24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Rafting pe păpuşa gonflabilă

Păpuşa gonflabilă pare să fi depăşit statutul de „premiu de consolare“ pentru persoanele solitare. Cel puţin aşa se întâmplă în Rusia, unde sute de participanţi îşi dau anual întâlnire la deja tradiţionalul Baba Bubble Challenge, care are loc pe râul Vouksa, în apropiere de Sankt Petersburg. În esenţă, este vorba de o cursă de hydrospeed, o versiune a raftingului (coborâre cu barca pe ape repezi de munte), care constă în traversarea unui curs de apă pe o placă şi le permite concurenţilor să se orienteze mai bine printre valuri. Cursa de pe Vouska este inedită, pentru că, în locul plăcii, concurenţii folosesc păpuşi gonflabile. În competiţie se pot înscrie femei şi bărbaţi care au împlinit vârsta de 16 ani, aceştia fiind obligaţi să poarte casca de protecţie şi vesta de salvare.

Parohie sancţionată din cauza clopotelor

O parohie va trebui să plătească despăgubiri în valoare de 60.000 de euro din cauza clopotelor mult prea zgomotoase. După cum informează Tiscali.it, o femeie care locuia la mică distanţă de biserica din Lavagna, Italia, a decis să acţioneze în instanţă parohia, deranjată de clopotele mult prea zgomotoase şi mai ales de frecvenţa bătăilor. În afara despăgubirilor, judecătorul a obligat parohia să reducă la minimum folosirea clopotelor, în temeiul legii cu privire la emisiile fonice. În plus, clopotele vor fi scoase din uz până când parohia va lua măsurile ca emisiile fonice să se situeze în limitele prevăzute de lege. Reclamanta, o profesoară ieşită la pensie, a acţionat în judecată parohia Madonna del Carmine şi Biserica Santo Stefano încă din 2003, judecătorii luând abia acum o decizie. În motivarea sentinţei, magistraţii au explicat că, în afara daunelor biologice provocate de clopote, există şi daune morale, pentru că din cauza zgomotelor provocate de clopote, care anunţă ora fixă, femeia nu îşi putea invita prietenii acasă.

Kelly Brook suspină după fostul iubit

Deşi s-a despărţit de Billy Zane, frumoasa actriţa Kelly Brook mai are sentimente pentru fostul iubit. „Mă văd singură, dar încă îl iubesc pe Billy. Cu cât petrecem mai puţin timp împreună, cu atât devine mai complicat“, a mărturisit actriţa. Cei doi amorezi au decis să se despartă după moartea tatălui lui Kelly, Kenneth Parsons, tragedia afectând-o profund pe actriţă. „Eu şi Billy călătorim în toată lumea şi cunoaştem persoane frumoase. Am reuşit să facem asta timp de patru ani, când eram împreună, dar eu nu am mai avut energia necesară. Când a murit tatăl meu, am ajuns la capătul puterilor. Mi s-a frânt inima când m-am despărţit de Zane, dar nu puteam să susţin emoţional altă persoană şi pe mine. Am vrut să fiu alături de familia mea“, a mărturisit Kelly. În ultima perioadă, viaţa vedetei pare să fi revenit la normal. Brook a primit un rol în serialul „Moving Wallpaper“ şi va prezenta emisiunea „Dirty Dancing: The Time Of Your Life“. „Ajunsesem la capătul puterilor şi de-abia în ultimele două luni mi-am revenit. M-am mutat într-o casă nouă şi am noi proiecte“, a spus actriţa.

Magda Pălimariu, aniversare în Portugalia

Pentru Magda Pălimariu, prezentatoarea rubricii Meteo de la Pro TV, vacanţa de vară a început în Grecia şi s-a încheiat tocmai în Portugalia. Vedeta Pro TV a petrecut câteva zile pe tărâmuri elene, după care, însoţită de un grup de prieteni, a plecat în Portugalia, unde şi-a sărbătorit şi ziua de naştere.

„Portugalia a fost un cadou pe care mi l-am dorit de mult timp“, a spus Magda. „Am fost în Albufeira, în sudul ţării, un loc foarte exotic şi, probabil, cel mai vizitat de turişti din toată lumea. Mi-au plăcut foarte mult clădirile cochete, mâncărurile delicioase, dar cel mai mult m-a uimit ospitalitatea localnicilor. Nu mă aşteptam să găsesc oameni atât de deschişi, prietenoşi şi dornici să te ajute“, a povestit ea. Renumită pentru plajele sale, staţiunea Algarve s-a dovedit un adevărat paradis. Magda a mărturisit că a fost fascinată de nisipul auriu extrem de fin, dar şi de celebrele lagune şi peşteri din regiune. „Această zonă a Portugaliei este foarte cunoscută pentru Laguna Ria Formosa, o rezervaţie naturală în care trăiesc sute de specii de păsări. Noi am mers foarte mult pe jos şi tot aşa am descoperit de-a lungul coastei peşterile şi grotele de pe plajă, loc de atracţie pentru turişti“. O împătimită a preparatelor culinare pe bază de peşte, Magda Pălimariu a spus că în Albufeira a găsit cele mai delicioase specialităţi: „Am mâncat doar preparate din peşte şi fructe de mare şi am încercat şi mâncărurile tradiţionale: cataplana, un fel de mâncare din peşte, care se fierbe într-un mod anume, de unde şi numele, dar şi caldeirada, un soi de tocăniţă din peşte“.

Pisici cu aripi

Mai multe pisici din provincia meridională Sichuan, din China, au ajuns adevărate vedete, din cauza unor protuberanţe de pe corp, care seamănă cu nişte aripi. După cum informează Quotidiano.net, stăpânii felinelor sunt de părere că „aripile“ au apărut din cauza căldurii excesive. Protuberanţele au început să apară pe spatele pisicilor într-o perioadă în care temperaturile crescuseră vertiginos. Altă explicaţie găsită de proprietari ar fi numărul mare de pisici în călduri care ţin cu tot dinandinsul să îşi treacă în palmares unul dintre exemplarele înaripate, toate de sex masculin, aripile fiind astfel singura armă pentru a scăpa de insistentele curtezane.

Această explicaţie nu este însă şi pe placul veterinarilor, care exclud această variantă. Deşi par moi, protuberanţele conţin material osos. În opinia veterinarilor, aceste aripi ar fi consecinţa unui „mod neobişnuit de a se curăţa al animalelor“ sau a unor „defecte genetice“. Oricum ar fi, aripile, de dimensiuni destul de mari, nu afectează în nici un fel viaţa cotidiană a animalelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS