Acasă Actualitate Avioane Craiova trimite în şomaj 60% din angajaţi

Avioane Craiova trimite în şomaj 60% din angajaţi

400 de oameni vor sta acasă câte două săptămâni în noiembrie şi decembrie şi vor primi 80% din salarii. Fabrica va mai realiza două avioane IAR 99 Şoim pentru MApN.

 

Avioane SA Craiova trimite de luni în şomaj tehnic 60% din salariaţi, pentru a supravieţui condiţiilor de criză din această perioadă, a anunţat vineri noul director al societăţii, Valentin Bernovschi. Potrivit acestuia, peste 400 dintre cei 680 de salariaţi ai fabricii, care nu lucrează în sectoarele direct productive, vor sta acasă câte două săptămâni în lunile noiembrie şi decembrie. „Vor veni la lucru doar salariaţii care lucrează în sectoarele direct productive, care aduc bani. În acest fel, vom face economii la utilităţi şi transport. Sperăm să rezistăm crizei economice, nici nu vreau să mă gândesc mai departe. Salariaţii care vor sta acasă vor primi 80% din salariu“, a declarat Bernovschi.

Avioane SA Craiova se află poate la ultima încercare de privatizare. Investitorii care doresc să achiziţioneze pachetul majoritar de 80,9% din capitalul social al societăţii, deţinut în prezent de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), trebuie să depună o ofertă până pe 24 noiembrie. Până acum, doar italienii de la Alenia Aeronautica, producătorul avionului multirol Eurofighter Typhoon, au cumpărat caietul de sarcini, însă este posibil ca o eventuală ofertă a companiei să fie condiţionată de cumpărarea de statul român a acestor aparate, în cadrul programului de înzestrare a armatei.

În urmă cu două zile, societăţile care colaborează la programul IAR 99 Şoim au încheiat un contract cu MApN pentru realizarea a două noi aparate. O parte din bani vor reveni Avioane SA Craiova.

Cu toate că organizaţiile patronale din Bănie se feresc să recunoască deschis că sunt afectate de criză, mai multe societăţi au înştiinţat deja AJOFM Dolj că vor face disponibilizări colective. În următoarele trei luni vor fi trimişi acasă aproximativ 1.400 de salariaţi, în condiţiile în care şomajul a ajuns în judeţ la 7%, aproape dublu faţă de media pe ţară.

Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.
Exit mobile version