Liberalii din CJ Gorj, specialişti în CA-uri

Autori


Consilierii judeţeni ai Partidului Naţional Liberal, filiala Gorj, s-au abonat la organismele de conducere ale celor mai importante unităţi din mineritul şi energia Olteniei, primul pe listă fiind liberalul-şef Dan Ilie Morega.

Liberalii gorjeni au reuşit să le demonstreze celorlalţi aleşi locali că administraţia publică nu este o treabă prea complicată, astfel încât au reuşit să le dea o mână de ajutor şi celor care activează în economia judeţului. Majoritatea consilierilor liberali din cadrul Consiliului Judeţean Gorj s-au „învârtit“ şi au reuşit să se instaleze, cu ajutor de la Bucureşti, în conducerile celor mai importante unităţi economice ale Gorjului. Cu excepţia vicepreşedintelui CJ Gorj, Radu Angheloiu, care a trebuit să se mulţumească din partea liberalului-şef Morega cu un post de secund al pesedistului Ion Călinoiu, ceilalţi aleşi locali de pe lista PNL au devenit fie membri în Consilii de Administraţie, fie membri în Adunările Generale ale Acţionarilor la complexurile energetice de la Rovinari şi Turceni.

Morega a „colectat“ cel mai mult

Cel mai bine situat în topul colecţionarilor de funcţii în CA-uri sau în Adunări Generale ale Acţionarilor este preşedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega. Reflexul căpătat înainte de 1989, în calitate de şef al Cooperaţiei, specializat în colectări de tot soiul, s-a păstrat şi după Revoluţie. O dovadă a acestui fapt o reprezintă şi „colecta“ impresionantă de poziţii deţinute la principalele unităţi din mineritul şi energia din Oltenia. Dan Ilie Morega este membru în Consiliul de Administraţie al CEZ VÂNZARE SA şi în Consiliul de Administraţie al Complexului Energetic de la Turceni. Tot Dan Ilie Morega mai face parte din Adunarea Generală a Acţionarilor a Complexului Energetic din Rovinari şi este, de asemenea, membru în Adunarea Generală a Acţionarilor Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia.


Încă trei consilieri liberali în CA-uri

Şi pentru că nu avea cum să managerieze de unul singur atâtea unităţi economice care asigură 40% din energia României, liberalul-şef Dan llie Morega a fost „atent“ şi cu ceilalţi liberali din cadrul Consiliului Judeţean Gorj. Primul dintre aceştia este Ion Crăciunescu, director program al SC HIDROELECTRICA Târgu Jiu. Crăciunescu este membru în Consiliul de Administraţie al Complexului Energetic Rovinari şi membru în Adunarea Generală a Acţionarilor UEF Motru. Al doilea consilier judeţean liberal de pe listă e Valerică Barbulea. Pensionar, dar şi şef al Biroului Rentă Viageră Gorj, Barbulea este şi membru în Consiliul de Administraţie al Complexului Energetic de la Turceni. Ultimul e omul de afaceri Gheorghe Orzan, consilier judeţean şi, bineînţeles, membru în Consiliul de Administraţie al Complexului Energetic de la Rovinari. Orzan consideră că legea îi dă dreptul să fie în structura de conducere a unei societăţi economice a statului: „Nu pentru indemnizaţie stau eu acolo. Sunt pe problemă, pe parte tehnică şi, înainte de a deveni membru, am trimis legea la o casă de avocatură şi au spus că nu este nici o incompatibilitate între postul de consilier judeţean şi cel de membru în CA la Rovinari. Acelaşi răspuns l-am primit şi de la secretarul consiliului judeţean. Dacă aş fi incompatibil, aş pleca de acolo imediat“, a declarat Gheorghe Orzan, singurul care a putut  fi contactat telefonic pentru un punct de vedere.Comenteaza acum

2 Comentarii

  1. VT said:

    Si , ca exemplu de “COMPETENTA”, Consiliul Judetean Dolj, si-a numit ca Presedinte al CA de la drumuri un ….tinerel jurist de aprox30 de ani !!

Alte stiri

14 aprilie 2019

Gorj: Angajat al CEO, mort în urma unui infarct

Încă un salariat al Complexului Energetic Oltenia a murit că urmare a unei afecțiuni cardiovasculare. Constantin Sobora, avea 49 de ani, și lucra ca electrician la Cariera Jilț Sud. Bărbatul a murit duminică acasă. Un echipaj al SMURD a ...

Sumarul ediției de marţi, 30 septembrie 2008

Actualitate

» „Tun imobiliar“ în cercetare
» Liberalii din CJ Gorj, specialişti în CA-uri
» Pirelli continuă investiţiile în România
» Distrigaz ameninţă statul

Local

» Ne vedem în Valea Roşie!
» Se desfiinţează plafoanele la medicamente
» ISJ caută din nou directori de şcoală
» Valentin şi Raluca Bîrţan vor avea o familie nouă
» Profesorii pensionari vor ore la catedră
» Oltenii nu sunt interesaţi de fondurile europene
» Locuitorii din Ocne vor avea apă din octombrie
» Valutistul carbonizat, cămătar nemilos
» CE vrea mărirea concediului de maternitate
» Bunic prădat de nepot
» Alarmă falsă cu bombă la tribunal
» Parlamentul, în vacanţă electorală
» Cu tirul în copac
» Maşini moderne pentru IJPF Mehedinţi
» Accidente în lanţ pe drumurile vâlcene
» Cu iaurtul sub fustă în supermarket
» Bătut în parcare
» Minori spărgători de maşini, prinşi în flagrant
» Rom arestat pentru trafic de droguri
» Impact cu nouă răniţi
» Scurte ştiri
» Spitalul neputinţei

Dolj

» Marinar înecat în Dunăre
» Dascălii fug de la catedră

Gorj

» A vrut să-şi dea foc în bar
» „Marea Debarasare“, în Gorj
» Sohodol Climb, festival de escaladă
» Un bolnav psihic şi-a ucis bunica în bătaie

Sport

» Scurte ştiri
» Amatorii olteni aşteaptă prima de la Naşu’
» Ivica Rimanic este realist
» Alonso, câştigător în Singapore
» Valentino Rossi, campion mondial
» Nemulţumiţi de joc, bucuroşi de puncte
» Suporterii s-au decis greu
» În Trivale, brânza e pe bani
» Keşeru şi colegii săi, contestaţi de suporteri
» NEC Nijmegen a remizat acasă
» Wolfsburg, învinsă
» Germanii vor arbitra meciul CFR – Chelsea
» Bayern dă piept cu Lyon
» Mourinho ar fi vrut un egal
» Chivu a făcut cadouri Milanului
» Adi Mutu nu-i aşteaptă cu flori pe stelişti

Opinii

» Geoană grandshow
» Gazdele, în impas

Top