8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFurnizorii au venit cu sacul la Fordul lăudat

Furnizorii au venit cu sacul la Fordul lăudat

Reprezentanţii a 40 de companii furnizoare de componente auto pentru Ford au fost prezenţi ieri la Craiova pentru a trata afaceri cu staff-ul producătorului american de automobile. Printre partenerii tradiţionali ai Ford s-au aflat şi reprezentanţi ai câtorva firme româneşti, care colaborează deja cu Dacia Piteşti.

 

Firmele româneşti producătoare de componente pentru industria auto bat la poarta gigantului american Ford, care a preluat la sfârşitul anului trecut fabrica de automobile Daewoo de la Craiova. Reprezentanţii a 40 de potenţiali furnizori ai companiei americane au avut ieri o întâlnire cu staff-ul Ford Romania, pentru a se informa în legătură cu planul de afaceri pe următorii ani. La eveniment au participat şi firme româneşti de profil, unele dintre ele fiind furnizori importanţi ai Renault-Dacia Piteşti. Reprezentanţii Ford au fost foarte discreţi în legătură cu întâlnirea, nepermiţând accesul presei la discuţii. „Le expunem business-plan-ul. Aş fi dezamăgit dacă printre furnizorii Ford nu s-ar afla şi firme româneşti“, a spus John Fleming, în cele câteva minute în care a stat de vorbă cu ziariştii. O listă cu potenţiali furnizori a ajuns în presă, fără să fie însă confirmată în totalitate de reprezentanţii Ford. Conform acesteia, printre societăţile invitate la discuţii se numără firmele Faurecia (Franţa), Continental AG (Germania), Trelleborg Automotive (Suedia), Robert Bosch GmbH (Germania) şi Amtek Group (India). Pe listă figurează şi companii precum Johnson Controls, Kirchhoff Automotive, Gestamp Automocion, International Automotive Components, System Technology, Facil Europe, Acument Global Tehnology Europe, Magna International, Autoliv Inc., Bos Automotive, Montoupet, Emcon Technologies, Nobel Automotive, Benteler.

 

Bani pentru drumuri

 

La întâlnirea cu furnizorii au fost invitaţi şi prefectul Silviu Dumitru şi primarul Antonie Solomon, ca reprezentanţi ai guvernului în teritoriu şi administraţiei locale.

„Cei de la Ford vor să fabrice un nou model de maşină de anul viitor. Noi vom face demersuri pentru a primi fonduri necesare infrastructurii. Este nevoie de un drum între Ford şi drumul european: poate în luna septembrie, guvernul ne va acorda bani pentru asta“, a spus Solomon.

Ajutorul guvernamental a fost promis de Sebastian Vlădescu, fostul negociator-şef al AVAS cu Ford. „Avem un capitol în contractul de privatizare prin care ne asumăm sprijin logistic de infrastructură pentru Ford. Aceasta presupune alocarea unor fonduri pentru drumuri. Deocamdată, Ford trebuie să ne comunice studiul de trafic, pentru a şti cum să dimensionăm drumurile“, a declarat Vlădescu. Prefectul Silviu Dumitru spune că ar trebui extins parcul industrial la Craiova, pentru furnizori, dar că, indiferent dacă acest lucru se va realiza sau nu, nu sunt probleme cu terenurile.

„Furnizorii ne-au arătat disponibilitatea de a investi aici. Ar trebui extins parcul industrial, dar furnizorii pot merge şi la Filiaşi sau în jurul Craiovei. Nu cred că o să se plângă de deplasări. Problema este să nu ne facem de râs cu forţa de muncă, pentru că mulţi au emigrat. Cu terenurile nu sunt probleme“, a afirmat Dumitru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS