24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDocumente ale SRI şi rapoarte ale Poliţiei, găsite printre gunoaie

Documente ale SRI şi rapoarte ale Poliţiei, găsite printre gunoaie

Zeci de documente care au aparţinut SRI şi unor structuri al Ministerului de Interne au fost găsite aruncate pe malul canalului Dunăre – Marea Neagră şi pe malul lacului Siutghiol, specialişti ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa declanşând o anchetă în acest caz.

Adjunctul IPJ Constanţa, comisar şef Adrian Rapotan, a declarat astăzi că a fost desemnată o echipă formată din lucrători ai structurii de securitate internă pentru a verifica aceste documente, care vor fi decodificate şi sortate. El susţine că documentele sunt din anii ’90 şi că nu pun în pericol siguranţa statului sau a persoanelor.

Ropotan a precizat, însă, că acele documente, printre care se află şi rapoarte de anchetă de crimă organizată şi alte anchete ale Poliţiei din anii ’92-‘96, nu aveau ce căuta în posesia unei persoane.

O parte din acte au fost găsite azi într-o pungă abandonată pe malul canalului Dunăre Marea Neagră, printre gunoaie şi fier vechi, semn că cineva le-ar fi aruncat după ce ar fi făcut curăţenie, cel mai probabil, într-un garaj. Alte acte au fost găsite pe malul lacului Siutghiol, informează NewsIn.

Potrivit lui Ropotan, în total ar fi fost găsite abandonate 50 de astfel de documente. Este posibil ca documentele să fi fost deţinute de un fost poliţist care a decedat în anul 2005 şi care a fost ofiţer la SRI şi la fosta unitate "Doi şi un sfert" şi, ulterior, în cadrul poliţiei constănţene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS