16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAjutoarele iau drumul Moldovei

Ajutoarele iau drumul Moldovei

Un convoi de şapte tiruri va pleca de pe pista dezafectată a Aeroportului, peste două zile, spre cei 5.000 de locuitori din nordul ţării, afectaţi de inundaţiile din 26 iulie, care le-au distrus adăposturile, drumurile şi recoltele. Ajutoarele au fost strânse în urma campaniei „Craiova ajută Moldova“.

Mii de bucăţi de ţiglă, tone de ciment, cărămidă, glet, saci cu adeziv, mălai, făină, grâu, ulei, zahăr, medicamente şi rechizite vor pleca la sfârşitul acestei săptămâni din Craiova spre comuna Moldoviţa, la familiile rămase fără case, fără drumuri, cu viaţa dată peste cap de mânia apelor. Convoiul cu donaţiile strânse prin campania „Craiova ajută Moldova“, demarată de Fundaţia „Gazeta de Sud“, Primăria Craiova şi Monitorul de Suceava, va ajunge la sfârşitul acestei săptămâni în localitatea afectată de inundaţii din nordul ţării. La câteva zile de la momentul lansării, câteva firme craiovene au răspuns nevoilor oamenilor acoperiţi de şuvoaie. Societatea ELPRECO a donat 9.000 de ţigle pentru refacerea acoperişurilor din comună. MITLIV s-a alăturat campaniei cu 44 de tone de ciment, asigurând, în acelaşi timp, şi transportul până la destinaţie. DOMARCONS a depus în contul deschis pentru cei inundaţi 15.000 de lei. De asemenea, SC FIR AUR CONSTRUCT SRL a pus la dispoziţia locuitorilor din comuna Moldoviţa un tir de 12 tone cu cărămidă. OZ MARATON a adăugat 500 de saci cu glet, iar G&G – şase metri cubi de polistiren şi 30 de saci cu adeziv. Direcţia Taxe şi Impozite din cadrul primăriei a adăugat 10.000 de lei, iar Selgros Cash&Carry a oferit produse alimentare de bază, neperisabile, în valoare de 2.500 de lei. Firma Pro Gopo a donat 22 de plăci de gips carton, zece saci de ciment, zece saci de adeziv, vopsea lavabilă – două bucăţi, două bucăţi de polistiren, 400 de dibluri şi 2.000 de holzşuruburi.

 

De-ale gurii

 

Unii dintre oamenii cărora nenorocirea sătenilor din Moldova le-a stârnit fiori s-au alăturat campaniei şi au trecut, zilele acestea, pe la corturile şi centrele de colectare a ajutoarelor, donând alimente, lenjerii sau rechizite pentru locuitorii inundaţi. Ulei, zahăr, făină, mălai, pastă de roşii, orez, cămăşi, maiouri s-au strâns până acum la cele opt puncte deschise de Primăria Craiova şi de SC FIR AUR CONSTRUCT SRL.

„De fiecare dată când a fost nevoie, am venit şi am lăsat şi noi cât am putut. Chiar vorbeam în dimineaţa asta cu mama că ar fi minunat dacă fiecare cetăţean ar putea oferi câte zece lei. Pentru noi nu e mult, dar, adunaţi, ar însemna ceva pentru oamenii mai necăjiţi“, a menţionat Janina Melcioiu, în timp ce îşi trecea numele pe lista donatorilor la cortul din Valea Roşie.

La sediul Direcţiei de Asistenţă Socială din cartierul Lăpuş, până ieri nu trecuseră decât oameni care voiau să scape de haine deja folosite. Şi la sediul Administraţiei Pieţelor se strânseseră lenjerii de pat, cămăşi de bărbat, bluze şi maiouri, toate cu etichetă, zeci de kilograme de grâu şi mălai. „Sunt convins că lumea nu cunoaşte încă prea bine această situaţie, căci, altfel, cred că n-ar pregeta să dea o mână de ajutor celor aflaţi în nevoie. Fiecare ce poate. Eu am cumpărat zahăr, ulei, alimente în general. Poate până la sfârşitul campaniei se vor strânge destul de multe“, a precizat Gheorghe Călinoiu, directorul Administraţiei Pieţelor din cadrul Primăriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS