Acasă Actualitate Guvernul, ajutor „de nădejde” al reşedinţei judeţului Hunedoara

Guvernul, ajutor „de nădejde” al reşedinţei judeţului Hunedoara

Circa 15,9 milioane de lei este suma pe care Primăria Deva a primit-o de la Guvern pe parcursul anului 2008, pentru diverse investiţii şi proiecte. Primarul reşedinţei judeţului Hunedoara, liberalul Mircia Muntean a declarat că banii pe care i-a primit de la Guvern, în acest an, sunt mai mulţi faţă de fondurile similare care au ajuns, la Deva, în perioada 2000 – 2004. „Oricât de bună este administraţia locală este foarte greu să duci la îndeplinire proiecte fără ajutor din partea Guvernului. Iar, pe toată această perioadă, de la alegerile din 2004 şi până acum, Executivul liberal ne-a ajutat foarte mult. Acest lucru, dar şi altele, ne motivează foarte mult să câştigăm alegerile parlamentare, pentru a putea să ne continuăm proiectele. Venim cu o echipă tânără şi ştim că realizările se fac cu proiecte, mulţi bani şi oameni pricepuţi”, a declarat Mircia Muntean.

Fonduri pentru locuinţe sau parcuri

Potrivit acestuia, cea mai mare sumă de bani care a ajuns de la bugetul de stat de către Primăria Deva a fost de aproximativ 4,7 milioane de lei şi a fost destinată construirii unor blocuri cu locuinţe sociale. Alţi trei milioane de lei au provenit din fondul de rezervă al Guvernului şi au fost destinaţi construirii Complexului Aqualand, aceeaşi sumă fiind destinată şi unor cheltuieli de capital.
De asemenea, după cum spune primarul Devei, Guvernul a mai alocat, în 2008, aproape 550.000 de lei pentru investiţii în sistemul de termoficare al oraşului, iar alţi circa 1,5 milioane de lei drept subvenţii pentru energie termică.
În plus, şi din Fondul de Mediu au ajuns bani în visteria municipiului Deva. Astfel, aproximativ 205.000 lei au fost folosiţi pentru modernizarea Parcului Bejan din localitate, iar alţi 300.000 de lei pentru construirea unui zid de sprijin pe strada Aurel Vlaicu. 
După cum spune Mircia Muntean, şi investiţiile în şcoli au beneficiat, în 2008, de 142.000 de lei, iar lucrările de cadastru imobiliar de alţi 67.000 de lei.

Exit mobile version