17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRusia respinge propunerile UE pentru soluţionarea conflictului georgian

Rusia respinge propunerile UE pentru soluţionarea conflictului georgian

Prim vicepremierul rus Serghei Ivanov a respins astăzi propunerile Uniunii Europene privind încetarea violenţelor cu Georgia, apreciind că Tbilisi ar trebui să negocieze direct încheierea conflictului cu autorităţile separatiste, relatează AFP.

"Acesta nu este un acord de încetare a focului", a apreciat Ivanov pentru postul de televiziune american CNN, referindu-se la planul propus de UE pentru a pune capăt conflictului.

Vicepremierul a declarat că "acord de încetare a focului este semnat de ambele părţi", apreciind că este nevoie de "un angajament scris semnat pe de o parte de Georgia şi pe de altă parte de Osetia de Sud şi Abhazia, de a nu mai recurge la forţă pe viitor".

Şeful diplomaţiei franceze Bernard Kouchner, a cărui ţară deţine preşedinţia semestrială a Uniunii Europene, a început duminică seară o misiune de mediere în regiune, în care este însoţit de preşedintele în exerciţiu al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), finlandezul Alexander Stubb. Preşedinţia franceză a UE propunea Georgiei şi Rusiei un plan în trei puncte: respectarea integrităţii teritoriale a Georgiei, încetarea imediată a ostilităţilor şi restabilirea situaţiei de fapt de pe teren anterioare ofensivei georgiene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU