22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePirelli continuă investiţiile în România

Pirelli continuă investiţiile în România

Grupul Pirelli va investi încă 250 de milioane de euro în România, pentru dezvoltarea companiei pe piaţa est-europeană. Investiţiile se vor ridica la 500 de milioane de euro până în 2011.

Anunţul a fost făcut ieri la Bucureşti de preşedintele Pirelli, Marco Tronchetti Provera, în cadrul unei întâlniri cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, în care acesta a aflat amănunte despre activitatea grupului italian în România. „În ultimii cinci ani, Grupul Pirelli a investit aproximativ 250 de milioane de euro pentru a crea un puternic pol industrial. Acesta include fabrica de anvelope de la Slatina, care în 2009 va atinge o capacitate de producţie anuală de aproximativ cinci milioane de anvelope, şi alta pentru producerea de cord metalic (material folosit la îmbunătăţirea anvelopelor radiale), tot în Slatina. Activitatea puternicului pol industrial va fi completată până la sfârşitul anului 2008 cu începerea producţiei de filtre antipoluare pentru motoare diesel la fabrica de la Bumbeşti“, a informat Provera.

Polul industrial de la Slatina, poziţie strategică

Noile investiţii programate până în 2011 au drept scop creşterea capacităţii de producţie în cadrul fabricilor existente, noul proiect urmând să fie sprijinit de statul român cu 28 de milioane de euro. „Polul industrial din Slatina este situat într-o poziţie strategică în comparaţie cu pieţele est-europene şi cele occidentale, reprezentând pentru Grupul Pirelli centrul logistic şi comercial pentru întreaga Europă de Est, zonă care face faţă mai bine decât altele conjuncturii actuale dificile din sectorul auto“, a mai arătat preşedintele Pirelli. Acesta i-a mai prezentat premierului României programele de formare şi dezvoltare profesională destinate salariaţilor Pirelli din fabricile din ţara noastră. În perioada 2006 – 2008, angajaţii din Slatina au beneficiat, în medie, de aproximativ 150 de zile de formare profesională, domeniu în care s-au investit peste 500.000 de euro. După ce fabrica de la Bumbeşti va începe să producă, numărul salariaţilor Pirelli în România va depăşi 3.000.
La întâlnirea de ieri, părţile au discutat şi despre activităţile sociale şi culturale demarate de Pirelli în România, precum parteneriatul cu Universitatea din Craiova în privinţa inovaţiilor tehnologice, proiectul de popularizare a culturii italiene de la Slatina, acordul de colaborare între Spitalul Niguarda din Milano şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, precum şi proiectul Inter Campus, aflat în curs de pregătire.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS