Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

La un pas de intoxicaţie

89.000 de cutii cu lapte de la Albalact au fost distruse pentru că nu corespundeau normelor organo-leptice, mii de elevi gorjeni fiind la un pas de intoxicaţie. Inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare (DSV) au retras mai întâi de pe piaţă 1.900 de cutii de lapte Albalact, de 200 de mililitri fiecare.

„În luna octombrie, am primit o sesizare de la Şcoala Generală nr. 2 din Târgu Jiu, potrivit căreia laptele distribuit elevilor avea gust amărui. Am retras de la consum 1.900 de cutii de lapte primite de la firma din judeţul Alba şi am făcut analize. S-a dovedit că laptele respectiv, dintr-un lot de 89.000 de cutii, de 200 de mililitri fiecare, nu corespundea organo-leptic. Am anunţat firma de la Alba, iar inspectorii DSV au mers în control. În urma altor analize, au stabilit că laptele din întregul lot era compromis şi a fost distrus. Firma din Alba Iulia a fost sancţionată, ei şi-au recunoscut greşeala. Din fericire, nici un copil nu s-a îmbolnăvit“, a spus Ion Iliuţă, directorul DSV Gorj.

Mihaela FLOROIU

Agresor reţinut

Tânărul de 20 de ani din Drobeta Turnu Severin, care pe 30 octombrie şi-a lovit tatăl de mai multe ori în cap, acesta decedând în urmă cu câteva zile, a fost arestat. „Pe 13 noiembrie, Alin V., de 20 de ani, a fost prezentat Tribunalului Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. Instanţa a dispus arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 29 de zile. În seara de 30 octombrie, tânărul i-a aplicat mai multe lovituri tatălui său, Dumitru V., de 55 de ani, care decedat pe 12 noiembrie la un spital din Craiova, ca urmare a unui traumatism cranio-cerebral acut închis“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, Carin Sică. Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă ani buni de închisoare.

Alin GHICIULESCU

Un mort şi un rănit grav pe DN 7

Un tânăr de 28 de ani şi-a pierdut viaţa, iar altul de 27 de ani se zbate între viaţă şi moarte la spital, în urma unui accident produs ieri, la prânz, pe DN 7, în localitatea Spini. „Victima este din localitatea Râşcani, Republica Moldova, şi conducea o autoutilitară din direcţia Orăştie – Deva. El a pierdut controlul volanului într-o curbă la stânga, răsturnându-se pe partea dreaptă, în afara părţii carosabile“, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Poliţiştii spun că nici conducătorul auto, nici pasagerul din dreapta nu purtau centura de siguranţă în momentul producerii accidentului.

Acesta este cel de-al doilea accident grav care are loc la numai o zi, după ce o tânără a murit strivită pe acelaşi drum sub roţile unui tir, iar prietena acesteia este în stare gravă la spital.

Diana MITRACHE

S-a sinucis în subteran

Un muncitor de la mina Lonea din Valea Jiului s-a sinucis în subteran, supărat că a fost părăsit de nevastă. Bărbatul, care era angajat ca semnalist orizont în cadrul sectorului VII transport, a fost găsit fără suflare chiar de colegii lui, la ieşirea din schimbul IV. „Trupul bărbatului a fost găsit lângă banda transportoare de colegii lui, care ieşeau din schimbul IV. Era spânzurat cu o funie care se foloseşte în abataj, pe care a legat-o de o clemă, adică un element de îmbinare de la tavanul galeriei“, a declarat şefa Serviciului de Sănătate şi Securitate în Muncă Petroşani din cadrul ITM Hunedoara, Ileana Bodea. Procurorii împreună cu reprezentanţii ITM au declanşat o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs incidentul.

Diana MITRACHE

Exit mobile version