17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFord merge mai departe

Ford merge mai departe

Americanii de la Ford nu îşi amână investiţia de la Craiova şi vor ieşi pe piaţă cu un primul autoturism în a doua jumătate a anului viitor.

 

După o întâlnire la Craiova cu preşedintele Ford România, Dionisio Campos, preşedintele ţării, Traian Băsescu, a declarat aseară că producătorul american de automobile va continua planurile de producere a unui autoturism la uzina din Bănie. „Interesul major a fost să văd dacă Ford continuă investitiţia aşa cum a fost planificată. Am discutat şi cu cei care se ocupă de managementul companiei, şi cu sindicatul. Primul meu mesaj a fost ca între management şi sindicat să existe un parteneriat, pentru ca această investiţie să meargă mai departe. Mesajul principal pe care l-am primit de la managementul companiei este că va continua investiţia şi că nu se pune problema sistării ei. Această investiţie continuă în condiţii noi de creditare, mai scumpe, şi de aceea am ţinut să mă întâlnesc şi cu sindicatele. M-a bucurat poziţia lor că vor fi partenerii conducerii companiei, pentru ca primele maşini să iasă de la Ford Craiova în a doua parte a anului viitor, ceea ce sunt convins că se va întâmpla“, a declarat preşedintele.

Băsescu a precizat că şi guvernul are partea sa de obligaţii pentru ca investiţia să poată fi dusă la capăt. „În acelaşi timp, problema rezolvării obligaţiilor pe care şi le-a asumat guvernul este alt subiect în atenţia managementului companiei şi guvernului, adică îmbunătăţirea infrastructurii feroviare şi rutiere. De asemenea, este nevoie de suport pentru recalificarea forţei de muncă sau adaptarea recalificării forţei de muncă la noile tehnologii. Anul viitor vom avea prima maşină Ford la Craiova, lucru pentru care mulţumesc investitorilor“, a mai spus preşedintele.

Întrebat dacă s-a pus problema unor noi angajări, şeful statului a spus că acest lucru este puţin probabil. „Cred că este vorba, deocamdată, de programele de training. Din decembrie, un nou modul de pregătire va fi gata de implementare, dar nu cred că în prezent putem discuta de angajări masive“, a concluzionat Băsescu.

Pentru a da un imbold simbolic pieţei auto, preşedintele a declarat că începând de astăzi va renunţa să mai circule cu autoturismul Volkswagen dat de SPP şi se va orienta către o Dacie. În plus, atât şeful statului, cât şi primul-ministru au căzut de acord pentru suspendarea temporară a taxei de primă înmatriculare la maşinile noi, preşedintele dând de înţeles că îşi doreşte şi creşterea primei de casare la Programul „Rabla“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

32 COMENTARII