15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCSAT se reuneşte din nou, marţi, la ora 16.00

CSAT se reuneşte din nou, marţi, la ora 16.00

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se va reuni din nou, marţi, la ora 16.00, la doar trei zile de la şedinţa precedentă, convocată sâmbăta trecută pe tema situaţiei din Georgia, au declarat azi pentru NewsIn surse politice.

România reafirmă necesitatea respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale Georgiei, iar CSAT a decis sâmbătă ca instituţiile abilitate să fie pregătite pentru evacuarea cetăţenilor români din Georgia, dacă situaţia va impune acest lucru.

"Cu privire la situaţia din Georgia, România reafirmă necesitatea respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale acestui stat", se arată într-un comunicat de presă remis de Preşedinţie, în urma şedinţei CSAT de sâmbătă seară. Administraţia Prezidenţială informează totodată că CSAT a decis ca instituţiile abilitate să fie pregătite pentru evacuarea cetăţenilor români din Georgia, dacă situaţia va impune acest lucru.

În comunicat este reamintit că evoluţia conflictelor îngheţate din zona Caucazului şi a bazinului Mării Negre a constituit o preocupare constantă a politicii externe, iar România a atras atenţia cu privire la riscul acestor conflicte în planul securităţii regionale. De asemenea, comunicatul afirmă că România face un apel la toate părţile să dea dovadă de responsabilitate şi să înceteze imediat ostilităţile, în vederea creării de condiţii pentru negocieri care să garanteze pacea şi stabilitatea în regiune. Potrivit documentului Preşedinţiei, România se va alătura eforturilor comunităţii internaţionale pentru a identifica o soluţie politică a crizei din Georgia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS