Acasă Actualitate Întâlnire româno-irlandeză la vârf

Întâlnire româno-irlandeză la vârf

Preşedintele Traian Băsescu a precizat ieri, la finalul întrevederii cu omologul său irlandez, Mary McAleese, că România respectă decizia poporului irlandez de a nu adopta Tratatul de la Lisabona şi a adăugat că nu crede că Bucureştiul este în pericol de a-şi pierde postul de comisar european.

„România susţine ca, la Consiliul European din decembrie cel mai târziu, să adoptăm o soluţie care să nu creeze discuţii în interiorul Uniunii Europene înainte de intrarea în vigoare a Tratatului de la Lisabona. Ca atare, propunerea noastră este pentru o extindere a Tratatului de la Nisa în toate efectele lui, inclusiv în acela ca fiecare ţară să aibă câte un comisar în UE“, a explicat Băsescu.

Discuţiile dintre cei doi preşedinţi s-au referit şi la utilizarea fondurilor structurale, şeful statului irlandez asigurând că ţara sa va oferi asistenţă României în această problemă. Preşedintele Republicii Irlanda, Mary McAleese, efectuează o vizită de stat în România în perioada 22-24 septembrie, la invitaţia lui Traian Băsescu.

Exit mobile version