Acasă Actualitate În mina Petrila a avut loc o a doua explozie, în urma...

În mina Petrila a avut loc o a doua explozie, în urma căreia au murit încă patru mineri

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, a declarat, la Realitatea TV, că sâmbătă seară a avut loc o a doua explozie în mina Petrila.
 
Patru salvatori au murit, iar un altul este grav rănit în urma unei noi explozii, informează NewsIn.
Opt persoane blocate în subteranul minei Petrila au murit în urma primei explozii produse în jurul orei 15.00, iar alţi opt mineri au suferit arsuri grave, fiind internaţi la Spitalul de Urgenţă Petroşani.
Şase dintre cei opt mineri răniţi în explozia de sâmbătă de la mina Petrila au fost operaţi şi se află, în prezent, la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă din Petroşani, fiind conectaţi la aparatele de ventilaţie, a declarat directorul unităţii spitaliceşti, Alexandrina Remescu.
"Ei au arsuri de gradele doi, trei şi chiar patru pe 30 -50 la sută din suprafaţa corpului. Răniţii au arsuri şi la nivelul căilor respiratorii superioare, astfel că au fost puşi pe ventilaţie. Familiile răniţilor au fost conduse la pacienţi", a spus directorul spitalului din Petroşani.
Directorul Companiei Naţionale a Huilei, Daniel Surulescu, a declarat, astăzi, că explozia de la mina Petrila a avut loc la o adâncime de 950 de metri.
"Explozia a avut loc la 950 metri adâncime, din cauza unei acumulări de metan. Se pare că s-a depăşit concentraţia de 5% a metanului", a declarat Surulescu.
Secretarul de stat în Ministerul Economiei şi Finanţelor, Viorel Palaşcă, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că unii dintre minerii surprinşi de o explozie în subteranul minei Petrila erau salvatori minieri aflaţi în timpul unui exerciţiu. Conform lui Palaşcă, posibila cauză a exploziei este o acumulare de gaze.
Tăriceanu a cerut miniştrilor Economiei, Muncii şi Internelor să constituie un grup de coordonare care să se deplaseze de urgenţă la mina Petrila, pentru a sprijini operaţiunile de salvare a minerilor blocaţi în subteran în urma exploziei produse.
Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, sâmbătă, pentru Mediafax, că se va deplasa, duminică dimineaţă, la Petrila, pentru a stabili modalitatea de ajutorare a familiilor victimelor accidentului de la mina Petrila.
Exit mobile version