Acasă Actualitate Doljchim sistează exporturile

Doljchim sistează exporturile

Criza economică a afectat activitatea combinatului chimic Doljchim. Directorul Dumitru Ungureanu a declarat ieri că producătorul de îngrăşăminte chimice a sistat exporturile şi
şi-a redus la mai puţin de jumătate producţia destinată pieţei interne. „Producţia la intern a scăzut sub jumătate faţă de anul trecut în această perioadă, deoarece nu mai este sezon agricol. La extern, problema este alta. Preţurile de achiziţie sunt mici şi nu concordă cu costurile noastre. De aceea, am decis să oprim temporar exporturile, pentru a nu merge în pierdere. În continuare, producem azotat de amoniu, nitrocalcar şi uree. Rămânem optimişti că după Anul Nou situaţia se va îmbunătăţi, întrucât începe sezonul agricol în emisfera nordică“, a declarat Ungureanu.

Acesta a precizat că nici unul dintre cei 1.250 de angajaţi nu va fi disponibilizat sau trimis în şomaj tehnic. „Nici nu se pune problema. Cei care nu mai sunt în producţie lucrează la punerea în executare a programului de reparaţii şi mentenanţă a instalaţiilor, astfel încât acestea să lucreze la capacitate maximă când se va îmbunătăţi situaţia“, a mai spus directorul Doljchim.

Exit mobile version