5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBelgia: Restricţie la alimente după o scurgere radioactivă

Belgia: Restricţie la alimente după o scurgere radioactivă

Autorităţile belgiene au restricţionat consumul de legume şi lapte produse în apropiere de un institut de medicină nucleară din localitatea Fleurus, după ce s-a raportat o scurgere de iod radioactiv, a anunţat astăzi surse din cadrul Comisiei Europeane, citate de site-ul iht.com. "Autorităţile belgiene au luat decizia de a implementa măsuri de protecţie, în special restricţii ale consumului de alimente produse la nivel local (legume şi lapte), pe o rază de cinci kilometri", a precizat un reprezentant al Uniunii Europene într-un comunicat de presă.
Agenţia belgiană pentru control nuclear a anunţat ieri că incidentul, care s-a înregistrat la sfârşitul săptămânii trecute în sudul Belgiei, a fost "grav" şi că se încadra la nivelul trei din şapte pe Scara Incidentelor Nucleare Internaţionale. Măsurile de restricţionare a consumului acestor alimente au fost luate după ce analizele efectuate pe mostre de iarbă colectate de la locul incidentului au arătat un grad de contaminare mai mare decât fusese estimat iniţial.
Cu toate acestea, autorităţile din Belgia au fost aspru criticate pentru felul în care au gestionat această situaţie de criză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS