8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsilierii judeţeni şi-au împărţit CA-urile

Consilierii judeţeni şi-au împărţit CA-urile

Aleşii doljeni au votat ieri pe nerăsuflate numele propuse pentru şefia administrativă a societăţilor la care este acţionar consiliul judeţean. Deşi a fost vorba de aprobarea a peste 50 de persoane, operaţiunea a durat doar câteva minute, deoarece jocurile au fost făcute în culise cu câteva zile înainte.

 

Cei 36 de consilieri judeţeni, în frunte cu preşedintele Ion Prioteasa, au votat la foc automat toate propunerile partidelor, stabilite, aşa cum prevede legea, conform reprezentării în consiliul judeţean. Au ieşit din pălăria partidelor nume mai mult sau mai puţin cunoscute, cărora li s-a asigurat astfel un venit „călduţ“ de 500 de lei pentru fiecare şedinţă la care participă. Spre exemplu, fostul director al societăţii de drumuri a Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Eugen Georgescu, şi fostul prefect Nicolae Giugea au devenit membri din partea PD-L ai Consiliului de Administraţie de la Parc Turism, societatea CJ care administrează hotelul Parc şi restaurantul Flora. Tot aici a devenit membru în consiliu şi liberalul Marius Toma, directorul adjunct al Direcţiei Judeţene de Sport. Singurul loc în Adunarea Generală a Acţionarilor care revine CJ la Parc Industrial a fost obţinut de PSD, care l-a nominalizat pe fostul ministru Virgil Popescu.

În schimb, pedeliştii s-au ales cu un loc în Consiliul de Administraţie al Casei Judeţene de Sănătate, unde CJ Dolj are dreptul la un post. Nici consilierii judeţeni nu au rămas pe dinafară. Pedelista Veta Păsculescu a prins un loc în consiliul unităţii medico-sociale Bechet, Ileana Şerban a obţinut un post similar în unitatea din Cetate, iar Oana Dincă la Amărăştii de Jos. Pedelistul Marcel Marcea şi pesedistul Aurel Gheorghiţă vor ocupa de acum înainte scaunele care revin CJ în Consiliul de Administraţie de la Clubul Sportiv de Juniori.

 

Petrescu şi Pană, în CA la spital

 

Propuneri au fost făcute şi pentru locurile care aparţin administraţiei judeţene în Adunarea Regiunilor Europene (ARE). Cei care vor reprezenta legislativul judeţean peste hotare, la întâlnirile comisiilor ARE, sunt Corina Prica, din partea PD-L, Marin Diaconeasa, din partea PSD, şi Cristina Calangiu, de la liberali, fiecare loc având şi un supleant.

La Aeroport, Consiliul de Administraţie a fost completat cu Iancu Crăciunoiu, din partea PD-L, fost director la Autoritatea Rutieră Română-filiala Dolj, şi Alin Golumbeanu, proaspătul trezorier al organizaţiei PSD Dolj.

Printre membrii CA de la operatorul de întreţinere a drumurilor judeţene se numără şi liberalul Marius Deca, vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PNL, dar şi fostul director al Direcţiei Silvice, Daniel Drâgnei.

Pesedistul Petre Petrescu şi pedelistul Ionel Pană au fost desemnaţi să reprezinte CJ în Consiliul de Administraţie de la Spitalul Judeţean.

 

S-au ales şi membrii ATOP

 

La fel de lin a decurs şi votul pentru reprezentanţii CJ în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică. Din partea PD-L vor participa la şedinţele ATOP ex-vicele de la CJ, Constantin Dascălu, şi fostul director al Direcţiei Apelor Jiu, Ştefan Stoica, de la PSD vor veni Petre Petrescu şi Cosmin Vasile, iar preşedintele CJ, Ion Prioteasa, a desemnat din partea societăţii civile trei persoane care vor face parte din ATOP. Este vorba de decanul Facultăţii de Drept, Dan Claudiu Dănişor, de Mircea Canţăr şi de liderul sindical de la SC Avioane, Victor Peţa. Aceştia urmează să stabilească în şedinţă care va fi conducerea ATOP.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS