24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTichete de masă şi de călătorie pentru vârstnici

Tichete de masă şi de călătorie pentru vârstnici

Pensionarii şi alte categorii defavorizate vor primi de la primărie, în cadrul unui proiect unic în România, tichete în baza cărora pot călători sau achiziţiona alimente.

Aproape 1.500 de persoane au luat joi cu asalt sediul Primăriei Herculane pentru a completa cererile în baza cărora vor primi tichete. Bătrânii sunt foarte mulţumiţi că, în baza acestor cupoane, pot călători gratuit cu mijloacele de transport în comun sau îşi pot achiziţiona alimente de la magazinul economat.

„Cred că este cel mai bun lucru care ni s-a întâmplat până acum. Nimeni nu s-a gândit vreodată să facă un lucru benefic pentru noi. Domnul primar Vasilescu ne-a promis aceste tichete din campanie şi, sincer vă spun, eu nu prea am crezut, pentru că am fost minţiţi de prea multe ori. Dar acum îmi dau seama că este un om de cuvânt şi am încredere în ce spune. Tichetele de masă au venit ca o mană cerească, pentru că, dacă nu le consumăm pe transport, putem să ne luăm alimente“, a spus o pensionară din Herculane.

Acţiunea Primăriei Herculane a avut ecou în zonă, iar în prima zi de funcţionare, cinci oraşe din Mehedinţi şi Caraş-Severin au solicitat edililor din oraşul de pe Valea Cernei modelul acestui proiect.

„Acţiunea noastră nu numai că a fost salutată de localnicii care beneficiază de aceste tichete, dar cinci oraşe din Mehedinţi şi Caraş au cerut modelul nostru de proiect. Cel mai bine este că nimeni nu mai poate fi păcălit cu banii, nici serviciul de transport, nici pensionarii“, a spus primarul Nicuşor Vasilescu.

În campania electorală, actualul primar al oraşului Băile Herculane, Nicuşor Vasilescu, a promis că va schimba sistemul de subvenţionare a transportului local de călători pentru pensionari, care ridică semne de întrebare privind corectitudinea acordării acestor subvenţii. Intenţia a fost pusă în practică săptămâna trecută, consiliul local aprobând proiectul de hotărâre iniţiat de primar. Începând de ieri sunt eliberate tichete nominale valorând câte 0,5 lei, reprezentând două călătorii pe zi. La fiecare călătorie va fi detaşată câte o foaie, în baza căreia va fi efectuată plata subvenţiei către firma de transport local, la sfârşitul fiecărei luni. Dacă nu le folosesc pentru transport, posesorii tichetelor îşi pot cumpăra produse alimentare de la magazinul de tip economat al consiliului local, în limita valorii disponibile.

De prevederile acestei hotărâri se vor bucura pensionarii şi alte categorii defavorizate din oraş, veteranii de război, revoluţionarii, persoanele cu handicap şi celelalte categorii care beneficiază prin lege de transport gratuit pe mijloacele de transport în comun. Hotărârea a intrat în vigoare pe 1 august, când a început şi eliberarea tichetelor.

După cum a precizat primarul Nicuşor Vasilescu, prin acest sistem va fi controlat eficient modul în care sunt alocate aceste subvenţii, iar banii vor ajunge la cei cărora le sunt destinaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU