Acasă Actualitate Retailerii care vor folosi pungi de plastic vor plăti o taxă de...

Retailerii care vor folosi pungi de plastic vor plăti o taxă de poluare de 0,20 lei/bucată, din 2009

Companiile din retail care vor introduce pe piaţă ambalaje din plastic vor fi taxate de anul viitor cu 0,20 lei pe bucată, a anunţat astăzi ministrul mediului şi dezvoltării durabile, Attila Korodi, care a menţionat că eco-taxa are rolul de a limita utilizarea ambalajelor care poluează mediul.

"În acelaşi timp, o altă obligaţie a operatorilor este aceea de a afişa la loc vizibil valoarea acestei eco-taxe, în vederea informării consumatorilor finali. Decizia Guvernului reprezintă doar o măsură în plus pentru a limita utilizarea tuturor tipurilor de ambalaje clasice, care poluează mediul. Soluţia ar fi înlocuirea acestor ambalaje cu cele ecologice, biodegradabile şi prietenoase cu mediul", a declarat Korodi, citat de NewsIn.

Ministrul a propus, totodată, membrilor Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) să semneze, încă din această toamnă, un acord voluntar prin care să promoveze şi să înlocuiască toate tipurile de ambalaje clasice din plastic cu cele ecologice.

Membrii AMRCR sunt Altex, Baumax, Billa, Bricostore, Carefour, Cora, Diverta, Domo, Flanco/Flamingo, Mega Image, Mobexpert, Rewe România (Penny), Praktiker, Profi şi Selgros Cash&Carry, în timp ce Metro Cash&Carry, Real Hypermarket, Auchan, Kaufland şi Dedeman sunt în curs de aderare.

Exit mobile version