17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProfesorii în grevă de avertisment

Profesorii în grevă de avertisment

Aproape 300.000 de profesori vor fi astăzi în grevă de avertisment, între orele 12.00 şi 14.00, măsură menită să-i constrângă pe guvernanţi să le dea salariile mărite. Cadrele didactice vor începe însă ziua cu pichetarea Parlamentului, între orele 11.00 şi 14.00.

Dascălii vor veni la şcoală doar pentru a-i supraveghea pe elevi. La protest participă toate federaţiile, mai puţin Spiru Haret, care a avut o acţiune similară. Cu toate acestea, sindicaliştii de la Spiru Haret au anunţat că îi sprijină pe colegii lor. ''Trebuie să ştie şi elevii şi părinţii că în aceste două ore tot programul se desfăşoară la şcoală, doar procesul instructiv-educativ nu se va desfăşura. Toţi elevii sunt în şcoală şi sunt obligaţi să stea la oră'', a precizat Mariana Becic, vicepreşedinte FSLI.

Sindicaliştii din învăţământ ameninţă că vor declanşa pe 18 noiembrie greva generală, în cazul în care legea privind creşterea salariilor nu va fi aplicată. Şi bugetarii din Alianţa Sed Lex au anunţat că intră în grevă generală pe 13 noiembrie. Ei cer salarii mai mari cu 50 sau chiar 60 la sută. Mâine sindicaliştii se vor întâlni din nou cu membrii guvernului ca să discute despre problemele salariale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU