Distrigaz ameninţă statul

Autori


Decizia ANRE de a nu se scumpi gazele naturale de la 1 octombrie a determinat compania Distrigaz să ameninţe că tot va majora preţul gazului şi că va recupera „riguros“ pe viitor de la consumatori pierderile pe care le înregistrează acum.

Distrigaz Sud, furnizorul de gaze naturale din zona sudică a ţării, avertizează dur că decizia Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), de a nu majora cu 12% tariful la gaze, aduce pagube însemnate companiei. Furnizorul de gaze are cel mai agresiv răspuns la o decizie a statului român, prin ANRE, de la preluarea companiei de către GDF Suez şi până acum. Printr-un comunicat de presă, Distrigaz lasă să se înţeleagă că scumpirile la gaze vor surveni cumulat în viitorul apropiat, în detrimentul consumatorului: „Pentru consumator, cu cât se amână mai mult timp aplicarea metodologiei de tarifare, ale cărei efecte sunt graduale, cu atât situaţia va fi mai dificilă din cauza impactului social şi economic“. De asemenea, compania de gaze avertizează imperativ că din cauza scumpirii gazelor ruseşti are pierderi uriaşe, pierderi care vor fi recuperate tot de la clienţi, mai devreme sau mai târziu.

Vor recupera pierderile cu orice chip


Marii perdanţi vor fi tot clienţii, care mai devreme sau mai târziu tot vor plăti în plus pentru gazul consumat în această perioadă. Reprezentanţii companiei furnizoare de gaze sar la gâtul statului român şi susţin că sumele mari care se facturează acum pentru gazul de import vor fi recuperate „riguros“ de la clienţi: „Pentru a nu deteriora sănătatea financiară a companiei, Distrigaz Sud va fi nevoită să adopte o atitudine riguroasă în ceea ce priveşte gestionarea recuperării sumelor facturate“. În urmă cu două săptămâni, Distrigaz Sud a solicitat ANRE o majorare cu 12% a tarifelor la gazele naturale livrate populaţiei, însă ANRE a răspuns negativ, motivând că nu se justifică o creştere a preţului gazelor de la 1 octombrie.

Într-o conferinţă de presă organizată recent la Craiova, staff-ul Distrigaz Sud a menţionat că pierderile actuale ale companiei cauzate de scumpirea gazelor ruseşti vor fi recuperate de la clienţi în primul trimestru din 2009. Doar 40% din gazele utilizate în România provin din import, iar 60% din producţia internă. Furnizorul de gaze a menţionat că gazul de la ruşi reprezintă, în medie, „o treime din consumul total de gaze“ din ţară. În vara acestui an, gazele s-au mai scumpit pe 1 iulie, cu 12,5%.Comenteaza acum

5 Comentarii

  1. gore said:

    Pentru a nu deteriora sanatatea financiara a companiei,Distrigaz Sud ar trebui sa adopte o atitudine mai riguroasa in ce priveste salariile,primele,in demnizatiile acordate nesatuilor.

  2. carcotas said:

    Nu am inteles o chestie;gazele rusesti s-au scumpit cu 12%,consumul de gaze rusesti este de 1/3 din consumul intern,dar distrigaz cere marirea,intr-o prima etapa,tot cu 12 %,cand,de fapt,ar trebui 4%.Spunea odata un profesor de matematica,in goana dupa meditatii,unei zarzavagioaice:matem atica de la Bucuresti este altfel decat matematica de la Craiova.Oare matematica de la distrigaz este diferita de restul matematicii,sau au nevoie de bani pentru prima de porc si bradul de craciun?

  3. unul said:

    Asa ne trebuie ! Suntem PASALAC si ne meritam soarta. Daca idiotii care au falimentat compania cand era a statului ar trai si ei din ajutor social ,ar vede acum cat de mare a fost prostia lor….

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 30 septembrie 2008

Actualitate

» „Tun imobiliar“ în cercetare
» Liberalii din CJ Gorj, specialişti în CA-uri
» Pirelli continuă investiţiile în România
» Distrigaz ameninţă statul

Local

» Ne vedem în Valea Roşie!
» Se desfiinţează plafoanele la medicamente
» ISJ caută din nou directori de şcoală
» Valentin şi Raluca Bîrţan vor avea o familie nouă
» Profesorii pensionari vor ore la catedră
» Oltenii nu sunt interesaţi de fondurile europene
» Locuitorii din Ocne vor avea apă din octombrie
» Valutistul carbonizat, cămătar nemilos
» CE vrea mărirea concediului de maternitate
» Bunic prădat de nepot
» Alarmă falsă cu bombă la tribunal
» Parlamentul, în vacanţă electorală
» Cu tirul în copac
» Maşini moderne pentru IJPF Mehedinţi
» Accidente în lanţ pe drumurile vâlcene
» Cu iaurtul sub fustă în supermarket
» Bătut în parcare
» Minori spărgători de maşini, prinşi în flagrant
» Rom arestat pentru trafic de droguri
» Impact cu nouă răniţi
» Scurte ştiri
» Spitalul neputinţei

Dolj

» Marinar înecat în Dunăre
» Dascălii fug de la catedră

Gorj

» A vrut să-şi dea foc în bar
» „Marea Debarasare“, în Gorj
» Sohodol Climb, festival de escaladă
» Un bolnav psihic şi-a ucis bunica în bătaie

Sport

» Scurte ştiri
» Amatorii olteni aşteaptă prima de la Naşu’
» Ivica Rimanic este realist
» Alonso, câştigător în Singapore
» Valentino Rossi, campion mondial
» Nemulţumiţi de joc, bucuroşi de puncte
» Suporterii s-au decis greu
» În Trivale, brânza e pe bani
» Keşeru şi colegii săi, contestaţi de suporteri
» NEC Nijmegen a remizat acasă
» Wolfsburg, învinsă
» Germanii vor arbitra meciul CFR – Chelsea
» Bayern dă piept cu Lyon
» Mourinho ar fi vrut un egal
» Chivu a făcut cadouri Milanului
» Adi Mutu nu-i aşteaptă cu flori pe stelişti

Opinii

» Geoană grandshow
» Gazdele, în impas

Top