Acasă Actualitate CE Craiova şi Termoficarea cad la pace

CE Craiova şi Termoficarea cad la pace

Regia de Termoficare şi Complexul Energetic Craiova vor să-şi rezolve problema datoriilor pe cale amiabilă. După ce a încercat să-şi recupereze banii cu executorul judecătoresc, dar nu a reuşit mare lucru, CE îi mai acordă o şansă Termoficării. Reprezentanţii complexului acceptă să se aşeze la masa tratativelor, dacă au şi girul autorităţilor locale, respectiv al primarului şi al prefectului. În acest sens, Tatian Tudorache, directorul regiei, a înaintat complexului un program de măsuri pe care îl are în vedere pentru recuperarea datoriilor de la asociaţiile de locatari şi, implicit, stingerea creanţei către furnizor.
În primul rând, Termoficarea se obligă să ceară în avans subvenţiile pentru căldură, în sumă de 5.306.637,59 lei, până la sfârşitul acestei luni. Pentru recuperarea banilor se va trece la executarea datornicilor care au avut dosare în instanţă şi au pierdut procesele. Este vorba de 219 dosare cu sentinţe judecătoreşti definitive, care se află în diverse stadii de executare şi prin care s-ar recupera aproximativ 1.000.000 de lei. Până la sfârşitul lunii noiembrie, pe lângă contractele cu asociaţiile de proprietari, regia va căuta să încheie contracte direct cu beneficiarul. Pe preşedinţi şi casieri îi aşteaptă zile negre dacă în termen de cinci zile nu depun încasările de la asociaţie în conturile regiei. Locatarii cu restanţe mai mari de doi ani, 262 la număr, au fost daţi în judecată.
Corneliu Diţescu, directorul Complexului Energetic Craiova, a fost de acord cu măsurile pe care le promite Tudorache, în caz contrar ameninţând cu judecata.
 „Prin decizia din 19 septembrie, Tribunalul Dolj, Secţia comercială, ne-a respins acţiunea în care am solicitat recuperarea datoriilor de la Regia de Termoficare şi ne-a recomandat să alegem calea dreptului comun. Vom ajunge şi aici dacă nici această ultimă încercare nu va da roade, pentru că avem de recuperat aproximativ 80 de milioane de lei, la care se adaugă 30 – penalizări. Am constituit în cadrul complexului Direcţia de strategie şi termoficare, a cărei prioritate este tocmai recuperarea acestor datorii“, a declarat Diţescu.

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version