14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTramvaie de la Bombardier

Tramvaie de la Bombardier

Bombardier Transportation intenţionează să semneze, până la sfârşitul anului, un acord cu unul dintre producătorii autohtoni pentru dezvoltarea unor proiecte de material rulant în România, a declarat vicepreşedintele pe Europa de Sud-Est şi România, Jean Berge.

Acesta a subliniat că există un potenţial puternic în România şi speră să livreze, în următorii cinci-zece ani, în Bucureşti, Timişoara, Arad şi Iaşi, între 200 şi 300 de tramvaie.

Bombardier a livrat în România, din 2000 până în prezent, 264 de vagoane de metrou în valoare de aproape 400 de milioane de euro, inclusiv contractele de semnalizări pentru magistralele 1, 2 şi 3 din Bucureşti. Asamblarea garniturilor a fost realizată la fabrica din Craiova împreună cu partenerul român Electroputere. „Vedem că în România există un potenţial mare de piaţă şi am putea livra între 100 şi 200 de rame electrice şi trenuri hibride, dar depinde de finanţările pentru aceste proiecte. Un tren hibrid costă între cinci şi şase milioane de euro“, a declarat vicepreşedintele Bombardier Transportation.

Trenurile produse de această companie transportă în prezent peste 650.000 de pasageri zilnic, pe cele trei magistrale bucureştene. Sediul global al Bombardier Transportation este localizat la Berlin, Germania, iar compania desfăşoară activităţi în peste 60 de ţări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII