22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBuzatu acuză PSD că îşi protejează corupţii

Buzatu acuză PSD că îşi protejează corupţii

Deputatul doljean Horaţiu Buzatu prevede un absenteism în masă din partea social-democraţilor la sesiunea extraordinară la care se vor lua în discuţie cazurile Mitrea şi Năstase.

 

Sesiunea extraordinară a parlamentului de săptămâna viitoare, la care vor fi luate în dezbatere cazurile Mitrea şi Năstase, provoacă deja reacţii aprinse în rândul politicienilor. Aceştia s-au grăbit să arate cu degetul spre PSD, spunând că, în cazul în care aleşii social-democraţi vor face un pas înapoi, ca şi la sfârşitul sesiunii trecute, aceştia pot fi acuzaţi că sprijină corupţii din partid. Deputatul doljean Horaţiu Buzatu, redevenit anul acesta liberal de Bucureşti, a declarat că gestul făcut de pesedişti în sesiunea trecută, când mulţi dintre parlamentarii cu trei trandafiri nu s-au prezentat la vot la discutarea avizelor pentru începerea urmăririi penale în dosarele Mitrea şi Năstase, a afectat imaginea tuturor parlamentarilor. „Se ştie că săptămâna viitoare va avea loc sesiunea extraordinară, convocată de biroul permanent al Camerelor. Această sesiune extraordinară este determinată de absenteismul reprezentanţilor PSD, manifestat încă de la finalul sesiunii precedente, tertip prin care PSD încearcă să îi protejeze şi de aici înainte pe cei doi exponenţi ai corupţiei din PSD. Partidul se găseşte în faţa unui moment extrem de important. Ei au datoria de a elimina suspiciunile care planează asupra parlamentului, pentru că nu toţi parlamentarii se împotrivesc începerii urmăririi penale împotriva lui Adrian Năstase şi Miron Mitrea, ci doar aceia care sunt colegi de partid cu respectivii parlamentari PSD“, a spus Buzatu.

 

Buzatu: PSD nu se va prezenta la vot

 

Liberalul e de părere că o reacţie probabilă a pesediştilor din cele două Camere este boicotarea pentru a doua oară a votului, fapt care ar duce la o nouă amânare a deciziei. Potrivit deputatului, în urma acestei situaţii, parlamentul se va putea dezice de aleşii PSD, partidul putând fi învinovăţit pentru sprijinirea instituţionalizată a corupţilor din formaţiunea politică. „Mie îmi este teamă că PSD va lua decizia de a nu se asigura prezenţa la vot, de a se consemna încă o dată lipsa de cvorum şi deci de a se produce amânarea deciziei. Cred că, dacă se va manifesta acelaşi scenariu care s-a manifestat acum câteva luni, PSD va putea fi învinuit că sprijină instituţionalizat corupţii din partid şi corupţia ca fenomen în România“, a precizat Buzatu.

 

Călin: Votez aşa cum îmi dictează conştiinţa

 

Reacţia anticipată de liberalul doljean de Bucureşti a fost ieri oarecum confirmată de deputatul PSD de Dolj, Ion Călin, care a afirmat că, deşi nu s-a hotărât, deocamdată, cum va vota, dosarele celor doi foşti demnitari miros de la distanţă a politică, fiind de fapt nişte „făcături“, de care sunt conştienţi toţi parlamentarii. „Cei care am fost prezenţi am şi votat, cum ne-a dictat conştiinţa pentru că nu a fost nici un ordin politic. Au fost dezbateri aprinse şi în comisie pentru că atunci când o instituţie a statului vine cu o mişcare clară în justiţie, e normal să fie şi parlamentari care să fie împotrivă. Şi nu numai de la PSD, au fost şi de la PD-L. Eu voi vota aşa cum îmi dictează conştiinţa, mai analizez odată raportul şi voi vedea. Votul e secret“, a spus deputatul Ion Călin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII