTAR DE LA LEAMNA DACA ASTA E MUZICA CE II PLACE! SA O CANTE LA MAMICA DUMNEALUI ACASA NU SA ISI BATA JOC DE UN ORAS INTREG!

 53. Vanator de ciori said:

  Te ia plansul cand vezi ce s-a intamplat si daca analizezi situatia. Ma simpt ca pe timpul comunistilor cand s-a demolat tot ce era mai frumos: uite casa, nu mai e casa… SOLOMAONE DACA CITESTI, TZARANA**** A DRACU DE PUROI LA CONDUCERE, SPERAM SA NU MAI APUCI A 54-A TOAMNA! TI-AU PREGATIT VIITORII “COLEGI” UN CAVOU LA EI IN CIMITIR!!! ONOREAZA-L!

 54. dana said:

  solomoane, matale la casa ai gard? vezi ca si pe el se pisha cainii! io zic sa-l darami si pe al tau, ca sa nu mai aiba ei unde isi face nevoile, si ca sa ai casa occidentala, ca acolo unde nu au bisericile gard, nici casele nu au… asa e in occident, dar noi traim in partea ailalta de continent, in caz ca ati uitat….
  cat despre caini, io zic sa faci solomoane ca sefu tau, basescu, pe cand era primar. omoara-i pe toti, chiar si pe ai de au stapan dar scapa in strada, ca sa nu se mai pishe pe nicaieri. si sa ramai tu, sa te pishi de voie in capu nostru, cum deja faci!
  darama si biserica, si tot ce nu-ti mai place tie. darama tot orasu, ca e vechi rau, da-l dracu, si da la prietenii si pilele tale sa faca unu nou, numai sticla si beton. auzi tu, si mussolini a facut un oras nou in campie… dictator mic, incult si frustrat ce esti!

 55. vulgus plebea said:

  Poate ca a trebuit cuiva granitul din gard asa cum a trebuit si marmura cu care era pavata str.UNIRII. Pt cei ce cunosc sau nu actualul material de pavaj nu este granit nici pe departe, este un tuff vulcanic de cea mai proasta calitate

 56. je said:

  voi cei de la gazeta de sud l-ati promovat in timpul campaniei electoral! acum sa va spalati cu el pe cap. si voi sunteti la fel de nesimtiti ca si lautarul din fruntea orasului

 57. Un Prost din pacate cu carte said:

  Prima mea parere este ca ar trebui sa ne strangem toti cei care nu suntem multumiti de mizeriile lui Aurel si sa facem plangere penala contra lui pentru a se schimba ceva in orasul asta si pentru a scapa de lichele analfabete ca el!!!
  Ma apuca scarba de fiecare data cand merg pe strada si vad “operele” primarelui nostru mai colorat si mai incult, care se crede D-zeu pe pamanat si pentru care legile sunt doar pentru care au invatat sa citeasca, nu si pentru el. Nu a facut decat sa distruga totul in jurul lui, acum si gradina bisericii, care dupa parerea mea era singurul loc din centru care arata cat de cat frumos, era o istorie vie a orasului, dar cum el nu a auzit de istorie e de inteles…
  Ma uimeste enorm faptul ca se lauda ca a fost in capitale straine de unde s-a inspirat pentru amenajarea Craiovei???? UNDE A FOST????????????? A vazut oare fantana Donnerbrunnen din Viena, Austria, a vazut Fantana Bellagio, Las Vegas, de acolo oare s-a inspirat si a scos chinezaria aia chinuita???? A observat oare ca toate capitalele mari, toate orasele cu renume de pe pamantul asa au o istorie pe care o coserva si de care nu-si bat joc! A auzit vreodata ca pentru a fi cineva trebuie sa ai niste radacini, o istorie??????
  Si mai interesant e cum in presa publica are tupeul sa afirme ca pentru el legea nu insemna nimic!!!! E rusinos si felicitari analfabetilor si tiganilor care l-au ales!!!!!!!

 58. CETATEAN REVOLTAT said:

  E o rusine ce se intimpla si cum stam toti si ne minunam , dar nimeni nu poate sa faca ceva! Centrul e o mizerie cu caini vagabonzi, vara te topesti cu tot cu granitul ala de 2 lei; parc are numai la el in fata la primarie ! La prostime numai o fintina care merge 2 ore seara, cu aceleasi melodii de te timpesti, nimic altceva. Aici trebuia un parc frumos amenajat, flori, verdeata multa. Uitati-va ce se intampla acum in jurul teatrului national, o sa picam la iarna pe porcaria pusa acolo; nu inteleg rostul acestor modificari; rusine primarului!

 59. Razv said:

  Pomii de’acolo incepusara sa fie uscati … daca pica unul pe un copil dupa striga toata Craiova de ce nu a fost taiat ? ….

  Cu gardul inca nu se stie .. poate o sa se faca unul nou , poate se largeste strada…. etc.

 60. somoza said:

  daca primarul solomon este mai presus de lege, sa ramina asa,daca nu sa se apice lege.asta e capabil sa-l imite pe NERO.

 61. dracushor said:

  Am citit aproape toate post-urile si observ cu stupoare ca sunt multi ignoranti, dar si cu fericire ca mai exista si OAMENI care mai gandesc. Citeam la un moment dat ca cineva spunea sa il dam in judecata, sunt de acord, daca suntem multi avem sansa sa obtinem ceva. Daca noi tacem el ne va calca in picioare oricand.
  Dca sunteti de acord spun sa ne intalnim toti cei care suntem de parere ca nu e bine ce se intampla, JOI 20 NOV pe la ORA 20, langa STATUIE si sa incercam sa facem ceva pentru NOI!!!!

 62. ceausescu:))) said:

  intradevar ca este o rusine ca inca nu puteti sa va reveniti la o viata mai moderna si deaia este craiova in continuare un oras mort pt ca nu putem sa scapam de oamenii cu o mentalitate de tot ****ul,, deci intr-un cuvand cand incercam sa inaintam nu se poate din cauza unor personaje de mai sus,, va plangeti de parcuri daca nici in craiova nu exista parcuri inseamna ca nu ati fost prin ele ,, sau uitati ca avem unul din cele mai mari parcuri hai sa mai facem inca 5-6 sa traim in parcuri !!!!! cretini comunisti ce sunteti ,, locuri de munca sa va gasiti in parcuri ,, sa adunati chistoacele care le arunc eu si taranii care stau la fantana in centru,,, asta pt oamenii cu cultura care se f
  ** pe bonuri de masa si inca mai cumpara paine pe cartela!!!!!

 63. Radical said:

  Nu cred ca mai era cazul sa mai scriu si eu ceva … se scrise destul, dar nu ma pot abtine. Acum o saptamana spuneam ca IDIOTUL a taiat pomii din curtea bisericii. Nici prin gand nu imi trecea ca o sa urmeze gardul. As vrea o opinie din partea sustinatorilor lui Solomon. Prin aceasta fapta isi demonstreaza incultura, obtuzitatea mintii de infractor, de smecheras de duzina, isi demonstreaza indiferenta fata de istoria orasului. Tocmai el care se batea cu pumnul in piept ca gorila ca pentru el orasul Craiova inseamna ceva. Auzi explicatie ! Ca isi faceau cainii nevoile pe gardul ala. Pai cainii isi fac nevoile pe orice, si pe fantanile lui. Daca vede un caine facandus-i nevoile pe poarta de la intrarea in parcul Romanescu, demoleaza poarta ? E un nemernic. Daca vrea vreun proprietar din Craiova sa renoveze o casa veche nu ii da voie, ca e monument, dar il obliga s-o vanda ca s-o poata demola. Se vede ca are gusturi de tigan (nu e o remarca rasiala, ci o remarca privin incultura unor oameni care nu invata deloc si nici nu vor sa invete, pot demonstra asta pe un esantion de 100 de tigani) . Nu stiu daca ati vazut, dar a vopsit iarasi bordurile si, mai nou, poarta parcului Romanescu are reflectoare alb-albastre … ca si bordurile. Cred ca si creierul lui este un chici (nu stiu cum se scrie cuvantul asta). Nu pot sa cred ca a demolat un gard construit acum 200 de ani. Asa ceva nu se intampla decat pe vremea tatarilor. Cred Solomon asta e tatar ! In loc sa isi ia profesor care sa il invete sa vorbeasca, sa isi corecteze “agramaticalitatile ” – vorba lu’ canteretu’ ala minune, menelistu’, cum naiba il cheama ? Aaa, Costi Costita ! Mai are sa organizeze un spectacol de manele in curtea biserici si profanarea va fi deplina. Ma doare sufletul pentru ce s-a intamplat, dar viata merge inainte … sper ca Dumnezeu (daca exista) sa vada ce a facut acest profanator “de cultura”.

 64. :) said:

  cineva a propus sa se stranga lumea , JOI 20 NOV pe la ORA 20, langa STATUIE. parca si vad maine titlu in GDS : oamenii legii au informatii certe despre o manifestatie impotriva primarului. pt. a preintampina revolta craiovenilor, sute de jandarmi au ocupat intersectia iar vreo 10 s-au suit pe statuie. :))))))))))))))

 65. Mihai - LNB said:

  Si pentru mine gardul ala reprezenta istorie….parca e pustiu acum. Cate povesti nu stie acel gard …..
  RUSINE Primariei….!!!!!!

 66. forever said:

  cineva zicea mai sus ca in Occident sunt bisericile fara garduri,este adevarat dar acele biserici nu se afla in Romania ca sa le fie furate si presurile de pe prag. Hai sa il lasam pe primar totusi sa vedem ce vrea sa faca in continuare si apoi sa il judecam. acum sa va spun altceva,si dacia 500 este face parte din trecutul nostru de ce ati renuntat la ea? Hai fratilor ca la critici suntem cei mai buni dar cand e vb sa lasam omul sa arate ce poate,caci e posibil sa aiba si el ceva sub putinul par si sa faca ceva modern.

 67. Stuparu Lucian said:

  Eu zic sa daramam toata Craiova si in locul ei sa facem o mare fantana arteziana. Bravo lautare !!! De asta te-a ales poporul, sa faci doar ce vrei tu.

 68. Cetateanul de alaturi said:

  Oameni lipsiti de cunoastere si bun simt.Acest gard nu este monument istoric,cutati pe acest arhitect Berindei si sa va arate unde este trecut acest gard monument istoric.Toti vorbiti LA UN PAHAR DE VORBA,nu va intereseaza aspectul orasului.Biserica monument istoric nu era pusa in valoare din cauza acestui gard care ascundea cersetorii caini si pe cei care dupa mai multe beri dupa gard isi faceau nevoile. -In tarile civilizate nu sant garduri in jurul marilor monumente si pot fi vazute,cat de frumos arata acum fara acest gard.Dar toti vorbiti de primar,a fost mai bine cu BULA(Bulucea)calcati din groapa in groapa.Vai de noi ca santem cetateni ai unui oras pe care nu il dorim modern.

 69. Nemesis said:

  Ca de obicei se face din tantar armasar – nici gardul nu era cine stie ce vestigiu istoric si nici taica Solomon nu are prea multa minte in cap. Adevarul este pe undeva la mijloc – cel mai important aspect este altul pe care multi il neglijeaza in toata discutia de fata : dreptul de proprietate. Daca nu am acte prin care sa dovedesc ca acel spatiu este al meu (respectiv al Bisericii) poate sa faca Solomon acolo si WC public pentru ca el este imputernicit sa aprobe planul urbanistic (prost sau bun este alta discutie). Daca Biserica tace inseamna ca acel gard nu intra in jurisdictia ei sau sunt alte afaceri necurate dedesubt si prefera sa lase situatia asa. In concluzie – nu duceti grija nimanui – toti sunt escroci, toti cei implicati in povestea de fata.

 70. yahoo said:

  “Dca sunteti de acord spun sa ne intalnim toti cei care suntem de parere ca nu e bine ce se intampla, JOI 20 NOV pe la ORA 20, langa STATUIE si sa incercam sa facem ceva pentru NOI!!!!” …. adunati-va si refaceti voi gardu… poate vin si asistentii de la spitalu’ 9 sa va adune, frustratilor.

 71. UN craiovean said:

  Sa demoleze si gardul din jurul primariei si de la masa de acasa!!

 72. Ana said:

  Prosti sunteti voi, cei care l-ati votat! In viata mea nu am votat un pesedist, dar la alegerile astea am pus stampila pe Nedelescu, pentru ca era singurul care avea sanse sa il impiedice de lautarul de Solomon sa isi bata joc de Craiova!

  Sper sa va placa de face acum primarul. Eu va spun doar sa va fie rusine!

  Si astia de la GDS i=au facut campanie, de l-au albit! Va dati seama? Au albit un tigan… Asta inseamna ceva efort!

 73. Radical said:

  Un cetatean inteligent la nr.80 – de n-o fi frate cu Solomonache ! Bai inteligenta apocaliptica, lacul Balea e ascuns de munti ! Ce faci sa sa il vezi ? Demolezi muntii, sau treci dincolo de ei ? Lacul Balea fara munti e ca micii fara bere si mustar (am folosit o comparatie pe care s-o poti digera cu burtica ta de creier). La fel si biserica fara gard . Era un ansamblu arhitectural, daca intelegi, care va sa zica, ce inseamna asta.

 74. Radical said:

  Daca vreti sa vedeti Biserica Sfanta Treime, asa cum arata ea pe vremuri (adica ieri) accesati adresa : http://www. miscarea. net/ale-CRAIOVA-BISE RICA-SF-TREIME1902.j pg (sa anulati pauzele pe care leam pus in adresa) , pentru ca de azi inainte n-o veti mai vedea decat in poze de epoca. Nu vreau sa fac o premonitie sumbra, dar daca n-om vedea PALMIERI in curtea bisericii, sa nu-mi ziceti mie pe nume. Si cine stie, poate o face si moschee, sau un loc de taina (da’ n-au cum fara gard) unde sa se intalneasca interlopii de caini maidanezi .

 75. Un cetatean oarecare said:

  Esti RADICAL de prost,unde vezi tu monument gardul acesta,esti un spala vase si aduci comparatii care nu au nimic comun cu ce se intampla in acest oras.Acum veniti si spuneti ca nu e bun Solomon,asta sa va aflati in vorba.Gardul nu are legatura cu monumentele istorice.Maine cand aspectul va fi altul veti tacea ca mutii.

 76. IMPARATUL said:

  FARA TRECUT NU ESTE VIITOR.IN BELGIA NIMIC NU SE DEMOLEAZA .SE CONSTUIESTE ,SE INTRETINE —–DAR NU SE DEMOLEAZA.NICI MACAR UN POM NU SE TAIE DACA NU E USCAT.PACAT.ASA CHIAR NU VOM AJUNGE NICAIERI

 77. craiovean said:

  Ba daca nu va place plecati tata de aici din orasul fantanilor!! SOLOMON este cel mai bun primar din istoria Craiovei!! Daca veti mai recunoaste voi orasul in doi ani ,bineeeeee!!!!

 78. gardu' said:

  nu va place solomon??? mai nedelescu pe langa faptul ca e tigan si el, mai e si un mare taran, s-a facut de **** de cate ori a fost pe la bucuresti, habar nu aveti ce vorbiti, au ras toti de el de gafele pe care le-a facut pe acolo…nu va plac tiganii…pe iliescu de ce l-ati votat???

 79. mutu said:

  ba da filmuletu cine l-a facut? e genial:) actiune! pua mea..! bravo regizor!

 80. Radical said:

  Pt nr 87. eu sunt radical de prost , tu esti prost de prost. Ok, m-am coborat la mintea ta. Esti multumit ? Ca tot adusesi vorba … tu poti sa faci diferenta intre o opera de arta si un lucru obisnuit ? Nu cred ! Si mai cred ca nici Aiurica. Si mai cred ca deja s-a infiintat o celula de criza, la o sala de internet din care “emiteti” jeguri de comentarii cativa sustinatori ai marelui proiect demolator. Pe cand PALMIERI in curtea bisericii ?

 81. gofy said:

  Domnule “primar”parca ati fi nascut la “Nascocesti”( a se citi Scornicesti) daca ai daramat gardul ce te-a impiedicat sa farami si biserica? Daca nu ai altceva de facut lasa centrul orasului si vino in cartiere Brazda, Lapus-Arges pe unde nu locuiesc asazisii consilieri si ocupae de strazile din cartierele marginase ca si noi platim impozit la Directia de taxe si impozite locale ori vrei sa nu mai platim pe motiv ca santem marginalizati de domnul economist sau ce Dumnezeu stie ce o mai fi

 82. tata popa said:

  Nu stiu cat de important era acel gard si nu comparati demolarea bisericii cu aceea a unui gard.Mai stiu eu unele ziduri “cu valoare istorica” pline de balarii , sau case darapanate pe care cand le vezi ti se intuneca privirea.
  Daca nu trebuia sa ne lepadam de trecut si acum citeam la lumina lumanarilor sau mancam carne cruda ….toti ciudatii de pe lume fac pe eruditii ….ce sa asteptam sa vina cutremurul si sa le cada “valorile istorice”.
  Ceauses cu construia haotic si cu prost gust , avea nevoie de baraci din beton pentru muncitori (blocurile astea ceausiste ) , fara urma de verdeata in oras , numai betoane peste tot…de cativa ani in Craiova sunt foarte bine intretinute spatiile verzi , s-au facut lucrari de amenajare foarte frumoase ; Parcul Romanescu (ala da monument de verdeata al Craiovei) arata mai bine ca oricand , nu se poate spune ca primarul Craiovei nu stie sa aprecieze ceea ce este de apreciat.
  Cati din voi ar imbraca o zdreanta a bunicii sau un cojoc al bunicului ?
  Orasul asta trebuie sa imbrace haine noi , sa ni se mai deschida si noua privirea cand mergem prin el.
  Sigur , multora ni se pare interesanta atmonsfera pe care o crea vechiul oras Craiova (eu am stiu cum arata Calea Bucuresti inainte de modernizare) dar cred ca nimeni nu ar mai vrea sa traisca in trecut. Istoria ramane in carti dragilor , societatea evolueaza , primeniti-va mintea si sufletul!

 83. I C from NY said:

  “Doamne, Doamne! Coboara, Doamne, pe Pamant si vezi ce-ai facut! Numai surzi si orbi!” Acesta este refrenul unui monolog prezentat de Michel Burma, comedian francez, cu cativa buni ani in urma la TV. Am colindat si eu lumea. Sunt la al treilea continent ,si a treia Tara, in afara de Patria-Muma. Dar ce imi e dat sa vad , si sa aud aici, acum, ma face sa plang. Prin modernizare eu inteleg, inclusiv, conservarea trecutului istoric si cultural. Nu stiu care este realitatea, in cazul de fata. Dar, daca presa pune problema, inseamna ca ceva e in neregula. Cel putin asa pare, la prima vedere. Parerea mea este ca institutiile competente ale statului ar trebui sa se implice si , prin intermediul presei, sa ne dea un raspuns in conformitate cu Legea, cat de curand in coloanele acestui ziar. Astept cu nerabdare acest lucru. Multumesc!

 84. edy said:

  Oauu ce au facut ei!! Au doborat un gard vechi…. moaaa incredibile =))))))

 85. katt said:

  aveti in sfirsit si voi un primar bun si nu stiti cum sa-i mai gasiti nod in papura.Olteni si basta.sau romani si basta

 86. pt.tata popa said:

  Nici tu nu crezi ce spui dar argintii tradarii ….. te determina sa minti… . Pacat ca Dumnezeu cand ti-a dat minte nu te-a si conditionat in folosirea ei . Mare pacat !!??!!!

 87. trotineta Fraud said:

  recunosc la “tata popa” asta aceeasi mina care tot preaslavea Fordul si acuza in stinga si in dreapta ca nu vrem schimbare in bine….. hmmmmm!

 88. jeee said:

  bravo primare daca tot te-ai apucat de demolat , pe a avea spatiu demoleaza frate si primaria (aveti grija demolatio cand sunteti toti in ea sa nu cumva sa scape careva ) dai batae in continuare , ce i-ti trece prin cap sau ce visezi noapte pune in aplicare ca doar esti la putere , dupa tine ceo fi o fii

 89. Un cetatean oarecare said:

  Ptr.93.Esti un prost recunoscut,comentari ile pe care le faci sant niste agramari care numai un betiv le poate spune.Vezi mai neghiobule ca acest gard nu este monument istoric.Tu pana acum erai unul dela peluza te pricepeai mult la fotbal,acum ai devenit bisericos,stiu ca esti javra.Cand laudai pe Mititelu si criticai pe Solomon in legatura cu stadionul te intreb era vorba tot de monumente istorice.Spune javra ordinara.

 90. rapha said:

  In primul nu a luat hotararea singur ca asa e politica. Poate s-a gandit sa amenajeze un spatiu verde pe langa biserica, sa racoreasca aspectul bisericii. Iar daca au de gand sa o demoleze, inseamna ca boala contagioasa comunista inca troneaza.

 91. la toti cetatenii said:

  ia mai lasati-ne frate cu zidul vostru . ce va inchinati la el ? stati sa vedem ce se face acolo si pe urma vorbiti. carcotasilor . va placea centrul comunist care il aveati inainte ? sunt destule biserici in craiova si in romania. va inchinati cand treceti pe langa ele si pe urma intrati in barul de la coltul strazii, scuipati pe jos, si va comportati ca animalele. plangeti-va de mila nu plangeti de zidul ala.

 92. DDR said:

  Baiatul de la tara e pus pe demolari de monumente istorice si culturale. Monumentul care sa ne aminteasca cum s-a purtat monarhia si partidul liberal in 1907 cu taranii incearca a fi distrus de acelsi baiat de la tara, la fel si orice crede el ca-i sta in fata. In concluzie, pentru cei care doresc in continuare batjocura Baiatului de la tara si a echipei sale sa voteze PDL

 93. votare!!!!!! said:

  Intrebarea este in primul rand daca a avut sau nu a avut atorizarie pt daramare.Eu am inteles ca nu .Deci a comis o ilegalitate .Concluzia -nu-i votati fratilor echipa la alegeri , sa-l scutere si pe el altii ca poate atunci revine cu picioarele pe pamantul Craiovei.

 94. Radical said:

  Pt. “tata popa” – nr 95 – il citez pe babuin “Ceauses cu construia haotic si cu prost gust ” . Ce sa spun ! astia construiesc cu bun gust ! Mancav-as gusturile voastre. Mai haotic ca acum nu s-a construit niciodata. In afara de asta marii arhitecti din Craiova permit, nu numai sa se zugraveasca doua case alaturate in mod detanjant de diferit (ex portocaliu intens langa albastru) dar se vopseste acelasi bloc in culori diferite. Este culmea (ne)disciplinei in constructii. Asta pentru omu’ de bun gust de la nr. 95. In alta ordine de idei dl/dna de la nr.107 are o pozitie pertinenta : A INCALCAT LEGEA – sa fie pedepsit. Conform legii ! Vi se pare normal cetateni (sustinatori ai lui AS) ca el sa nu fie mai presus de lege ? Credeti ca pe voi va ierta cineva daca in numele unei idei marete demolati un monument istoric ? Legea nu e pentru toti ?

 95. demolatorul said:

  as vrea sa-i trimiteti mailurile lui rudaru sa vada si el ce crede lumea adevarata a craiovei despre el. dar nu faceti asa ceva . de ce / nu stiu ! sa-i fie rusine pentru tot ceea ce ce a distrus in craiova si el crede ca a construit! la fel si celor care l-au votat si sunt sigur ca au facut-o fiindca au mancat si au baut dupa el si au ascultat muzica. neam de lautari toti cei cu solomon. mie greata sa-i scriu numele cu majuscule. rasa……. infractor votati oamenii lui solomon si mai tarziu patiti ca si gardul bisericii si spatiile verzi din craiova. o sa va faca parcari in curti. sila pentru solomon si votantii lui…..

 96. unul said:

  are dreptate omul asta ca esti radical de prost, se observa din felul in care gandesti…. si inca ceva n-ai tu treaba cu ceea ce face solomon si alti oameni care conduc, care nu-s de nasul tau, daca nu sti sunt 2 feluri de oameni…3% fac legile, si 97% care executa ce zic aia destepti… deciziile astea nu le-a luat solomon singur, stai linistit ca le-a cerut aprobare doar celor care trebuie, doar nu vroiai sa-ti ceara tie parlitule…. vad ca sti bine legile, asa ca fa bine si executa ce scrie acolo, ca daca nu puscaria te mananca

 97. danyel said:

  Foarte urat… in loc sa pastram ce avem de valoare,distrugem… nu am nimic impotriva modernizari orasului,dar nu asa se procedeaza d-le PRIMAR!!!!….Si apropo,domni care au comentat mai sus…in tarile din europa monumentele de sute de ani sunt nepretuite nu ca la noi.eu nu cred ca vreun oras din UK sau Franta a fost modernizat distrugand monumentele istorice….. RUSINEEEEE, si mai avem pretentia sa ducem o viata mai buna,cand noi nu stim pe ce lume tarim!!!!!!

 98. gateway said:

  Vai de mine, nu-mi vine sa cred!
  Copacii aia batrini cind i-a taiat?
  N-am recunoscut biserica in poza!
  Acolo era un colt verde din Craiova, copaci erau superbi!
  Nu-mi vine sa cred ca idiotul asta a putut face asa ceva…

 99. tangur said:

  Solomoanee darama be biserica, fa o carciuma cu lautari si beutura….dao draq de cultura.

 100. DDR said:

  PT. 111, bai PDL-eule invata sa respecti pe altii si limba tarii asteia care nu mai scapa de politruci si derbedei. Si va spun clar ca daca-mi mai suna cineva la usa de la PDL o sa-l paruiesc la propriu ca sa va invatati sa respectati linistea oamenilor care muncesc ca sa va lafaiti voi din taxele si impozitele stranse de la oamenii care muncesc! Ieri doar am dat o echipa afara, insa daca uita si se mai repeta …. o sa-i fac sa nu mai uite.

 101. Radical said:

  Pt .111 – mare pacat ca nu s-au inventat PC-urile care sa se blocheze atunci cand un dobitoc se apropie la mai mult de 50cm de ele. Daca se inventau, singurul mod in care puteai sa te exprimi era sa ragi ca un magar . Si sa mai stii hahalero, ca mai aproape sunteti voi de puscarie decat mine. O veni si vremea aia !

 102. gogu said:

  aceest nume predestimat de ciobanu cer cica aprobare sa omoare toti chinii maidanezi din Craiova unde sant fondurile {UE alocate pentru construirea de adaposturi infintnile din centru Craiovei DOAMNE batei peei si pe familei lor acest cioban este un viitor Mengele

 103. cioc said:

  solomon se da un mare iubitor de frumos ,in concepti sa tot ce face,face pentru binele comunitati,dar consider de data aceasta, ca a sarit calul urit de tot.in acest mod a demonstrat ca este un ateu,nu tine cont de nimeni si de niciun sfat.este autostiutor,asa a inceput si ceausescu dupa 70 asa ca nu trebuie sa-l lasam pe nebun sa-si faca damblaua.PE EL SI PE GASCA LUI DE INCULTI SI INBUIBATI.

 104. Radical said:

  Mancav-as, vedeti ce face cu fieru’ forjat … la vila cui o sa vedeti gardu asta ? Chiar sunt curios cui va darui gardul din fier forjat !!! Ghici ghicitoarea mea … Precis careva dintre apropiatii omului de cultura (AS) a avut nevoie de gard si n-a avut bani sa isi faca. Omu’ amator de lucrari vechi a vrut un gard deosebit si edilul, darnic cum e, i-l va oferi pe cel proaspat demolat. Doamne fereste-ne si apara-ne, sa nu cumva sa ii trebiasca cuiva turla bisericii (vreunuia din alegatorii lui care si-au facut case cu pagode) ca precis o “modernizeaza” – pardon, o subtilizeaza si pe aia.

 105. Mai multi cetateni said:

  Ptr cei dela 116 si 118.Se vede ca santeti niste lichele si haimanale.Nu aveti ce cauta in acest oras.Asa javre nu trebuie sa fie alaturi de cei care se ocupa de infrumusetarea orasului unde locuiesc.Santeti niste jigodii.

 106. Adi said:

  Mi-e scarba credeam ca se opreste doar la taierea pomilor acum darma si gardu .jigodia asta de om isi bate joc de oras mai bine ar da jos afisele de pe Mercur decat sa darame tot ce e vechi in oras.SOLOMON MA P I S PE TINE SI PE TOT CE AI TU.

 107. bubu said:

  asa va trebuie daca l ati votat pe escrocul asta primar……sper sa l pedepseasca Dumnezeu,pentru tot raul pe care l a facut acestui oras.acum schimba pentru a 4 oara bordurile de la ciuperca….buisness PdL IST,ia dat videanu borduri de granit…..Curtea de Conturi unde este?arestati mafiotul asta…..si fratilor,hai la vot….votam cu oricine,numai cu pdl NUUUUUU

 108. Un cetatean said:

  Ptr.120.Esti cazut in cap,tu nu vezi ca spui numai aberatii.Daca ar fi fost nereguli crezi ca il ierta unii ca tine.Esti un bufon.Maieste si cel dela Nr.117 care este RADICAL de prost santeti nesimtiti latrati ca niste caini turbati.Nu aveti nici ce mai mica dreptate nu mai spun de bun simt.

 109. taranu' said:

  Buna seara! Aici este vorba despre RESPECTAREA LEGISLATIEI IN VIGOARE! PLD-ul pune accent pe LEGE si ORDINE!?? Voiam sa votez cu PLD-ul…. Oricum, TIGANUL TOT TIGAN RAMANE SI IN ZIUA DE PASTI! BRAVOS VOUA CELOR CARE L-ATI VOTAT PE sOLOMON!

 110. vic said:

  sunteti niste idioti. !!!daca nu era solomon aveam un oras de ****….a facut enorm pt craiova(vedeti strazile).bine ca v-a facut bulucea….!!! nu am vazut primar in romania sa faca ce face solomon ..sa iei un oras aproape la rand si sa faci strazile…e mare lucru domnilor.
  ..dati-l naiba de gard ,ca traim pt viitor nu pt trecut sauvfeti sa conservam bashini in punga ca poate au vreo valoare peste 90 d ani…..:)))))))))

 111. laly said:

  Eu cred ca este o chestiune de optica. Campania electorala genereaza actiuni pripite, negandite, doar-doar o pica in “lat” electoratul. Inversunarea cu care primarul s-a chitit pe modernizari cu orice pret, da de gandit. Ori o face din impuls electoral, sa vada lumea ca el a schimbat ceva prin urbe, ori dintr-un instinct primitiv de stapan al turmei de oi. Pentru el legea este doar pentru muritorii de rand peste care el isi aroga “dreptul” ca sa treaca.. Si de unde si pana unde se pricepe dom’ primar la arta, arhitectura, peisagistica? Are cumva studii de specialitate si noi nu stim? Zace in domnia sa vreun geniu neinteles? Atunci ce rost mai are Consiliul ala al culturii, ce rost mai au arhitectii si peisagistii urbei? Cine a facut proiectele astea de modernizare? Sau s-au dat pe ochi frumosi ca intotdeauna… Patima amplasarii fantinilor si a statuilor (mai nou a demolarilor gardurilor) vine intr-o perioada proasta cand urbea noastra ar avea alte prioritati (repararea strazilor, trotoarelor, canalizarii defectuoase etc.). Este ca si cum in ograda saracului- in loc sa-i construiesti o fantana cu apa potabila ii faci una arteziana, ca de asta ducea el lipsa… Vorba reginei Frantei, Maria-Antoaneta, cand s-a referit la poporul francez aflat in deplina saracie: daca nu au paine, sa manance cozonac.

 112. inteligent si simplu(VIC) said:

  am fost sceptic cand spunea solomon ca fa reface centrul si il percep pe solomon ca pe un primar rrom,lautar si maimutoi,….cu timpu am observat un lucru………….fa ce lucruri frumoase pt craiova…deci pana la urma e bun si “prostu” dc face lucruri bune

 113. Solomon said:

  bai acestia care-i problema? taceti dreac din gura ca nu va mai las nici in parc si nici la fantani! iote mi-a trebuit si mie un gard la Leamna si m-am gandit sa conserv monomentul acolo sa nu se mai pise betivii pe el. in plus v-am facut si loc sa va parcati tinichelele cu numere de bulgaria. am impuscat doua ciori deodata cu prastia. hai sictir prostovanilor si ciocu mic! mai stau de vorba cu voi peste patru ani.

 114. Dan said:

  Cand eram in liceu am jucat un joc de strategie pe calculator: Caesar (asa se scrie). Cred ca de curand domnul primar…a descoperit acest joc…si s-a gandit sa-l puna in practica in orasul nostru. Se pare totusi ca nu a ajuns la un nivel prea mare…caci in joc, la fel si in realitate, fara istorie nu avem nimic:nici trecut, nici viitor…

 115. Solomoloz said:

  Pt aurica: bah nenorocitule, daca-ti plac tasnitoarele arunca-ti grenade in fantana, daca plac artificiile, da-ti foc la casa, daca-ti place sa darami garduri, da-ti jos imprejmuirea de la tiganimea aia a ta de la tara. Te-ai dus mah sa vezi ce-ti fac constructorii pe strada cu Sineasca?! Au asfaltat jumatate din ea, pe lungime, sensul spre Rest. Segarcea, si, inainte sa se apuce si de celalalt sens, l-au taiat pe asta nou asfaltat in nu stiu cate locuri de-ti vine sa plangi, nu alta. Va mai bateti mah mult joc de noi?! Pana acum aveati “bunul simt” sa lasati sa treaca niste saptamani acolo. Ar trebui sa se stranga lumea si sa va omoare cu pietre ca pe vremuri, in piata mare, pe voi astia de ne ignorati si ne batjocoriti in halul asta. Sa aveti soarta de v-o dorim noi!

 116. Radical said:

  De obicei nu ma bag sa incit decat oamenii inteligenti. In seara asta fac exceptie, pentru ca vreau sa vad cati tampiti sunt in [email protected] Pt nr. 128. Crezi ca daca mananci creier devii mai destept ? Alta e reteta maimutoiule. Cartea trebuie s-o mananci, sau chiar sa stai cu burta pe ea … da’ vezi ce naiba intelegi din ce ti-am scris ca te poti alege cu o indigestie.

 117. sudistu' said:

  A aparut o specie noua in orasul nostru: “cetateanul” (marlanul) care ii indeamna pe alti cetateni sa paraseasca orasul Craiova…Pentru ce motive?…Pai daca il critici pe Solomon, daca critici jocurile nereusite ale “U” Craiova, in general daca ai pareri nu e bine…Apare marlanul si te indeamna sa parasesti Craiova…Limbajul folosit este unul golanesc, agramat…L-as indemna pe marlan sa mearga pana la Budapesta, de exemplu, sa vada cum unii mai dibaci decat noi stiu sa se faca respectati si cunoscuti pentru ca nu si-au daramat trecutul…Asa fac unii: cu ceva istorie si arhitectura, cu cateva feluri de mancare si voie buna stiu sa incante…Noi?!…No i promovam tiganismele, respectam nultitatile si borfasii, daramam orice ca sa ne aflam in treaba… Jalnic!

 118. unu said:

  Ma, fratilor, treaba e simpla. Huliganul trebuie dat in judecata de Directia pt. Cultura Dolj pentru ca ei sunt singurii in masura sa actioneze in judecata, iar domnii de la Protectia mediului ar trebui sa faca la fel. Ce asteapta? Se distrug spatii verzi din Craiova iar ei stau cu mainile in san. Probabil cauta si acum sa priceapa care le este menirea.

 119. alin said:

  erau boscheti in parculetul acela inainte dar am stat de n ori chiar si asa acolo.acum o singura data m-a rugat maica-mea sa stam putin acolo pe o banca si-mi era rusine..vedeam ceilalti tarani care se holbau la fantana si nu vroiam sa fac parte,nu aveam la ce sa ma uit,nici de ce sa-mi inghete fundul pe banca.
  inainte se strangeau copii,tineri,la statuie si-n zona,era o placere..pacat,solom on se da in petec acum ca are rezervorul plin pt 4 ani.intr-adevar tiganii nu prea au istorie:|

 120. Radical said:

  Bravo alin (nr.136) “tiganii nu au istorie” – si acum o demoleaza pe a noastra. Oricum sa tineti minte o ZI MARE : Ziua lui Solomon sau Ziua in care s-a demolat zidul Bisericii Sfanta Treime … si de ce nu : Ziua Inceputului Demolarii Istoriei Craiovei .

 121. cetatean said:

  e posibil sa fi daramat gardu ca sa nu ni se para prea adanci gropile cand ne uitam in sus din ele; oricum monunent ne-monument l-a darmat ca-i deranja ochiu de critic artistic, da biciuscaria de langa biserca (vorba aia loc de cult) nu-l deranjeaza la peisaj, si apropos daca o inchidea pe aia poate betivii de acolo nu se propteau sa se pise pe gardu bisericii(acum ce fac? tin in ei? sa nu explodeze vezica). ca nu erau doar betivii si mai erau si alte genii ascunse ale societatii ‘moderne’, asta e, asa cultura asa oameni. maine -poimaine da jos parteru de la blocuri ca sa vada in spatele blocului.

 122. Marin said:

  Gardul se putea vopsi ,curtea necesita intretinere si curatenie. Preotii si cei ce trebuiau sa ingrijeasca curtea si sa dea aspect frumos ansamblului unde se aflau???? RUSINE pentru SOLOMON …AR TREBUI sa aflam si parerea preotilor !

 123. cioc said:

  pt cel de la 118,de ce ma faci jigodie,ca nu sunt de acord cu demolarorul si cu gasca lor de hoti.vezi cum acrescut averea lui solomon in acesta perioada,nici el nu mai stie cite apartamente,ternuri, case etc are .ma zbat de 10 ani sa-mi recuperez un teren si nu pot .mi sa sugerat de un anume amic sa dau jumate din el si il am.asa sa pricopsit solomon si gasca sa,cred ca iesti unul din ei.

 124. Cititor said:

  Vazand astazi locul pentru care ne certam noi aici, mi-a venit in minte un fragment (care pe vremuri era in manualele de romana) din romanul lui Marin Preda, Morometii, si anume acela in care Moromete este nevoit sa taie “salcamul-ala”. Salcamul este doborat si, fara el, gospodaria Morometilor apare deodata pustie, modesta. Arborele ii dadea grandoare . “Acum totul se facuse mic gradina, caii, Moromete insusi aratau bicisnici.” “Gardul- ala” nu era un gard oarecare. El a fost proiectat si realizat ca parte componenta a intregului ansamblu arhitectural, facea corp comun cu acesta. E ca si cum statuii lui Cuza i-ati lua spada din maini fiindca, nu e asa, nimeni nu mai poarta spada azi, iar lui Mihai Vitezul i-ati lua calul (poate il punem pe o motocicleta). Lasati arhitectii, specialistii, sa isi spuna parerea. Arhitectura e pe jumatate stiinta, pe jumatate arta si se studiaza 6 (sase) ani. Nu oricine ajunge arhitect, nici macar acum, cand diplomele se iau atat de usor. Acum ansamblul bisericii a fost amputat. Fereasca Dumnezeu sa aiba si Sighisoara parte de un primar ca Solomon al nostru! Pai ce, mai traim in Evul mediu sa avem oras medieval? Daramati-l, baieti, daramati-l! Cat despre cainii care isi faceau nevoile pe gardul ala, oare numai acolo si le faceau? Pe palmierii dumnealuui nu si le fac? Si apoi, nu e datoria Primarului sa ne scape de haitele de caini care au invadat orasul? In orasele alea occidentale fara garduri pe care le dati de exemplu, vedeti haite de caini prin orase in general si prin centru in special? Repet: Dl Solomon a facut multe lucruri bune si foarte bune. Dar a facut si multe greseli, iar aceasta e una dintre cele mai mari, greseli pe care ar trebui sa si le asume. Aroganta pe care o afiseaza in ultimul timp nu cred ca ii va fi de vreun folos. Observ la cei care ii iau apararea ca in lipsa oricarui argument inteligent, aduc insulte si injurii si folosesc un limbaj sub-urban. Dovedesc aceeasi lipsa de cultura ca si Fantanarul-Demolator .

 125. danutz said:

  faramati dracu tot ….nu mai e niq in orasu asta numa fantanite si ****uri :-j

 126. Popescu said:

  Mai dati-va ma in saracie de gushteri… astia care se cramponeaza atat de un gard daramat. Monument de prostie “istorica” e mentalitatea de a nu shimba nimic. Felicitari primarului care a avut inititativa sa faca ceva si pt orasul asta uitat de lume in care schimbarile apareau o data la suta de ani. Bravo Aurica.. tine-o tot asa..

 127. Baronu' de Dolj said:

  Ce o sa se intample cu gardul? Se va vinde? Chiar m-ar interesa 15 metri, cat am la strada.

 128. Un oarecare .. said:

  „Cine sunt, mă, ăştia de la Direcţie? Berendei? Cine este ăsta? Dacă aş putea, aş desfiinţa Direcţia asta de cultură, că nu sunt buni de nimic. Nu ştiu pe ce îşi iau banii. Le dărâm şi Răscoala din 1907 şi pun în loc «Asta-i muzica ce-mi place». Ce sunt, mă, ăştia? Se opun de trei ani la centrul modern al Craiovei. Ce monument, mă? E un zid pe care-l dărâm eu! SINCER PENTRU CE CARE AU O VARSTA .. GANDITI`VA CA USOR USOR ASA A INCEPUT SI CEAUSESCU SI TARA NOASTRA ARE DE SUFERIT SI ACUM PENTRU ACEA PERIOADA .. ASA CA SI ASTA A LU` solomon INCEPE USOR USOR SA O IA LA VALE .. ORASUL ASTA E AL NOSTRU .. NU AL UNUIA CARE E DIN IMPREJURIMILE CRAIOVEI SI VINE “SA FACA ORDINE” CUVINTELE CARE REIES DIN DECLARATIA LUI TREBUIE SA VA DEA DE GANDIT NU CA A DARAMAT UN GARD ..(NU UN OARECARE) DAR MAINE POIMAINE POATE DARAMA SI VRE`UN CARTIER .. SA FAC NISTE ARTEZIENE SAU VRE`O PARCARE ..

 129. Iancu Jianu said:

  Eu am spus inca de acum 4 ani ce ne asteapta daca la Craiova va ajunge primar aceasta jigodie comunista pe nume Solomon.
  Ghiolbanul asta, taranul asta basit nu e bun de primar nici la Carna, acolo unde pastea el vacile pe camp cand era flacau.
  E mai mare rusinea ca pe scaunul pe care au stat odata primari ilustri, precum Nicolae Romanescu de la Partidul Liberal sau Ulisse Boldescu de la Partidul Conservator, s-a cocotat acum aceasta caricatura.
  Practic , mitocanul asta nu stie decat sa injure, sa bea si sa grohaie la parangheliile pe care le organizeaza periodic, secatuind bugetul local de banii pe care ii arunca aiurea pe tot felul de nazbatii. Este evident faptul ca a demolat gardul bisericii la betie.
  De fapt, cam asa e tot PD-ul, cu comunisti si securisti gen Berceanu, intaiul pungas al judetului sau Dascalu, comunist incurabil de renume mondial.
  Asadar, cat timp acest Solomon va fi primar (si va mai fi multi ani de-acum inainte, multumita acestui vot uninominal, dar fara lustratie, ca deh, marinelul de la Cotroceni nu serveste lustratie, ca ar fi inceput chiar cu el), vom mai avea parte de astfel de monstruozitati.
  Din pacate, toate astea se intampla datorita faptului ca oamenii civilizati si cu carte au ajuns in minoritate in acest oras, majoritatea fiind alcatuita in acest moment in Craiova din tigani si tarani veniti la oras, care nu se mai intorc la tara, ca munca e grea si s-au invatat cu invarteala.
  Insa se poate si mai rau. Imaginati-va cum ar fi daca, Doamne fereste, PD-ul va ajunge sa controleze toata tara. Astia sunt mai rau chiar decat PSD-ul. Cu dispretul pe care il au fata de mediul inconjurator, de monumentele istorice si de proprietatea privata in general, va fi vai si-amar (apropo, ati observat probabil ca una din pasiunile macabre ale lui Parpanghel asta e sa taie copaci si sa toarne in locul lor fluvii de asfalt). In incheiere, imi pun urmatoarea intrebare: Oare cine ne scapa de mascarici?
  Sa auzim numai de bine.

 130. Trist said:

  Dupa cavoul lui Mihai Viteazul si “lumanarile” penibile de pe Unirii mai vedem o “creatie” profunda

 131. ... am uitat! said:

  Am avut un regim comunist si dictatorial … dar l-am uitat! Am avut si o “revolutie” … dar am uitat-o si p’aia, cu teroristii ei cu tot, pe care am uitat sa-i prindem. Am avut si mineriade, investitii gen caritas sau fni unde, s-au nenorocit multi oameni, pentru a se imbogati cine trebuie … dar cine le mai tine minte? Am avut si neveste de parlamentari care, au nenorocit familii cu Jeep-urile din dotare, prim ministri care au facut averi pe ouale lor, spagi cu palinca si alte “d’ale gurii” si, ce am rezolvat? Nu cumva le-am uitat?
  Deci, tara asta e plina de uituci iar cei care o conduc, se bazeaza pe asta! Asadar, cine isi va mai asuce aminte de un amarat de gard din secolul op’spe peste trei zile? Si unde se afla gardul asta … si cine l-a darmat? … ca eu unul am uitat!

  dos

 132. Toni said:

  doamne, nu-mi vine sa cred cat de inchisi la minte sunteti. bine ca a spart gard-ul ala si sunt sigur ca va pune altul mai frumos decat cel care era!
  daca nu va convine, intorceti-va in secolu 19, la minunatul vostru oras numit Craiova si traiti in anii aia, va rog eu frumos. tot voi erati aia care sareati de****in sus cand a inceput sa demoleze centrul.. ca nu va face frumos, ca va fi un kitch, iar acu’ nu va mai dezlipiti de centru ala, stati toata seara in centru pe banci, si va holbati la fantana.

  din partea mea putea sa demoleze si biserica, au furat destui bani din anul 0 pana in 2008 si m-am cam saturat sincer. am vazut MAICUTE cand ieseau din garajul bisericilor(ma refer pe la munte) cu masina VOLKSWAGEN EOS !! care este in jur de 25.000-30.000 de euro. de unde aveau banii astia ?

  si-n plus, cand veneau turistii in craiova sa stiti ca faceau toti poze numai cu gard-ul acela, ca de .. este monument istoric.

  legat de statuie, ca tot va plangeti, foarte bine ca a mutat-o. a pus-o mai in evidenta .. acolo in mijloc mie mi se pare ca da FOARTE bine. sau ce, sunteti indignati ca au pus statuia cu curul spre biserica si se pe ea ?

  imi pare rau ca inca traiti in anul 89..

  ah, si cred ca ati uitat cum arata centrul inainte sa-l refaca … are cineva poze ?

 133. dos said:

  V.T. prim comentariile lui incearca sa arate adevaratul sens al acestui articol dar, foarte putini vor sa-l priceapa!!!
  Gardul ca gardul … dar LEGEA?

 134. kris said:

  pt. nr 18. daca ai ost in tarile respective trebuie sa stii ca nu poti face reparatii, schimba culoarea, tipul de acoperisi, culoare ferestrelor, la o simpla casa in zone istorice. iar atunci cand faci reparatii trebuie sa ai anumite aprobari.

 135. Tot eu said:

  Nu cred ca-i statea in drum gardul biserici si gradina acesteia, sunt treburi mult mai importante de care nu se ocupa si cred ca nu-l intereseaza, faptul ca toate strazile refacute au trebuit sa fie sparte si sa mergi pe drum facand slalom printre gropi, majoritatea trotuarelor sunt distruse, ciumpalacii de la politie care daca te atingi de o bordura sar sa-ti taie gatul, dar celor care fac jaf in jurul lor mai au putin si-i felicita, strada brestei care devine canalul venetian si multe altele….dar nu mai comentez ca mai exista si personaje a caror viata e in roz si pentru care democratia inseamna debandada si chefuri de unde pleaca direct la urgenta sau dezalcoolizare….

 136. BOGDAN said:

  PENTRU CEI CARE IL SUSTIN PE SOLOMON…..CREDETI CA AFACUT CEVA DIN BANII LUI?VOI IATI PLATIT SI FANTANA SI STRAZILE DE **** PE CARE LE-A FACUT…IDIOTILOR

 137. Gicu Ionel said:

  mi-aduc aminte cand s-a demolat centrul istoric al cvei, ca sa se faca penibilitatea aia de unirii, fara nici o personalitate – practic, orasul vechi a murit atunci. si justificarea zvonacilor (ca si atunci cu portocalele care aveau mercur, mai tineti minte?!, nu ca nu se gaseau, dar nu cumparati pentru ca le-au injectat capitalistii cu mercur, o vecina era instare sa jure ca o cunostinta ajunsese la spital din cauza mercurului din portocale!!!, asta prin anii ’80), justificarea zvonacilor zic (ordin de la Securitate!) era ca bine a facut Ceausescu cu mizeriile alea, oricum erau pline de paduchi si sobolani. Pai asa faceau tovarasii lor sovietici cand dadeau crucea jos de pe biserici si puneau in loc steagul rosu!
  Ma uimeste inainte de toate PASIVITATEA societatii civile romanesti, ma uimeste mutenia si dezinteresul populatiei craiovene – ar fi trebuit sa faca un zid viu inaintea excavatoarelor, sa tipe, sa fluiere, sa protesteze, ca de-aia au murit tinerii in ’89, macar dreptul la libera exprimare sa ne ramana.
  Se pare ca in multi dintre romani traieste un ceausescu care, iata, alimentat de paranoia se crede Dumnezeu. Mare greseala…

 138. girbles said:

  oameni prosti ati vandut iara craiova pe mainile rasei tiganesti.cand a fost groza candidat nu ati votat!da daca asa va place sa aveti cioara in frunte.eu as fi preferat un roman escroc decat o cioara cinstita!

 139. Gabimontreal said:

  Domnilor , dupa ce v-a facut transee ( fintini ) in tot centrul , dupa ce ca da vizibilitate la tot ce mintea lui de primar mai nascoceste , trebuie sa va ginditi si la ce n-a ajuns inca pina acum sa va faca . Pareti cu totii indignati , cind era normal sa ajungeti si la asta . Parca ati uitat ca sinteti cel mai mare oras tiganesc din Romania ! Daca nu va suparati , primarul acesta va reprezinta oficial fiindca l-ati votat , si asta nu numai o data … La urma urmei , parerea mea este ca bine va face domnul primar . Mai bine de asa nici nu meritati !!! Sinteti peste 150 care ati facut tot felul de comentarii . Latrati ca maidanezii , noaptea , cind au curaj fiindca este intuneric . Domnul primar stie ca va face tot ce vrea muschii lui .

 140. Whocares said:

  Si uite asa mai spargem 2 seminte intre dinti, mai tragem un gat de bere si mai fumam o cafea asteptand sa vina ora de plecare acasa … ca de p… mea .. ne facem ca muncim … iar referitor la gardul ala … nu inteleg frate de ce atata cramponare din partea unora, monument istoric … treceam pe langa el acum ceva ani in urma … nici nu realizam ca in spatele lui ar fi si o biserica, daca n-as fi stiut asta … acum e OK se vede Biserica … cum comenta cineva … intr-adevar , gardul e sau nu e … ideea era alta, lege nu prea exista in Romania si atata timp cat exista mita si coruptie peste tot … normal ca cel care detine puterea, taie si spanzura …. asa ca eu zic mai bine sa mai luati 2 seminte intre dinti, mai beti o bere … mai vedeti o stire de la ora 5, va mai adunati si la statuie (de parca asta ar rezilva ceva, se vede ca nu aveti ce face cu timpul vostru …) … mai vizionati Nasul … si timp de 365 zile sa tot faceti asta … si in mai putin de 2 saptamani are sa se uite de ****-ul ala de gard, care in definitiv si la urma urmei .. e doar un gard … iar ptr Gabi MOntreal …. bine ma ca suntem noi cel mai mare oras tiganesc … da de spus faptul ca jumate din romanii care stau in Montreal sunt confundati cu tiganii de la gurile de metrou, aia nu spui … of doamne ….. si inca ceva … ba frate, noi romanii, nu stim decat sa ne plangem … daca maine s-ar intampla o minune si s-ar intoarce Isus pe pamant bag mana in foc ca toti asa zisii “credinciosi” care au comentat ca s-a darmat gardul ala … nu ar crede … asa ca mai lasati-l draq de grad … credinta nu sta intr-un gard … ca era monument istoric … ca apartinea de o biserica … who cares …. arata de 100001 de ori mai bine biserica aia fara gard ….. ce e de regretat, intr-adevar, faptul ca s-au taiat copacii … da’ in rest … nu vad care e problema …

 141. Cetateanul Turmentat said:

  era shy normal sa revin sa mai citec cateva din commenturile Dvs.am vazut mai sus pe cineva kre il da deraq` p Dl. Solomon shy ai goneste pe totzi retardatzii sa se uite la fantanitze…Baaaa cum va baga presa ceva in kp cum gata facetzi gat…ai ma da pana sa se darame zidu ala …atzi stiut ma ceva de el???k va tremura carnea pe voi ce vretzi sa intre in puskrie pt un gard langa kre ereau gunoaie shy se pisau totzi betzivi shy cainii vagabonzi. stiatzi voi k e din patrimoniu shy e monument istoric? k am vazut p cineva mai sus kre vb shy nu prea stie…gardu ala a fost facut la 1700 shy ceva de un arhitect francez …nu mai retzin shy a fost refacut in anul 1968. shy nu am nici un castig sa ai iau apararea k nici nu am fost la vot.Dat, Craiova avea de mult nevoie de un primar k Dl Slomon…shy multzumitzii ba k dak nu mureatzi in jeg

 142. yahoo said:

  gicule, centrul craiovei a fost reconstruit dupa cutremurul din ’77… aveai par pubian atunci? ca pareri vad ca ai….

 143. PUSSYKAT said:

  Stimati concetateni, eu trec zilnic pe acolo si mi se umple sufletul de bucurie , cind vad cit de frumos si ce transformare mirifica si cit de bine se incadreaza biserica in actualul cadru . Mi separe cea mai frumoasa parte a Craiovei , istoricul si modernul , cadreaza perfect.

 144. Gicu Ionel said:

  pt yahoo: s-a profitat de cutremur ca sa se stearga mai repede toata istoria orasului. demolarile centrelor istorice au avut loc la scara nationala dupa mintile patrate ale conducatorilor vremii, facandu-se loc “luminoaselor” bulevarde comuniste, cu cutremur sau fara. in conditii normale, orice tara sanatoasa la cap isi pastreaza istoria, inclusiv centrele vechi ale oraselor. daca o cladire monument istoric se depreciaza, este refacuta tocmai pentru a mentine vie memoria inaintasilor, identitatea locala (si, de ce nu, nationala).
  in rest, nu comentez modul absolut necivilizat in care se ataca, tipic romanesc, persoana si nu subiectul.

 145. katt said:

  abia astept s-ajung in Craiova s-o vad descongestionata de-atitea gunoaie,pacat ca n-o poti curata si de gunoaiele umane care-o sa-ti manince sanatatea,oricum,est i inca tinar si daca te-ai decis sa te sacrifici pt.craioveni da-i inainte si multa bafta

 146. Jiji Becali said:

  Stimate hahalere si zdrentelor care sunteti si scrieti articole d-astea… pai, bah!!! io stiam ca numai io inchei contracte cu Dumnezeu si stau cu el in tribuna!!! Iar voi scrieti ca declara ala ca el face contracte si cu Dumnezeu si cu Teoctist si cu Nestor Vornicescu??? Da’ ce, se crede el mai tare ca mine? Sau poate vrea sa doboare si muntele Athos, ca ma pun cu Maibach-ul pe el!!! Ha, ha, ha!!!

 147. Adi said:

  Propunere pt. un centru modern si inedit: biserica trebuie vopsita in portocaliu si imprejmuita cu arbori exotici. Pt. eventualitatea in care acolo s-ar mai tine si slujbe (mai mult sau mai putin religioase), acestea ar trebui oficiate de cel putin 2 urangutani, imbracati in Mos Craciun. Si, obligatoriu, crucea de pe turla trebuie inlocuita cu o ghioaga!

 148. comentariu inutil said:

  Degeaba va adunati,degeaba comentati. Faptele au fost facute.Nu o sa mai reconstruiasca niemni un gard construit de o suta de ani,si chiar daca ar face-o,nu ar mai avea varsta aia.Nu o scoata nimeni dalele de la teatru si sa replanteze pomii care au fost.Ce a fost frumos s-a dus. Nu stiu pe unde am citit dar vreau sa citez ceva: […]omul evolueaza.Omul e cancerul pamantului.[…] Evoluam. Conformati-va. Nu va place:emigrati,pleca ti la tara,hai sa fugim in munti! Aparam monumentele istorice dar totusi admiram tot ce tine de evolutie. Cum se poate numi asta daca nu ipocrizie?

 149. PRIMARUL INSUSI said:

  M a, jarcaletilor, ma juvetilor, mancatorilor de praz ce sunteti, neam de neamul vostru n-a umblat prin lumea larga cat am umblat eu si peste tot pe unde am fost bisericile nu aveau garduri.A, ce , ati fost si voi pe la Paris si acolo Sf. Treime . Sf. Augustin si La Madeleine sunt inconjurate de garduri? pai primarul ala e un incapabil, domne, cat spatiu se pierde cu imrejmuirile astea se putea tranti o mica parcare sau macar un McDonald’s.O sa vedeti voi aici cum va iesi apoi ma duc la occidentalii aia fara idei practice sa le arat ce inseamna un oltean adevarat. Il iau cu mine si pe amicul. Jiji (care Jiji? Beee… cali, fireste), noi doi, iluminati in gandire de bunul Dumnezeu si uniti in cuget si-n simtiri pornim o cruciada de civilizare a trancalailor din Vest.

 150. ales bules prafu s-a ........ said:

  “NERO “a vorbit din nou cu DUMNEZEU care i-a spus ca nu vede de la fantina dealul BUCOVATULUI , si i-a cerut sa faca ceva!!!! ATENTIE la buldozere si buzunare!!! OLTENASILOR , ” NERO ” mai are o surpria pentru voi acum in prag de sarbatori!!!!

 151. marilion said:

  In secolul 18 cand francezii au inceput modernizarea Parisului au desfiintat cimitirele care erau prin tot orasul, iar scheletele se gasesc si acuma depozitate in subteranele orasului. Numai asa au aparut acele minunate bulevarde si perlele arhitectonice. Intr-un spatiu limitat trebuie sa te rupi putin si de trecut.
  Nu va mai cramponati de un gard care oricum era numai pe doua laturi ale curtii bisericii. Acum zona este incomparabil mai aerisita si se pune mult mai bine in valoare cladirea colegiului.

 152. maria said:

  Stimati craioveni,nu inteleg de ce v-ati aprins atat de tare si aruncati cu noroi unii in altii!Un lucru trebuie sa-l acceptam si de aici totul se simplifica!Daca acceptam ca suntem diferiti, ca ne imbracam diferit, ca ne tundem si vopsim parul diferit,ca ne amenajam casele diferit, ca ne organizam curtile si gradinile diferit, atunci nu ne vom mai jigni fara motiv.Pana nu acceptam diversitatea si faptul ca nu gandim toti la fel nu vom progresa.Am vazut exemple date din alte tari dar, acesti oameni vorbesc fara sa cunoasca realitatea acelor exemple(in Italia exista o localitate ce se numeste Ostia Antica unde au muncit si romani si pot confirma acest aspect: caramizile pe care le foloseau la constructii erau slefuite astfel incat sa para vechi, iar constructia monumentelor se facea in anul 2004 si erau prezentate turistilor drept vestigii deci…e vorba de marketing).Dar revenind: daca suntem diferiti , atunci si actualul primar este diferit de noi si are propriile lui idei, pareri si viziuni.In momentul in care l-am ales (noi craiovenii, unii da altii nu, conteaza majoritatea ce a votat)ne-m asumat acest risc pe care si-l asuma oamenii din lumea intreaga:acela de a primi ce are de oferit un presedinte, un senator, un primar, etc.Cu bune si cu rele ptr. ca este “el” si nu suntem “noi “in locul lui.Daca la fiecare decizie ar trebui sa ne intrebe pe noi 400000 daca suntem de acord atunci am ramane pe loc si ne-m certa in sedinte interminabile .Deci trebuie sa acceptam ca acum ne conduce “x” si are ideile lui.Punct.

 153. Adi said:

  Aseara, am luat o sticla de vodca si am scris, cu marker-ul, pe ea: DUMNEZEU… I-am vorbit sticlei cateva ore… pana cand, am avut o REVELATIE!!! Dinspre sticla s-a auzit o voce: Ba, ma auzi?… ma uit la sticla si, spre stupoarea mea, erau 2 sticle pe care scria D-ZEU! Si intreb: Doamne, sunteti 2!? Raspuns: Nu, boule, sunt doar unul, dar acopera-ti tu un ochi, ca vezi dublu!… OK, Doamne! Mi-am acoperit un ochi si acum vad bine. Ce trebuie sa fac? Raspuns: Transmite-i Cuviosului Solomonie Preaprimaritul, ca tot are vila aproape de cimitirul Ungureni, sa bage buldozerele si in cimitir si sa-l transforme in Mall… si in fata Mall-ului sa puna o cruce uriasa, pe care sa scrie cu litere de aur: Aici isi dorm somnul de veci toti **** mamelor voastre de prosti care ma veti vota si in urmatorul mandat si in vecii vecilor, amin!!!

 154. Adi said:

  Celor de la GdS – Nu va inteleg modul de cenzura! Adica, acolo unde unii scriu chestii legate de organe sexuale, nu apar stelutele de cenzura… Dar, daca eu scriu ceva de **** mamelor cuiva, ma cenzurati cu stelute!!! Nu stiu, dar intreb: in curtea bisericilor, de obicei, se afla morminte ale unor preoti. Daca si in curtea acestei biserici se aflau morminte, asta n-ar insemna profanare??? Repet: nu stiu, dar intreb!

 155. Andrei said:

  Ma .is pe ei de tigani. Eu cred ca ar trebui SA DARAME BISERICA SI SA II FACA STATUIE lui SALAM. Natie de oameni prosti si f.t.i in****de viata. Sa mai iasa si TIGANU DEMOLATORU` din tara sa vada draq ce inseamna monumente. Emigrati …si ardeti tara de pe harta si nu va mai uitati inapoi!

 156. ANDREI said:

  22-11-2008 dimineata mohorita,ploaie, frig dar mai ales un gol imens sufletesc creat de insolenta.Muncitori zgribuliti ca pasarile de sub turla bisericii acopera resturile trecutului pangarit de revelatii asa zis divine .Iarba, palmieri,brad,strazi sparte pline de noroiul din santuri,granit. Fantani,gropi,bordur i,asfalt,parcari, case sordide aproape prabusite.parcuri,te rase restaurante si,sticla multa sticla, O batana este agresata in coltul strazii impinsa ,umilita .Strada este pustie ,cativa muncitori incearca sa spele obrazul orasului scuipat cu insolenta!!!!!

 157. pt. solomon said:

  Ba-i baiatule pana nu pleci la Carna,Leamna ,Fata Luncii,Strehaia,Buze scu,nu vom inceta sa ti reamintim ca ne sfidezi in fiecate zi cu ignoranta si lacomia ta!!

  INITIATIVA CETATENEASCA.

 158. Adi said:

  Stimata Maria, da-mi voie sa te contrazic: lucrurile nu se simplifica ci se complica! Daca eu ma imbrac, ma tund si-mi amenajez casa intr-un mod diferit de altii – asta o fac pe BANII MEI. Daca Primarul ales isi face vile, demoleaza orasul si construieste unul nou, asta o face tot pe BANII MEI si AI TAI si AI TUTUROR CONTRIBUABILILOR!!! De aceea NOI avem dreptul sa-l tragem la raspundere, chiar daca l-am ales!!! Daca NOI aplaudam ca pinguinacii lui Ceausescu orice nastrusnicie ii trece prin cap primarului, inseamna ca in ’89 unii dintre noi si-au pierdut viata degeaba, iar altii si-au riscat-o inutil… Noi, atunci, am dorit sa ne descotorosim de MEGALOMANIE, iar, acum, ce-ai vrea tu sa facem? S-o promovam??? Mai gandeste-te, inainte de a pune PUNCT!!!

 159. katt said:

  V-ati potolit? In concluzie: orice minune tine trei zlle. Mai bine ginditi-va cum a ajuns oul sapte mii? Cum iesim din iarna?Cum de reuseste tarisoara asta sa-ncapa numai pe mainibunne ,etc,etc…iar pe Solomon lasati-l sa-si duca mandatul linistit.ajutati-l ,nu-l fitiliti.

 160. DDR said:

  Noi da, SOLOMON nu a mai demolat un monument 1907. Si e fiu de taran si e imposibil ca cel putin o ruda de a sa sa nu fi fost arestata, omorata in timpul Rascoalei din 1907! Deci cu adevarat SOLOMON nu poate fi decat BAIATUL DE LA TARA!

 161. pt DDR said:

  Nene, una din ideile tale fixe e 1907! Ai murit cumva la Rascoala aia si nu stim noi?

 162. WhoCares said:

  Ptr Adi: ba mai slabeste-ne cu asa zisa revolutie. Toata lumea stie ca asa zisa revolutie a fost planuita cu mult inainte de caderea Berlinului si finalizata cu lux de amanunte la Summitul de la Malta dintre Bush si Gorbachev. Se stia clar cine are sa preia puterea si in ce conditii. Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca in pace pe cei care au murit, dar la o adica, scuze frate, da nu i-a pus nimeni sa iese in strada, sa alerge ca disperatii pe strazi si impreuna cu asa zisa armata de la vremea aia sa dea dovada de asa zise acte de curaj. Totul a fost o masinarie pusa foarte bine pusa la punct de unii care au avut interese sa se intample chestia asta. De ce intr-o tara precum era Cehoslovacia, chiar daca au fost manifestatii de protest in masa si politia a reactionat violent la vremea aia, nu au fost victime ? … si discutia ar putea continua … nu te mai bate cu pumnul in piept de asa zisa revolutie si de acel “noi”…. la vremea aia nu aveai nici macar par pubian … asa ca scuteste-ne de lectii de morala…

 163. Adi said:

  Pt. WhoCares: ori n-ai inteles mesajul meu, ori ma crezi retardat! 1: in mod special am scris “in ’89” si n-am specificat nimic despre asa-zisa revolutie… stim cu totii, acum, ca a fost o mascarada, planuita la nivel f. inalt. Dar, atunci, am crezut altceva si am iesit ca boii, cu capul inainte, pt. ca am crezut intr-un ideal prostesc: acela ca vom reusi sa demolam comunismul si megalomania!!! Asta voiam sa spun, ca pt. un ideal s-au pierdut vieti, iar acum apar persoane care sustin ca trebuie sa revenim la sistemul totalitarist si sa-l aplaudam pe preaiubitul conducator pt. orice intreprinde domnia sa! 2: am dorit sa subliniez ca avem dreptul sa-l tragem la raspundere, din moment ce el isi inscrie numele in istoria orasului, cheltuind banii nostri, nicidecum fondurile proprii. 3: parul meu pubian nu face nu face parte din subiectul dezbatut aici, dar ca sa-ti satisfac curiozitatea – in ’89 aveam 30 ani. Vei socoti ca e si mai grav: batran dar prost!!! Eu as zice, mai degraba, idealist. Speranta moare ultima si sa stii ca mai exista idealisti si in zilele noastre… poti sa le spui si idioti, e alegerea ta. Asta e! Mea culpa! 4: si, referitor la cehoslovaci, afla ca astia sunt si mai lasi ca noi… Daca n-ai carti de istorie, cauta pe net – invazia ruseasca. Dar, poate-mi vei raspunde ca astia-s mai realisti… tot ce se poate… toti avem dreptul la opinie!!! S-auzim de bine!

 164. Daniel said:

  Pentru 182.De acord cu opinia ta ,dar legat de cehi ,nu ai dreptate.Uitate la rezultatele lor si uitate la noi.Nu exista comparatie.Legat de lasitate,lucrurile au stat diferit.Nemtii au pus la punct o masina de razboi diabolica ,care a ingenunchiat rapid mai toata Europa.Rusii au invadat ,folosind un surprinzator desant aerian de o amploare deosebita,care a avut menirea nu numai sa blocheze curajul reformator al cehilor dar si sa arate lumii ,forta armatei moderne a rusilor.In ambele situati au fost lucruri similare care au ajutat la invazie,surpriza si credinta ca nu se va intimpla ,colaborate cu forta razboinica a invadatorilor.Dintre fostele tari socialiste, consider fosta Cehoslovacie #1.

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 19 noiembrie 2008

Actualitate

» Fotbal: România-Georgia 2-1, într-o partidă amicală
» Guvernul vrea să ofere prima de casare pentru 60.000 de maşini în 2009, prin programul Rabla
» Sistemul de localizare a persoanelor care sună la 112 de pe telefonul mobil este funcţional
» Firmele care angajează şomeri primesc 1.000 euro, dar trebuie să îi ţină trei ani
» Guvernul reduce contribuţiile de asigurări sociale cu 2 puncte procentuale începând cu iulie 2009
» Aleluuuuuuia monument!
» Parlamentarii europeni vor porţii zilnice de fructe pentru elevii de toate vârstele
» CFR Cluj – Gabriel Mureşan va rata partida cu Pandurii din cauza unei contracturi musculare

Local

» Distribuţia presei locale, pe masa ministrului comunicaţiilor
» Mită la Poliţia Mărunţei
» Campanie de vaccinare în şcoli
» 18.000 de truse medicale, retrase de la Dacia
» Centrul vechi al Slatinei, subiect controversat
» Zi de doliu la Petrila
» Numărul beneficiarilor de ajutoare de căldură, în scădere
» Elevi premiaţi în Franţa
» 17 focare de rabie în Vâlcea
» Droguri în locuinţa lui Cristian David
» Producţie redusă şi şomaj tehnic la Pirelli Slatina
» Procurorii militari pot ancheta fostele cadre ale armatei
» Cei mai buni din ţară
» Mai e loc de un părculeţ
» Loteria ANL
» CNSLR – Frăţia PSD
» Fără referendumuri în ziua alegerilor
» Dreptul la sănătate nu se suspendă în închisoare
» Avertismentul lui Băsescu pentru angajaţii Ford
» Directorii de şcoli, picaţi în masă
» O educatoare şi-a postat poze sexy pe internet
» Strămutaţii de lux nu-şi plătesc impozitele

Dolj

» Nu mai sunt fonduri pentru analize

Gorj

» CE Turceni, decapitat de DNA
» Scurte stiri
» Elevele, vaccinate împotriva cancerului
» Pacienţii internaţi la Oncologie îngheaţă în saloane

Sport

» Scurte ştiri
» Antrenament cu Georgia
» Steluţa Luca a primit time out
» Nuţa Olaru, cea mai bună la San Antonio
» Duel Craiova – Dinamo sub panou
» Program greu pentru panduri
» Balaci mai vrea un mijlocaş şi un vârf
» Ştefănescu mizează pe Ştiinţa
» Steaua vine să câştige la Craiova

Bani & Afaceri

» S-a dublat numărul înmatriculărilor de maşini rulate
» Piaţă virtuală pentru agricultori
» Megaafacerea CE Craiova

Magazin

» Scurte stiri
» HOROSCOP
» Ciorapii coloraţi, în vogă în acest sezon

Top