6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFiscul aleargă în weekend după debitori

Fiscul aleargă în weekend după debitori

Doljenii care au societăţi comerciale ar trebui să lase grătarele, concediile sau plimbările de weekend şi să deschidă larg sediile de firme, că vin organele statului în control. Şi sâmbătă, şi duminică. Tot ceea ce nu a recuperat Fiscul de la datornici în ani buni se aşteaptă să o facă într-un weekend.

În urma unor adrese-fulger trimise ieri-dimineaţă de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), activitatea de control fiscal va fi intensificată în zilele de weekend în judeţul Dolj. Atât inspectorii fiscali de la Finanţele doljene, cât şi comisarii Gărzii Financiare Dolj vor alerga în weekend după debitori, în acţiuni de control care au drept scop „recuperarea obligaţiilor restante către stat“ şi „încasarea rapidă a arieratelor“, spun surse din cele două instituţii.

Aceleaşi surse au precizat pentru GdS că ANAF le-a cerut celor cu rol de control în mediul economic să facă tot posibilul ca în weekend să fie încasaţi bani la bugetul consolidat. Doar că toată lumea cunoaşte faptul că foarte puţini agenţi economici au activitate sâmbăta, iar duminica pot fi numărate pe degete firmele care au porţile deschise.

 

Trezoreria invită debitorii la ghişee

 

Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Dolj a dat ieri publicităţii un comunicat prin care anunţă contribuabilii că Trezoreria din Craiova şi toate trezoreriile din judeţ vor fi deschise sâmbătă (între orele 8.30 – 14.00) şi duminică, până în jurul prânzului. Este posibil ca fiscul să se aştepte ca firmele din judeţ care au datorii la bugetul de stat şi la contribuţii să dea buzna sâmbătă şi duminică la ghişee, să-şi plătească datoriile pe care le au de ani buni. Finanţele chiar le transmit firmelor o rugăminte inedită.

„Invităm contribuabilii să-şi plătească obligaţiile restante la bugetul general consolidat în zilele de sâmbătă şi duminică“, se arată în comunicatul DGFP Dolj. La DGFP Vâlcea, programul de încasare a creanţelor bugetare va fi în weekend acelaşi cu cel din timpul săptămânii, adică între orele 8.00 – 16.00.

 

Firmele le dau cu flit controlorilor

 

Patronii nici nu vor să audă că ar putea fi verificate firmele lor la final de săptămână şi nici nu se gândesc să meargă la trezorerie să plătească.

„Nici nu mă gândesc să stau la firmă că vine Garda. Eu muncesc toată săptămâna, iar în weekend mă relaxez. Să mă controleze în timpul săptămânii, nu duminica“, a spus administratorul unei firme craiovene.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU