Acasă Actualitate Hora prezidenţială

Hora prezidenţială

http:http://www.youtube.com/watch?v=pZLNMiGBm_k
http:http://www.youtube.com/watch?v=gs1kRSM7CE0
http:http://www.youtube.com/watch?v=87rX0GM_kYQ

Craiova l-a avut oaspete de ziua sa pe preşedintele Traian Băsescu, care a poposit în Bănie sâmbătă după-amiază, dornic să vadă târgul meşterilor populari. Preşedintele nu a rezistat tentaţiei şi s-a prins în hora din centrul oraşului. 

Trotuarul din faţa primăriei a fost neîncăpător sâmbătă, încă de la ora 15.00. Pedelişti, angajaţi ai municipalităţii sau simpli simpatizanţi ai preşedintelui au aşteptat cuminţi în frig sosirea acestuia. Şi au avut de aşteptat. Traian Băsescu a întârziat aproape o oră faţă de programul anunţat, din cauza condiţiilor meteorologice, care l-au împiedicat să decoleze de la Fieni. În cele din urmă, preşedintele a coborât zâmbitor din maşină în faţa primăriei, în uralele mulţimii. „Bine v-am găsit“, a spus preşedintele, după care a dat mâna cu primarul Solomon, iar apoi a muşcat cu poftă din pâinea cu sare cu care a fost întâmpinat. Cât a urcat scările primăriei, a strâns mâinile oamenilor, iar în pragul uşii s-a întors către mulţime strigând: „Bine v-am regăsit!“. După ce s-a întreţinut cu primarul în biroul acestuia, preşedintele s-a îndreptat glonţ către locul care îl interesa cel mai mult: tarabele meşterilor olari.

Cadouri pentru preşedinte

Până acolo însă Băsescu s-a întreţinut cu sute de craioveni, care au dorit să-i strângă mâna, să-i spună o vorbă sau doar să se fotografieze cu el, lucru care i-a plăcut peste măsură. A vorbit cu copiii, i-a luat în braţe, iar mulţimea s-a ţinut scai după el până în dreptul tarabelor. Aici şi-au intrat în drepturi meşterii. Fiecare i-a dăruit preşedintelui un cadou, astfel că, la final, Băsescu s-a ales cu o mulţime de obiecte artizanale. Farfurii, oale, un şal din lână, un clop, cadouri pe care preşedintele a spus că le va duce o parte soţiei, iar restul vor poposi la Cotroceni. La fiecare cadou pe care îl primea, preşedintele ura „vânzare bună“.
„La Craiova m-am simţit întotdeauna bine. De altfel, mă simt bine oriunde în ţară. E o atmosferă de sărbătoare şi cred că mai târziu va fi explozivă“, a declarat preşedintele din mijlocul mulţimii. După ce a făcut turul târgului, Băsescu s-a prins în hora încinsă de craioveni. Câţiva bătrânei mai curajoşi l-au prins şi l-au pupat de l-au albit. Fiecare a dorit să joace hora lângă el. După câteva minute de joc, preşedintele a salutat mulţimea, s-a urcat în maşină şi a plecat în uralele simpatizanţilor care au strigat: „Băsescu, Băsescu!“.

Exit mobile version