Acasă Actualitate Meciul Poli Iaşi – Farul Constanţa, din etapa a 5-a a Ligii...

Meciul Poli Iaşi – Farul Constanţa, din etapa a 5-a a Ligii I, a fost reprogramat pentru 12 octombrie

Partida Poli Iaşi-Farul Constanţa, din etapa a 5-a a Ligii I, care nu s-a disputat pentru că nocturna de pe stadionul Emil Alexandrescu nu s-a mai aprins, a fost reprogramat de LPF pentru data de 12 octombrie, a declarat, pentru NewsIn, directorul departamentului de competiţii, Mircea Ionescu.

Partida Politehnica Iaşi-Farul Constanţa, din cadrul etapei a 5-a a Ligii I, nu s-a mai disputat, după ce instalaţia de nocturnă a stadionului Emil Alexandrescu nu s-a aprins în timp regulamentar. Nocturna formaţiei ieşene nu s-a aprins la ora începerii meciului (n.r. 20:00) şi arbitrul Istvan Kovacs a fluierat finalul întâlnirii o jumătate de oră mai târziu, considerând că terenul nu a fost regulamentar pentru disputarea jocului. Becurile instalaţiei de nocturnă s-au reaprins totuşi la ora 20:34, la numai patru minute după ce arbitrul fluierase finalul jocului.

Cele două formaţii au depus plângeri la Comisia de Disciplină a FRF, Poli Iaşi pentru a cere reprogramarea meciului, iar Farul pentru a cere să câştige partida la masa verde. Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a analizat cazul jocului Politehnica Iaşi-Farul Constanţa, iar în urma deliberărilor a decis să respingă plângerile celor două cluburi ca fiind nefondate. De asemenea, membrii comisiei au decis că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru a aplica clubului ieşean sancţiunea de a pierde jocul prin forfait şi, de aceea, s-a decis reprogramarea jocului la 12 octombrie, de la ora 18:30. La acea dată, campionatul Ligii I este întrerupt, întrucât naţionala României va juca la Constanţa cu Franţa, la 11 octombrie, în preliminariile CM 2010.

Constănţenii au depus apoi un memoriu la Comisia de Apel a FRF, dar şi acest for a decis acelaşi lucru ca şi prima comisie, şi anume rejucarea. Farul a anunţat că nu va mai depune memoriu la Curtea de Arbitraj pentru Fotbal (CAF), însă are în vedere să se adreseze Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Exit mobile version