11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePopeci vs. Buzatu, război pe reţeaua Ford din Oltenia

Popeci vs. Buzatu, război pe reţeaua Ford din Oltenia


Constantin Popeci a anunţat ieri că a demarat procedurile de autorizare în reţeaua de distribuţie Ford, după ce vânzările Daewoo au ajuns la final. Omul de afaceri aruncă în joc, pentru început, 3.000.000 de euro, iar Buzatu anunţă şi el investiţii masive.

 

Dealerii Daewoo din Bănie au început să facă demersurile necesare pentru a intra în reţeaua de distribuţie a Ford, după ce Automobile Craiova SA a încetat să mai producă mărcile coreene. Demersurile acestora vin şi după ce dealerul general Ford în România, Romcar SRL Bucureşti, a estimat că numai în acest an vânzările de automobile Ford din ţara noastră ar putea creşte cu 26%, iar efectul ar putea fi amplificat de preluarea fabricii craiovene. Dealerii Ford din România estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 340 de milioane de euro, cu 26% mai mare faţă de valoarea înregistrată în 2007 – de 275 de milioane de euro. În 2008, Ford şi-a propus să comercializeze în ţara noastră peste 26.000 de unităţi, cifră corespunzătoare unei majorări cu 26% a vânzărilor. Reţeaua Romcar numără, în prezent, 30 de centre de distribuţie şi service, ţintind la sfârşitul anului 2008 să ajungă la 45 de unităţi în toată ţara.

 

Popeci, Buzatu şi Gaiu, în cursă

 

În acest context, a început concurenţa directă pentru zona Olteniei. „Am demarat procedurile pentru a intra în reţeaua Romcar SRL. Legislaţia internaţională spune că, dacă îndeplinim standardele cerute de compania Ford, vom putea comercializa aceste tipuri de autoturisme. Vom avea nevoie de investiţii în valoare de cel puţin trei milioane de euro, fără a socoti valoarea de achiziţie a terenurilor“, a declarat Constantin Popeci, patron al Popeci Auto SRL, unul dintre dealerii Daewoo din Craiova.

Dacă va obţine autorizarea Ford, acesta va intra în concurenţă directă cu Plus Auto SRL, firmă patronată de Horaţiu Buzatu, care activează de ani buni în domeniul vânzării de maşini Ford. „Noi intenţionăm ca în următorii ani să investim câteva milioane de euro pentru extinderea reţelei de show-room şi service“, a dezvăluit, la rândul său, Horaţiu Buzatu.

Nici Redexim SRL, firmă la care asociaţi principali sunt Andi Gaiu şi Daniel Bărbulescu, nu va sta cu mâinile în sân. „Eu m-am ghidat după standardele Ford atunci când mi-am deschis show-room-ul Daewoo. De fapt, producătorii au standarde cam la fel. În viitorul apropiat, există un interes din partea noastră de a intra în reţeaua Ford, mai ales că vânzările vor creşte“, a declarat Bărbulescu.

Pe de altă parte, Ford Europa a anunţat că pe 1 august 2010 îşi va deschide în România propria companie naţională de vânzări, care va prelua întreaga responsabilitate a activităţilor de marketing, vânzări şi service, pentru vehiculele Ford. De la acea dată, toţi dealerii autorizaţi vor intra direct sub tutela companiei americane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII