12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJudecarea devalizării BRD Craiova, din nou amânată

Judecarea devalizării BRD Craiova, din nou amânată

Judecarea dosarului devalizării filialei Craiova a BRD a fost amânată ieri pentru a cincea oară, de magistraţii Tribunalului Timiş.

Lipsa avocaţilor a doi dintre inculpaţi a făcut ca la acest termen să nu poată fi discutate anumite excepţii depuse la dosar. Totuşi, pentru inculpatul craiovean Jahani Farid, zis „Paul Valută“, a fost numit un expert care va asista la expertiza ce se va efectua la IML Bucureşti, pentru a dovedi starea lui de sănătate. În urmă cu câteva luni, iranianul a fost transportat de la Timişoara la Penitenciarul Rahova, pentru că s-a înfometat şi a refuzat să comunice, acolo urmând să fie tratat.

În dosarul BRD Craiova, alte cinci persoane au fost acuzate de aderare la un grup de crimă organizată, infracţiuni în domeniul informaticii şi spălare de bani. Acestea sunt Mihaela Rosa Biţu, casieră la BRD Craiova, Doru Meosu, Paul Mânzu, Osman Tunc şi Eugen Florescu. Prejudiciul creat băncii se ridică la 2,2 milioane de euro, procurorii DIICOT înaintând informaţia că o parte din banii furaţi urma să ajungă în conturile reţelei teroriste Hamas.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU