17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateChampions, amendat de Gardă

Champions, amendat de Gardă

Comisarii au aplicat o amendă „usturătoare“, de 3.000 de lei, cazinoului unde jucau pocher interlopii din Craiova. În schimb, o societate a altei persoane dubioase, care organizează jocuri de noroc, a fost găsită în regulă.

Garda Financiară Dolj a efectuat, în urmă cu câteva luni, o serie de controale la cazinoul lui Cătălin Marian Mavrichie, cel care se presupune că l-a împuşcat zilele trecute pe unul dintre capii lumii interlope craiovene, Mihai Pârvu, zis Caiac. Comisarii doljeni au descoperit un „mizilic“ la cazinoul Champions al lui Mavrichie, care activează pe firma SC Mavmar SRL, astfel că acesta a fost amendat cu 3.000 de lei, într-o zi de 13, pentru că nu erau trecute încasările în registre. „Prin procesul-verbal încheiat pe 13 iunie 2008, SC Mavmar SRL, la punctul de lucru de pe Calea Bucureşti, blocul T9-N14, parter, a fost sancţionată cu amendă contravenţională de 3.000 de lei, în baza Legii contabilităţii nr. 82/1991, pentru că nu a avut completate la zi actele de casă, adică încasările cazinoului“, a declarat pentru GdS comisarul-şef adjunct al Gărzii Financiare Dolj, Dumitru Iordache. Acesta a adăugat că alte chestiuni care ţin de jocurile de noroc erau în regulă la cazinoul lui Mavrichie (cum ar fi maşinuţele de jocuri electronice). Comisarul-şef adjunct al Gărzii nu poate spune dacă în evidenţa contabilă a cazinoului erau înregistrate încasări de 40.000-50.000 de euro, ca acelea vehiculate în ziua în care Caiac şi Mavrichie au jucat pocherul „mortal“. „Nu este atribuţia Gărzii Financiare să efectueze control de fond, ci este atributul inspecţiei fiscale. Noi am făcut verificări operative privind jocurile de noroc“, a spus Iordache. Controlul Gărzii Financiare a fost unul cu tematică pentru tot ceea ce înseamnă jocuri de noroc în Craiova şi a fost dictat de la Bucureşti, de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF). Astfel că au fost verificate, pe parcursul câtorva luni, mai multe societăţi care au ca obiect de activitate jocurile de noroc.

 

Roşianu, curat ca lacrima

 

Garda Financiară a poposit şi la firma altui interlop, apropiat al lui Caiac, Gigel Roşianu, la SC Business Place, care desfăşoară şi jocuri de noroc la punctul de lucru de pe strada Vasile Conta din Craiova, blocul U5, la parter. Aici, comisarii Gărzii nu au aplicat nici un fel de sancţiune. „Controlul la Business Place a fost efectuat pe 14 mai 2008 şi nu s-a aplicat nici o sancţiune, ci este doar o notă de constatare că avea toate actele în regulă“, a spus Dumitru Iordache.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU