Acasă Actualitate Zece prostituate au de plătit peste 6.000 de amenzi

Zece prostituate au de plătit peste 6.000 de amenzi

Zece prostituate din Bucureşti au de plătit peste 6000 de amenzi, se arată într-o statistică a poliţiştilor de la ordine publică, din care mai reiese că piaţa plăcerilor carnale negociate în stradă este dominată de şapte grupări interlope.

Fenomenul prostituţiei stradale este în regres, conform statisticilor, iar poliţiştii care îşi petrec timpul pândind fetele pentru a le prinde în flagrant, acesta fiind singurul mod în care pot fi sancţionate, sunt de părere că acest lucru este cauzat în primul rând de mijloacele moderne de promovare a fenomenului. Multe prostituate folosesc acum internetul, şi-au închiriat garsoniere şi îşi racolează clienţii cu ajutorul anunţurilor matrimoniale, informează NewsIn.

În Bucureşti, spun poliţiştii, mai există 80 de străzi de-a lungul cărora trecătorul este acostat de prostituate. Totul este supravegheat şi controlat de membrii a şapte clanuri interlope din Capitală. În sectorul 1, dar şi în sectorul 6, fetele lucrează sub supravegherea clanului "Domnu", în sectorul 2 piaţa aparţine în totalitate grupării "Carani", iar în sectorul 3 străzile cunoscute pentru prostituţie sunt controlate de gruparea "Chinezu". În sectorul 4, gruparea "Bie" deţine supremaţia, sectorul 5 este împărţit de clanurile "Ştoacă" şi "Toboşarii", iar în sectorul 6, într-o zonă pierdută de clanul "Domnu", acţionează clanul "Brăileanu".

În primele opt luni ale acestui an, în Capitală, au fost înregistrate 10.221 de procese verbale pentru prostituţie, însă comparativ cu perioada similară a anului trecut, când au fost aplicate peste 14.000 de amenzi, situaţia reflectă diminuarea fenomenului. La fel şi numărul dosarelor întocmite de poliţişti anul acesta  – 166 – este cu mult mai mic decât cel de anul trecut – 354, semn că prostituţia stradală scade. De altfel, poliţiştii spun că în prezent mai există în jur de 300 de prostituate care fac trotuarul, faţă de câteva mii în anii trecuţi.

Statisticile mai arată că zece dintre prostituate au de plătit peste 6.000 de amenzi. Prima dintre ele, o tânără de 27 de ani, din Râmnicu Sărat, are de plătit 796 de amenzi primite începând de la jumătatea anului 2006 pentru că a practicat cea mai veche meserie din lume în locuri publice situate în zona Piaţei Victoriei şi Fântâna Doina. A doua clasată în topul celor mai sancţionate prostituate din Capitală este o ieşeancă de 28 de ani, al cărei nume figurează pe 756 de procese verbale întocmite pentru prostituţie în zona Pache Protopopescu, iar a treia, în vârstă de 31 de ani, originară din Capitală, are de plată 693 de amenzi, ea fiind prinsă în flagrant de poliţişti pe Şoseaua Ştefan cel Mare, în zona Obor şi pe Şoseaua Mihai Bravu.

Poliţiştii sunt de părere, totuşi, că până când legea nu se va schimba, prostituţia stradală va exista, însă nu şi suficiente metode pentru combaterea ei. Astfel, unele prostituate care au primit amenzi, dar nu au păţit nimic, au ajuns să semneze procese verbale primite de la poliţişti "Cu drag Nela, vă sărut!".

Exit mobile version