10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateArhitecta Craiovei a fost destituită

Arhitecta Craiovei a fost destituită

Inevitabilul s-a produs în cazul arhitectei-şefe a Craiovei, Mihaela Al-Bashtawi. Ea a fost destituită ieri din funcţie de primarul Craiovei, Antonie Solomon, ca urmare a unei decizii adoptate marţi de comisia de disciplină a municipalităţii. Potrivit acestei hotărâri, Mihaela Al-Bashtawi nu mai este compatibilă cu postul de arhitect-şef de vreme ce a obţinut doar calificativul „nesatisfăcător“ pentru activitatea din 2007.

Evaluatorii au considerat că Al-Bashtawi nu şi-a îndeplinit atribuţiunile de serviciu, blocând practic realizarea obiectivelor din domeniul urbanismului. „Orice craiovean aţi întreba ne va acuza că a întâmpinat greutăţi atunci când a solicitat documente de urbanism la primărie. Doamna Al-Bashtawi are calităţi incontestabile, dar aici nu prea venea la serviciu. În plus, a fost în stare să vadă că o zonă verde nu e zonă verde şi a autorizat construirea unui imobil de zece etaje în Parcul Corniţoiu“ au fost câteva dintre nemulţumirile primarului Solomon la adresa arhitectei-şefe. El a declarat că-l susţine pentru funcţia de arhitect-şef pe Mircea Diaconescu, singurul care s-ar fi arătat dispus să-şi ia pe cap urbanismul Craiovei.

Mihaela Al-Bashtawi nu a putut fi contactată. Ea a intentat deja trei procese Primăriei Craiova, toate pe rol, pentru suspendarea, respectiv anularea calificativului primit la evaluare, precum şi unul în care contestă competenţa reprezentanţilor comisiei de disciplină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII