20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Aur la olimpiadă

Oltul are un medaliat cu aur la Olimpiada Internaţională de Geografie, ediţia a VII-a. Alexandru Barbu, elev al Colegiului Naţional „Ion Minulescu“ Slatina, component al lotului olimpic, a înregistrat cea mai bună performanţă de până acum. Olimpiada, care s-a desfăşurat în Tunisia, s-a încheiat ieri, însă profesorii însoţitori transmiseseră de marţi că este posibil ca România să ocupe locul I la acest concurs. Între timp, informaţia s-a confirmat, pe site-ul Ministerului Educaţiei apărând un comunicat de presă cu privire la rezultatele elevilor români.

Echipa a mai obţinut o medalie de aur, prin intermediul reprezentantului din Bucureşti, şi două de argint, care vor merge la Vâlcea şi la Iaşi, toţi membrii lotului înregistrând performanţe deosebite. „Nu este încă oficială informaţia, dar e sigur că Alexandru Barbu a obţinut medalia de aur. Aseară am vorbit din nou cu unul dintre profesorii care au însoţit delegaţia şi mi-a spus că se aşteaptă clasamentul final şi festivitatea de premiere. Se pare că România are şanse la locul I“, declara ieri inspectorul de geografie din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, prof. Zamfir Datcu.

 

O pasiune de doar doi ani

 

În mai, în preajma plecării la Bucureşti pentru programul de pregătire intensivă înaintea marelui eveniment, Alexandru Barbu declara că geografia a devenit pasiunea lui abia în clasa a IX-a (acum este absolvent al clasei a X-a). N-a făcut meditaţii, pentru că nu crede în ele. Recunoaşte însă că profesoara sa, Angela Liţă, are un mare merit în pregătirea lui. „Urmează studiul individual, pentru care nu depun mari eforturi, pentru că studiez din plăcere“, a declarat Alexandru. El a mai spus că „geografia este o materie care, contrar unor păreri, îţi dezvoltă intelectul, capacitatea de analiză“.

Rezultate bune a înregistrat şi la alte discipline, la matematică fiind chiar premiat la faza judeţeană. Cât despre geografie, se impunea un rezultat de excepţie, în 2007, Alexandru Barbu, aflat atunci la prima participare internaţională, clasându-se doar pe locul VIII.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII