16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRisc însemnat de avalanşe pe versantul argeşean al Munţilor Făgăraş

Risc însemnat de avalanşe pe versantul argeşean al Munţilor Făgăraş

Salvamontiştii au interzis accesul turiştilor la altitudini mai mari de 1.800 de metri pe versantul argeşean al Munţilor Făgăraş, din cauza riscului de avalanşe, în condiţiile în care stratul de zăpadă de pe crestele munţilor depăşeşte zece centimetri grosime în unele zone.
Potrivit lui Nicolae Pleşiţa, şeful Serviciului Salvamont din Curtea de Argeş, în urma ninsorilor căzute în ultimele zile stratul de zăpadă de pe crestele munţilor depăşeşte zece centimetri grosime în anumite zone.
"Există pericole mari în zona de creastă, unde este zăpadă care oricând poate să o ia la vale, este un risc foarte mare de avalanşă. În concluzie, a urca acum pe zona de creastă este o aventură care poate aduce moartea. Muntele nu iartă şi turiştii ar trebui să înveţe din accidentele mortale petrecute în ultimii ani", a declarat astăzi, pentru Mediafax, Nicolae Pleşiţa.
El a mai spus că salvamontiştii patrulează în permanenţă în zona montană a judeţului Argeş, iar în ultimele zile, în care temperaturile au scăzut sub 0 grade Celsius şi a nins, nu a fost înregistrat niciun incident şi nu s-au semnalat turişti rătăciţi în Munţii Făgăraş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS