5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCEZ - altă placă, aceeaşi beznă

CEZ – altă placă, aceeaşi beznă

Cartierul craiovean Rovine a rămas fără curent de miercuri după-amiază până ieri- dimineaţă. Compania CEZ motivează că de vină sunt reţelele vechi şi „Doreii“ care secţionează din neatenţie cablurile de alimentare.

 

După cum ne-a obişnuit, compania cehă CEZ, furnizorul de energie electrică din Oltenia, este din nou ţinta nemulţumirilor consumatorilor, care reclamă dese întreruperi ale curentului în diferite zone ale Craiovei. Ieri, pe adresa redacţiei GdS au sosit numeroase reclamaţii, care semnalau întreruperea furnizării de energie electrică în cartierul Rovine. „Mi se pare incredibil, de la 18.00 la 00.30 să nu ai lumină! Parcă am fi în Evul Mediu. Cum pot să-şi bată joc în halul ăsta de noi, după ce plătim facturi aşa de mari? Dacă nu plăteşti la timp, te debranşază imediat“, a declarat Elena Jilavu, o locatară din zonă. Unii s-au resemnat şi s-au culcat mai devreme, alţii au plecat să-şi viziteze prietenii din alte cartiere, mai norocoşi. „S-a întrerupt curentul între orele 19.00 şi 3.30. De câteva ori a venit lumina, dar numai pentru câteva momente. Am plecat în vizită la un prieten care locuieşte în zona Gării şi care avea curent, ce să fac? La noi, în Rovine, în ultimul timp sunt mereu probleme. Sunt fluctuaţii permanente de curent în ultimul timp. Stai la calculator şi lucrezi ceva şi ai pierdut toată munca dacă nu ai salvat documentul“, a spus, la rândul său, Laurenţiu Popescu.

Unii reclamanţi ne-au relatat cum s-au descurcat craiovenii din cartierul menţionat în timpul penei de curent. „Am fost la alimentară să cumpăr ceva de mâncare. Unii clienţi mergeau printre rafturi cu lanternele, alţii, cu lumânările împrumutate de la vânzătoare. Câţiva vecini de ai mei stăteau pe la uşile blocurilor, pentru că nu aveau chei de la intrare, iar interfoanele nu funcţionau din lipsă de curent“, a povestit Mirela Stoian, o locatară din zonă.

 

Cauze: cablurile vechi şi lucrătorii neatenţi

 

De la CEZ Distribuţie, furnizorul de energie electrică, aflăm că avariile au fost produse de defectarea unor cabluri de 20 kV (ca de obicei, am spune). Consumatorii din cartierul Rovine au rămas fără curent din cauza unei avarii produse la staţia Craiova Est. „Avaria s-a produs la ora 18.43, iar la ora 22.20, o parte din consumatorii afectaţi au fost alimentaţi. Avaria a fost integral îndepărtată la ora 3.30. Cauza incidentelor apărute a fost o avarie la două cabluri de 20 kV defecte“, spune CEZ într-o informare de presă. Altă cauză a avariilor este neatenţia celor care efectuează diverse lucrări şi agaţă reţelele electrice. Aşa s-a întâmplat ieri, când un astfel de eveniment a lăsat fără curent o bună parte a consumatorilor din zona centrală a Craiovei. „În intervalul 15.30 – 16.30 s-a produs o avarie la una dintre liniile de 6 kV. Ea a fost provocată de lucrările de săpături efectuate de o persoană ce a tăiat trei cabluri care alimentau această zonă“, mai informează CEZ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

31 COMENTARII