22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNouăsprezece cetăţeni sârbi ascunşi într-un autocamion

Nouăsprezece cetăţeni sârbi ascunşi într-un autocamion

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat, ascunşi într-un autocamion inscripţionat KFOR, 19 cetăţeni sârbi care au încercat să iasă ilegal din România, pentru a ajunge în Germania.

Azi dimineaţă, în jurul orei 4.00, la PTF Nădlac, judeţul Arad, s-a prezentat la ieşirea din România, cetăţeanul croat Sinisa M., de 37 de ani, şofer al unui autocamion ce transporta, conform documentelor de însoţire, un autoturism de teren din Kosovo în Germania.
În timp ce verificau vehiculul, poliţiştii de frontieră au observat că remorca avea cablul de susţinere a prelatei rupt şi înnodat în partea din spate a cabinei, aspect ce a trezit suspiciuni cu privire la conţinutul îincărcăturii.
Drept urmare, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport, in urma caruia au fost descoperite, ascunse în remorca, nouăsprezece persoane.
Din verificări, a rezultat că grupul era format din cetăţeni sârbi, 11 bărbaţi, 5 femei şi 3 copii, cu vârste cuprinse între 2 şi 34  ani, care încercau să iasă ilegal din România.
În prezent, cetăţenii sârbi sunt cercetaţi de poliţiştii de frontieră sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei, iar şoferul croat pentru complicitate la tentativa de trecere ilegală a frontierei de stat.
Cercetările sunt continuate, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS