5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal, Cupa UEFA: Rapid a ratat calificarea în grupe

Fotbal, Cupa UEFA: Rapid a ratat calificarea în grupe

Echipa antrenată de Jose Peseiro, Rapid, a ratat calificarea în grupele Cupei UEFA, după ce a remizat astăzi cu Wolfsburg, scor 1-1, în manşa secundă a turului I al competiţiei, scorul general fiind 2-1 pentru formaţia pregătită de Felix Magath, informează NewsIn.

RAPID – VfL WOLFSBURG 1-1 (Maftei 70 / Grafite 17)

Rapid: Andrade – Maftei (J. Cesar 73), M. Constantin (N. Grigore 46), Fernandes, Bozovic – J. Andrade, Paulista – Cl. Mejolaro, C. Lazăr, Spadacio (J. Pinto 62) – Boya. Antrenor: Jose Peseiro.

Wolfsburg: Benaglio – Riether, R. Costa, Barzagli, Scafer – Josue – Hasebe (Zaccardo 90), Misimovic (Madlung 87), Gentner (Dejagah 64) – Dzeko, Grafite. Antrenor: Felix Magath.

Cartonaşe galbene: Fernandes 77, Cl. Mejolaro 80 / Riether 33, Schafer 85, Josue 87

Arbitri: Paul Allaerts – Danny Huens, Tom Dens (toţi din Belgia)

Stadion: Giuleşti-Valentin Stănescu; Spectatori: 7.000

Cum s-au marcat golurile:

0-1, min. 17: Grafite a primit o pasă în adâncime, a trecut uşor de Marius Constantin şi l-a învins pe Andrade cu un şut din voleu, de la circa 14 metri.

1-1, min. 70: Claudio Mejolaro a executat excelent o lovitură liberă, Benaglio a respins în bară, dar mingea a revenit la Vasile Maftei care a introdus mingea în poartă din apropiere.

La startul partidei, galeria Rapidului a aprins mai multe fumigene în culorile clubului, alb şi vişiniu, şi a afişat două bannere pe care scria: "V-am susţinut necondiţionat, dar azi aveţi ceva de demonstrat" şi "În UEFA cu mândrie, purtaţi culoarea vişinie". Fanii au taxat jocul mai slab al echipei giuleştene din ultimele partide şi au mai afişat un mesaj: "Vă bateţi joc de o istorie frumoasă, jucând cu o indeferenţă crasă".

După eroarea de la primul gol, când l-a scăpat extrem de uşor din marcaj pe Grafite, Marius Constantin a fost huiduit de suporterii giuleşteni la fiecare atingere de balon, dar la pauză Peseiro l-a înlocuit cu Nicolae Grigore. Nici acţionarul echipei de sub Grant, George Copos, nu a scăpat de criticile fanilor, care l-au înjurat la pauza partidei.

În minutul 65, suporterii giuleşteni, nemulţumiţi de jocul favoriţilor, au început să strige împotriva jucătorilor, cerându-le acestora să plece de la gruparea din Giuleşti: "Peluza noastră nu tolerează mercenarii" şi "Plecaţi afară din Giuleşti". De asemenea, fanii i-au cerut şi demisia antrenorului portughez Jose Peseiro.

La faza golului egalizator, căpitanul giuleştenilor, Vasile Maftei, s-a accidentat şi a fost înlocuit trei minute mai târziu de antrenorul Jose Peseiro cu brazilianul Julio Cesar.

Portarul Rapidului, Urko Pardo, care în ultimul timp a fost titular în poarta giuleştenilor, nu a fost nici măcar inclus în lot pentru această partidă, pe banca de rezerve luând loc Andrei Marinescu. De asemenea, antrenorul Jose Peseiro a ales să îi lase în afara lotului şi pe Ovidiu Herea, Ştefan Mardare şi Luciano Vella, care au urmărit meciul din tribună, alături de antrenorul echipei secunde, Marian Rada.

Mijlocaşul român Vlad Munteanu, care se află în lotul nemţilor de la Wolfsburg, nu a fost inclus în lot de tehnicianul Felix Magath, el urmârind partida de la tribuna oficială.

Rapidiştii au ratat calificarea în grupele Cupei UEFA şi anul trecut tot în faţa unei echipe din Germania, FC Nurnberg. Atunci, giuleştenii au terminat la egalitate ambele partide cu nemţii, 0-0 în deplasare, respectiv 2-2 pe teren propriu, precizează NewsIn.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU