11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLibertate către America

Libertate către America

Ministrul de interne, Cristian David, a anunţat ieri că într-un timp relativ scurt românii vor avea libertate de circulaţie deplină în Statele Unite, precizând că discuţiile instituţionale privind vizele au „evoluat pozitiv“.
David a spus că în cadrul discuţiilor sunt avute în vedere atât poziţia României de stat membru al Uniunii Europene, dar şi cea de aliat NATO, iar eforturile autorităţilor române şi cooperarea cu instituţiile corespondente din Statele Unite relevă o „evoluţie pozitivă“. „Într-un orizont de timp relativ scurt vom avea libertate de circulaţie deplină în Statele Unite“, a afirmat David.
Ambasada SUA la Bucureşti preciza într-un comunicat că Richard C. Barth, secretar de stat adjunct în cadrul Biroului de Dezvoltare de Politici Publice (Departamentul SUA pentru Securitate Internă), şi oficialii români au discutat despre progresul României în ceea ce priveşte îndeplinirea criteriilor de includere în programul „Visa Waiver“.
Potrivit comunicatului, Barth a observat faptul că Statele Unite şi România au un parteneriat solid, demonstrat de succesul summit-ului NATO de la Bucureşti. Acesta adăuga că atât Traian Băsescu, cât şi premierul Tăriceanu i-au spus preşedintelui Bush că doresc includerea României în programul „Visa Waiver“ cât mai curând posibil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII