10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCopiii cu părinţi fumători nu sunt bine hrăniţi

Copiii cu părinţi fumători nu sunt bine hrăniţi

Copiii din familii în care unul sau mai mulţi membri fumează nu au asigurată alimentaţia corespunzătoare în fiecare zi, potrivit unui studiu al cercetătorilor de la New York School of Medicine, informează presa americană de specialitate, citată de NewsIn.
Cercetătorii au concluzionat că nesiguranţa alimentară a copiilor, adică imposibilitatea de a primi zilnic, timp de un an, o alimentaţie corespunzătoare şi îndestulătoare, este mai gravă şi mai des întâlnită în familiile cu fumători.
În familiile unde există un singur fumător, până la 20% din venituri sunt cheltuite pe ţigări.
Potrivit studiului, în 23% dintre familiile cu copii există cel puţin un fumător, procentajul fiind mai mare în cazul familiilor cu venituri mici (32%).
În cadrul studiului, cercetătorii de la New York School of Medicine au analizat, timp de 36 de luni, datele a aproape 9.000 de familii cu copii sub 17 ani.
Alte studii au demonstrat că micuţii crescuţi de părinţi care fumează înregistrează un nivel de nicotină de cinci ori mai mare decât ceilalţi şi că fumatul pasiv poate provoca acestora insomnie, anxietate, depresie şi lipsă de concentrare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS