16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePod peste Dunăre la Corabia

Pod peste Dunăre la Corabia

Autorităţile judeţului Olt şi cele din Pleven (Bulgaria) vor depune, până la 15 septembrie, la forurile de conducere ale Uniunii Europene, un studiu de piaţă cu privire la construirea unui pod peste Dunăre, în dreptul localităţilor Corabia şi Pleven.

 

Decizia a fost luată ieri de reprezentanţii Consiliului Judeţean Olt şi de directorul executiv al Prefecturii Pleven, Stelian Vârbanov, prezent la o întrunire organizată de partea română la CJ. Întâlnirea, la care a fost prezent şi Doru Frunzulică, fost director în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, a avut drept scop stabilirea programului de acţiuni româno-bulgare privind proiectele care vor fi depuse în cadrul euroregiunii Olt-Pleven pentru obţinerea de finanţare europeană.

Propunerea cu privire la construirea unui pod a venit din partea preşedintelui instituţiei gazdă, Paul Stănescu. Construirea unui asemenea obiectiv ar conduce la o dezvoltare rapidă a eurozonei, a spus Doru Frunzulică, el aducând ca argument construirea unui astfel de pod între Spania şi Portugalia, care a condus la creşterea investiţiilor în zonă. „Dacă în zona în care a fost construit podul între Spania şi Portugalia investiţiile au crescut de 20 de ori la începutul investiţiei, după finalizarea ei acestea au crescut de 70 de ori faţă de perioada de dinainte a investiţiei“, a reliefat Frunzulică. Fostul director în MAE a adus în discuţie mai multe posibile variante de accesare a fondurilor europene, din care părţile româno-bulgare să aleagă varianta care să răspundă cel mai bine nevoilor financiare pentru rezolvarea investiţiei.

Tot ieri s-a stabilit ca grupurile tehnice ale CJ Olt şi Prefecturii Pleven să lucreze intens la finalizarea proiectelor pentru care trebuie depuse scrisori de intenţie sau studii de piaţă în luna septembrie. Următoarea întâlnire dintre reprezentanţii euroregiunii Olt-Pleven va avea loc luna viitoare, la Slatina, unde sunt aşteptaţi să sosească guvernatorul regiunii Pleven, Tzvetko Tzvetkov, împreună cu parlamentarii districtului Pleven.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU