7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAviz în cazurile Păcuraru şi Şereş

Aviz în cazurile Păcuraru şi Şereş

Comisia juridică a Senatului a decis ieri, cu unanimitate de voturi, să prezinte plenului un raport favorabil cererii Parchetului General şi DNA, de începere a urmăririi penale a senatorilor Codruţ Şereş şi Paul Păcuraru.

„Comisia juridică întrunită cu cvorum legal, în absenţa reprezentantului UDMR, cu unanimitate de voturi a decis să prezinte plenului un raport favorabil prin care să ceară urmărirea penală a domnilor Şereş şi Păcuraru, fostul ministru al industriilor, respectiv actualul ministru al muncii“, a declarat preşedinta Comisiei Juridice a Senatului, Norica Nicolai, citată de NewsIn.

Norica Nicolai a refuzat să comenteze pe marginea raportului până după decizia Biroului Permanent cu privire la chestiunile care ţin de documentele înaintate de cele două Parchete. „Tot ce putem spune este că nu vrem să îngrădim justiţia, respectând principiile statului de drept şi prezumţia legală de nevinovăţie“, a precizat senatorul liberal.

Nicolai a declarat că, în mod sigur, va exista o sesiune extraordinară pentru supunerea la vot a raportului Comisiei Juridice, data acesteia urmând să fie stabilită în cadrul Biroului Permanent. „Cu siguranţă se va decide o sesiune extraordinară. Noi am finalizat rapoartele, vor fi înaintate Biroului Permanent luni, 18 august, şi suntem decişi să solicităm o sesiune extraordinară în care să dăm votul pentru aceste cereri de urmărire penală a colegilor noştri Şereş şi Păcuraru“, a spus Nicolai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS