Acasă Actualitate Cupa României: FC Vaslui-Poli Iaşi 3-0

Cupa României: FC Vaslui-Poli Iaşi 3-0

FC Vaslui a câştigat azi, pe teren propriu, scor 3-0, partida cu Politehnica Iaşi din 16-imile de finală ale Cupei României, la debutul lui Viorel Moldovan pe banca tehnică, şi s-a calificat în optimile competiţiei, unde va întâlni gruparea CS Otopeni, informează NewsIn.

FC VASLUI – POLITEHNICA IAŞI 3-0 (Burdujan 28, Gheorghiu 38, Temwanjera 50)

FC Vaslui: Kuciak – Buhuş, Cânu, Markovic, Hugo Luz – Zmeu (Buhăescu 70), Genchev, Ljubinkovic, Neagu (Ad. Gheorghiu 13) – Burdujan, Temwanjera (N. Jovanovic 79). Antrenor: Viorel Moldovan.

Poli Iaşi: Brăneţ – Buta, Ad. Ilie, Kalai, Paruolo – Viveiros, Milea, Gavatorta (Mijin 46), M. Oprea – Montiel (Cr. Bratu 67), Diarrassouba (C. Tănasă 57). Antrenor: Ionuţ Popa.

Cartonaşe galbene: Neagu 8, Zmeu 62 / Paruolo 38, Milea 63, Mijin 76, C. Tănasă 87

Arbitri: Marius Avram – Nicolae Marodin, Adrian Vidan.

Stadion: Municipal; Spectatori: 3.000

Cum s-au marcat golurile:

1-0, minutul 28: Hugo Luz a centrat pentru Burdujan, acesta a scăpat singur cu Brăneţ şi l-a executat cu un şut de la marginea careului de la 16 metri.

2-0, minutul 38: Genchev l-a lansat în adâncime pe Temwanjera, acesta a deviat până la Gheorghiu care şutat de la 16 metri, fără speranţe pentru portarul advers.

3-0, minutul 50: Burdujan a driblat trei jucători, a centrat în careul mic de unde Temwanjera a reluat în plasă cu o lovitură de cap.

Fotbalistul vasluian Răzvan Neagu a acuzat o accidentare în minutul 10 la piciorul drept şi nu a mai putut continua jocului, fiind înlocuit trei minute mai târziu cu Adrian Gheorghiu.

În minutul 15, un suporter al gazdelor în vârstă de 58 de ani a leşinat şi a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Vaslui. După ce a primit îngrijiri medicale, bărbatul şi-a revenit, fiind în afara oricărui pericol.

Fostul internaţional român Viorel Moldovan a debutat pe banca grupării vasluiene ca antrenor principal. De altfel, acesta a fost primul său meci din carieră ca antrenor principal după ce în trecut a mai ocupat funcţia de secund la Rapid.

Ionuţ Popa şi-a condus echipa de pe bancă după ce vineri seară şi-a anunţat demisia din cauza problemelor financiare ale clubului. După ce timp de trei zile a plecat acasă, la Arad, Popa a fost convins luni să revină asupra deciziei şi s-a întors la Iaşi.

Formaţia ieşeană a fost încurajată la Vaslui de aproximativ 200 de suporteri, care au ajuns la stadion cu puţin timp înainte începerii jocului. Fanii au părăsit arena cu aproximatimv 5 minute înainte de final, fiind dezamăgiţi de rezultatul înregistrat pe tabelă.

Aceasta a fost prima victorie a Vasluiului într-un meci oficial după două luni de pauză, ultimul succes fiind consemnat pe 31 august, în etapa a 6-a a Ligii I, când a învins Oţelul în deplasare, scor 1-0. De atunci, formaţia moldavă disputase şapte jocuri în campionat şi două în Cupa UEFA.

Fundaşul Gabriel Cânu a revenit pe teren după aproape două luni de absenţă, cauzate de o accidentare suferită la ligamente în timpul partidei din campionat cu Dinamo, din cadrul etapei a 7-a a Ligii I. În timpul în care acesta a lipsit din echipă, FC Vaslui nu a obţinut nicio victorie.

Formaţia vasluiană va întâlni în optimile de finală ale competiţiei gruparea CS Otopeni, într-un joc ce este programat să se desfăşoare pe 12 noiembrie, într-o singură manşă pe teren neutru.

Exit mobile version