11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMercedes-Benz va furniza motoare echipei Force India

Mercedes-Benz va furniza motoare echipei Force India

Echipa de Formula 1 Force India, care tocmai şi-a încheiat parteneriatul cu italienii de la Ferrari, a anunţat astăzi semnarea unui contract cu germanii de la Mercedes-Benz, pentru furnizarea motoarelor în sezonul următor.
"Este pentru prima oară când Mercedes-Benz echipează o altă grupare în afara cunoscutei McLaren", se precizează în comunicatul emis de Force India şi citat de Mediafax.
Acordul mai prevede ca team-ul McLaren, echipa campionului mondial, britanicul Lewis Hamilton, şi a finlandezului Heikki Kovalainen să furnizeze cutii de viteză, sisteme hidraulice şi să ofere asistenţă monoposturilor de la Force India.
"Suntem absolut încântaţi de acest acord!", a declarat proprietarul echipei Force India, miliardarul indian Vijay Mallya. "McLaren şi Mercedes-Benz sunt două nume celebre din istoria automobilismului, iar un asemenea parteneriat ne va ajuta să progresăm şi să avem rezultate mai bune în sezonul 2009", a spus Mallay.
Intrată în anul 2008 în Formula 1, echipa Force India nu a obţinut niciun punct în acest campionat, piloţii Adrian Sutil (Germania) şi Giancarlo Fisichella (Italia) clasându-se regulat pe ultimele poziţii.
"Inevitabil, acest prim sezon a constituit o perioadă de acomodare pentru noi. Dar am anunţat încă de la start că suntem o echipă serioasă şi că nu am venit doar pentru a face act de prezenţă", a mai declarat proprietarul indian.
Echipa McLaren-Mercedes a încheiat sezonul 2008 al F1 pe locul doi în clasamentul constructorilor, după scuderia Ferrari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS