Acasă Actualitate Simpozion cu tema „Războiul bazat pe efecte”

Simpozion cu tema „Războiul bazat pe efecte”

Simpozionul cu tema „Războiul bazat pe efecte” va avea loc luni, 15 septembrie, începând cu ora 12.30, la Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Naţional din Bucureşti.
Evenimentul este organizat de Secţiade Ştiinţă Militară a Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, în colaborare cu Statul Major al Forţelor Terestre şi Universitatea Naţională de Apărare.
În cadrul simpozionului vor fi prezentate lucrări ştiinţifice referitoare la aspecte conceptuale ale operaţiilor bazate pe efecte, transformarea Alianţei după Summit-ul de la Bucureşti, Jihadul electronic şi ţintele "legitime", precum şi tendinţele de dezvoltare a capacităţilor de “intelligence” pentru rezolvarea suportabilităţii informaţionale conform cerinţelor impuse de războiul bazat pe efecte.
La simpozion sunt invitaţi să participe şeful Departamentului pentru Politica de Apărare şi Planificare, secretarul de stat Corneliu Dobriţoiu, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-locotenent dr. Teodor Frunzeti, reprezentanţi ai Statului Major General, Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, ORNISS, Academiei Naţionale de Informaţii, precum şi ai Universităţii Naţionale de Apărare.

Exit mobile version